Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpracaulotki

Jeżeli podpiszę umowę o pracę a potem zrezygnuję to jakie będą skutki?

Polecane posty

Gość gośćpracaulotki

Jeżeli podpiszę umowę o pracę (rozdawanie ulotek), a potem zrezygnuję to jakie będą tego konsekwencje? Nie jestem pewna czy chcę tak pracować.

Gość gość
Możesz później wymówić umowę o pracę. Tzn. zwolnić się z pracy.

Gość gość
Pamiętaj że jesteś pracownikiem swojego pracodawcy, a nie niewolnikiem faraona. Każdą umowę można rozwiązać.

Gość gość
powiedz, że chcesz pracować na zlecenie - wtedy możesz zrezygnować z dnia na dzień, w ten sam sposób możesz zostać zwolniona, pracodawca zapewne z takiej propozycji się ucieszy na umowę o pracę obowiązuje okres wypowiedzenia, zależy on od okresu na jaki została podpisana umowa, to chroni pracodawcę aby nie został nagle bez pracownika i chroni też samego pracownika, nie zostanie nagle bez pracy rezygnując z umowy o pracę można podpisać porozumienie stron, ale na to muszą się zgodzić obydwie strony, wtedy można się zwolnić w każdej chwili inaczej, jeśli samowolnie przestaniesz przychodzić do pracy wtedy pracodawca wpisze ci w świadectwo pracy artykuł kodeksu pracy na podstawie, którego zostałaś zwolniona a mianowicie dyscyplinarnie zwolnienie z powodu niestawienia się do pracy a to już tak zwany wilczy bilet, każdy przyszły pracodawca będzie na to źle patrzył, kto chce zatrudnić pracownika, który nagle porzuca swoją pracę ?

Gość gość
poza tym myślę, że nie będzie problemu, wierzycie, że autorka dostanie umowę o pracę do rozdawania ulotek ? być może autorka nie rozróżnia umów i tak napisała a chodzi jej o zlecenie, które można rozwiązać w każdej chwili

Gość gość
ha ha ha ale sie usmialam! ale czy wy na serio czy polska teraz taka zacofana jest? 333 www.youtube.com/watch?v=3i8oZDgvlkI