Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaszłam w ciążę z wagą 75 kg ile utyć

Polecane posty

Gość gość

maksymalnie ? Mam 164 cm Dodam, że ciąża była wpadką, wcześniej się obżerałam z powodu problemów, nie jestem zachwycona, ale cóż to nie znaczy, że dowalę kolejne nadprogramowe kg poza tym ile po ciąży ważyć, żeby wyglądać ok 60 kg ? ktoś ma podobne gabaryty ?

Gość gość
Autorko. Miałam identycznie. Gdy akurat przytyłam dokładnie do 75 kg , nagle zaszłam w ciążę :D Na koniec ciąży ważyłam 93 kg, czułam się jak mały słonik (jestem niska). Po porodzie gdzieś zniknęło 10 kg. A później bardzo szybko chudłam podczas karmienia piersią, bez większego wysiłku doszło do 65 kg. Nie ćwiczyłam. Tym razem zaszłam w ciążę z wagą 65 kg, obecnie w 9 mc jest 85 kg. Trudno zaplanować ile przytyć. Ale jeśli będziesz jeść pełnowartościowe produkty, ograniczysz lub wyeliminujesz słodycze i soki w kartonach (lepsze jednodniowe, lub domowe) nie utyjesz bardzo dużo. Powodzenia :)

Gość gość
Cóż ja Ci nie pomogę, sama w dzień porodu ważyłam 68 kg przy 164 cm. ale moja sisotra, jakoś 166 cm, zachodząc w ciążę ważyła pewno nie mniej niż 70 kg. I ona aż tak dużo w ciąży nie przybrała. myślę, ze przybyło jej niecałe 10 kg a dziecko ważyło 3100g (to było całkiem niedawno). Bardzo się pilnowała ze słodyczami w ciąży, ale miala też to szczęście, że jej nie "podchodziły". teraz dzielnie walczy z nadprogramowymi kilogramami pozdrawiam, będzie dobrze

Gość gość
Do 10 kg wystarczy w zupelnosci.

Gość gość
ok 13 kg to wazy ciaza. dziecko,wody,lozysko,dodatkowa krew itd. reszta to albo woda ktora zbiera sie w organizmie albo "zapasy" z obzerania. ja przytylam 23kg ale wody mialam od groma(nawet kostek nie bylo widac) ale w 3msc po pordzie bylam juz chudsza niz zanim zaszlam

Gość gość
Ja przytylam 15kg. W dzien porodu wazylam 70kg. To bylo 08.03. Teraz waze 57kg.

Gość gość
co za bzdury - ciąża waży ok. 7, 8 kg, kolejne 5 to nadprogramowy tłuszczyk, który trzeba zrzucić po porodzie - powinno się przytyć około 12 kg, a tobie z racji wagi, autorko, myślę że wystarczy 10 kg

Gość gość
jak zaszłam wazyłam 72kg przy 164cm, przytyłam 7kg. miałam tylko brzuszek, nigdzie wiecej nie przytyłam.

Gość gość
WIDAC ZE SIE NIE ZNASZ I PIEPRZYSZ JAK POTLUCZONA. PIERWSZE LEPSZE DANE Z PORADNIKA ZDROWIE Co ile waży? dziecko około 3,5 kg macica 1 kg płyn owodniowy 1 kg piersi 0,5 kg łożysko 0,7 kg dodatkowa objętość krwi ciężarnej 1,2-1,5 kg woda zatrzymana w organizmie 1,5 kg zapasy mamy (na okres karmienia piersią) ok. 3,5 kg http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/prawidlowa-waga-w-ciazy-czyli-ile-moze-przytyc-przyszla-mama_37266.html

Gość gość
to nadal nie jest nawet 10 kg - chodzi mi o wagę ciąży, a ty pieprzysz o ciąży ważącej 13 kg :D chyba rozumiesz, że tajemniczy tekst "zapasy mamy na okres karmienia" to właśnie tłuszcz?

Gość gość
każdy poradnik pisze też, że kobieta z nadwagą powinna przytyć 7-11 kg., nie wprowadzaj więc dziewczyny w błąd, mądralo

Gość gość
idiotko zapasy na karmienie piersia to nie tluszcz. jak rodzisz w ciemnogrodzie to sie nie masz bladego pojecia. tluszcz to co powyzej. dobrze dziewczyna napisala wiec sie nie madrujcie. wielkie lekarki sie znalazly od siedmiu bolesci. frustratki.

Gość gość
Zaszlam w ciążę z wagą 70 kg przy wzroście 165. Teraz z 35 tygodniu mam +10 i zaczynam czuć zbierająca się wodę w organizmie. Nie odmawialam sobie zachcianek, ale myslalam o tym co jem. Jeszcze 5 tygodni. Myślę ze nie jest źle, bo mam tylko wystający brzuszek i czuje sie piękna. Nie martw się, nawet jak przytyjesz więcej. Czekają nas intensywne treningi po porodzie ;)

Gość gość
Mi sie przytylo przed ciaza z nierubstwa miesiac wczesniej mialam prace 9h na nogach bieganie po sklepie roznoszenie towaru itd. Wazylam 73 a wzrost 173 pozniej redukcja byla. Szukalam przez miesiac pracy przez Internet. Prawie nie wychodzac z domu, jedynie na rozmowy kwalifikacyjne przytylam do 78kg przez brak ruchu pozniej wciaze zaszlam z moim partnerem bo w koncu zawsze chcialam miec dzidzie. Teraz jestem w 36 tyg ciazy i waze juz 86 kg i juz waga stoi od tygodnia. Oby sie nie powiekszyla. Do porodu blisko. Tydzien po porodzie 7kg mniej bedzie. Po 6 miesiącach karmienia piersią pewnie wroce do 73 a rok pozniej trzeba bedzie biegać za dzieckiem to do 68kg przez rok mysle ze schudne. Jeszcze cwiczyc po przez zabawy z dzidzia bede to gora do 65kg wyciagne. Nizej nie dam rady zejsc za chiny

Gość gość
Heheh ja 75 to teraz waze przed ciaza wazylam 65 kg troche mi sie przytylo. A jestem w 37 tc dziecko ma 2500

Gość gość
bardzo wam dziękuję za opinie, jako panna ważyłam 100 kg, nie mam ochoty na powtórkę

Gość Nesnana
Pomiscie mi mam 18 lat waze 78kg a wzrost 165 co mam srobic zeby shudnonc

Gość gość
Miałam 75 kg gdy zaszłam w ciążę, a mam 152 cm wzrostu. Na koniec ciąży warzyłam 93 kg, po porodzie wyglądałam jak słonica. Przy karmieniu piersią, codziennych spacerów, trochę zeszło, ale powoli mi schodziły kg.

Gość gość
Ja też m problem. Mam 160 cm i waga 85. Głównie przez stresująca pracę i malo ruchu. Chciałam zacząć starać się o dziecko i postanowiłam najpierw schudnąć. Zaczęłam dietę od dietetyczki do tego fitness i siłownia. Po 2 tyg diety i cwiczeń waga ani drgnela. Okazało się że już jestem w ciąży!!! Teraz pozostało sie pilnować. Na razie 13tc jeszcze nic nie przytylam, ale też wymiotuje co wieczor...

Gość gość
Ja zaszła z wagą 84kg jestem na finiszu i na liczniku 93kg. My masywne babki aż tak dużo w ciąży nie tyjemy. Wuadomo pilnuj sie i nie przeginaj a bwdzie wszystko Oki;) Zobacz na te programy na tlc tam wszystkie kobietki z porodowki ważą na oko po 100kg ale to uk to możesz inaczej.

Gość gość
No mam nadzieje utyc max 8 kg :) w 1 ciąży się nie pilnowalam i bylo +23, ale wtedy startowalam z wagi 62 i 85 to bylo na finiszu

Gość gość
Ja przy 167 ważyłam 74 kg. W dniu porodu 72 kg-ale przez większość ciąży miałam mdłości etc. Teraz po 1,5 roku ważę 56 :)

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży też zbytnio się nie pilnowałam, zaszłam w ciążę z wagą 80kg, a na finiszu 106.. jak przypomnę sobie to mam ciary. Miesiąc po porodzie miałam -23kg, a dwa dni po-11. Teraz 6 tydzień drugiej ciąży i początek 78, mam zamiar pilnować się żeby znowu się nie roztyc

Gość gość
A wybaczcie, dwa dni po było- 13 . Córka 3900

Gość Agson
Ja startowałam od 70 (mam 172 wzrostu) a skonczylam na 88 ...przytylam az 18kg.... :( No i w po pierwszym miesiącu miałam 79kg. Potem zaczęłam jeść bardzo niezdrowo, ponieważ nie miałam chwili żeby ugotować to zaczely sie słodycze, fast foody no i teraz po 6 miesiącach jestem wielorybem 85kg.. nie mogę się zmotywować żeby przejść na dietę , próbuję czasem ćwiczyć ale mało tego ruchu mam i tak

Gość gość
Ja przytylam az... 32 kg. Ale w pierwszym miesiacu poszlo 20 kg, zrzucenie 12 kg zajelo mi kolejne 3 mce. Startowalam z waga 70 kg a skonczylam na 102 kg.