Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KiedyNoworodekNieŚpi

Jak zająć noworodka....

Polecane posty

Witam, mój mały ma 3 tygodnie a już mam dość noszenia go na rękach. Jest przewinięty nakarmiony i ma miękki brzusio mimo to nie zasypia... Wiem ze to nie jest takie proste i że dziecko miesięczne nie tylko je i śpi... Ale jak zorganizować dziecku tak czas by się ciągle nie darło. Co go położę to w ryk nawet najedzony nie odpuszcza nie poleży nie po obserwuje,,,, ciągle byłby przy cycku a jak nie to w ryk ja już nie wiem jak zająć takie małe dziecko, które jeszcze nie ma orientacji i niczego nie łapie prócz mojego palca przy karmieniu. Nosić go za bardzo nie chce bo się nauczy bujam go z nadzieją że uśnie ale to też raczej lipny sposób. NIe wiem co robić... :(

Gość gość
smoczka mu daj, przecież nie musi non stop spać

Gość gość
Smoczek, leżaczek bujaczek z wibracjami albo po prostu suszarka do włosów:)

Gość gość
Hm...no nie wiem, moze na rower czy na rolki go zabierz, slonce swieci :classic_cool: Mozna ZAJAC trzytygodniowe dziecko ? WTF...?

Suszarka do włosów?! Mam farelkę którą załączam w pokoju jak małego kąpiemy ale to jakoś ten szum go nie uspokaja za bardzo....

gość dziś Gratulacje ironii... :P spoko może kiedyś... Spacer będzie po 15-ej owszem na spacerze mały śpi ale przecież na spacerze nie można być cały dzień xD

Gość gość
Hah no dzieki:-P Sorki za ten sarkazm, ale ja swoich dluuugo nie moglam zajac czy np uspic na zawolanie.

Gość gość
Dzień dobry, jestem studentką pierwszego roku położnictwa. Przeprowadzam anonimową ankietę w ramach jednego z przedmiotów. Chciałabym prosić Panie o wypełnienie mojej ankiety. Z góry dziękuję i pozdrawiam ;) http://www.survio.com/survey/d/Y7G1S6B2Z7N4K3P6P

Gość gość
może porysujcie

Gość aniazzagania
a dlaczego nie mozesz byc na dworze przez wiekszosc dnia? ja tak z moim robiłam: spacer niemal nonstop. ja szczesliwa i maly też. Dalismy rade. przy malym dziecku pranie, cieply obiad i porzadki schodza po prostu na plan dalszy i tyle.

Gość KiedyNoworodekNieChceSpać
porządki i inne sprawy nie ma problemu... mieszkam na 4 piętrze bez windy do 17 jestem sama nie mam siły by schodzić z małym 10 razy na dwór z wózkiem ciężko a tu trza sie ogarnac dziecko ubrac KARMIE piersia a na dworze jeszcze za zimno by karmic piersia i sie zaziebic bo przeciez dziecka pod bluze nie wcisne a nie karmie mm... wszystko ladnie pieknie ale nie zawsze jest mozliwosc jestem na spacerach przewaznie 3 godziny dziennie chyba ze mezulek ma wolne w pracy albo ktos inny jest w stanie mi pomoc wtedy lajcik a tak to raczej lipka