Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

druggg

Jaki rozmiar ubranka dla noworodka o wadzę 2 kg?

Polecane posty

Jestem w 34 tyg ciąży i moje dziecko waży 1900kg. To malutko... Jest zagrożenie wczesnym porodem więc muszę dotrzymać ciążę. Jaki rozmiar kupić dla takiego malutkiego dziecka? Zaokrąglam do 2kg. Na jaki rozmiar mam kupować ubranka? 52 cm jest to najmniejszy więc nie wiem czy kupować o tym rozmiarze czy większy

Gość gość
Mój ważył wg usg w 30t i 2 dniu 1560, a urodził się 36 i 6 z wagą 2800. W 56 topił się do końca 3 miesiąca, więc dokupiłam 50 i ponosił trochę... Rozmiar 62 nosił na pół roku. Mówię o takiej przeciętnej rozmiarówce, bo np. pepco ma dziwną i jak dostawał body n z pepco 62 to były wielkości 56 z innych firm. Kup troszkę ubrań w rozmiarze 50 (najlepiej używki bo te malutkie nowe są droższe od 56 i 62).. a co do rozmiaru.. można kupić nawet 44 ;)

Gość gość
Jrdzczd nie urodzilas babo ja od 30 tyg mialam urodziic juz wedlug lekarzy urodzilam w 39 tyg.jak faktycznie urodzisz wczesniaka 2 kg to pewnie miesiac spedzi w szpiyalu ubrania nie beda koniecznie. A zreszta zawsze maz moze kupic jak ty bedziedz w szpitslu. A jak tak bardzo panikujesz to kup dwa komplety body plus pajac roz 52 i bedxiesz spac spokojnie. Moja siostrs tak panikowala bo tez w 32 tyg grozil jej porod nakupila 52,56 rozmiary a urodzila w dniu terminu 4500kg dziecko w 62 wchodzilo w sam raz

Gość gość
urodzilam dziecko o wadze 2800, przez 2 mies chodzilo w rozmiarze 56

Gość gość
ubranka sa od rozmiaru 44 widzialam w jakims sklepie. musisz poszukac to chyba wlasnie dla takich maluskich

Gość gość
W smaku są od rozmiaru 44. W Tesco też. Ten rozmiar się nazywa tinny czy jakoś tak.

Gość gość
W smaku miało być

Gość gość
Ja urodziłam malucha niecałe 2 kg, mial 48 cm. Pierwszy miesiąc był w szpitalu a kolejne 1,5-2 miesiąca nosił 50. Poszukaj używek na necie. I lepiej nie kupuj ubranek wkładanych przez głowę tylko rozpinane.

Gość Sis

Boże, kobiety, jak czytam Wasze komentarze to jestem zniesmaczona jak niska kultura polszczyzny panuje wśród Was.