Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do rodziców julek

Polecane posty

Gość gość
Nie da sie wymyślić imienia którego nikt nie dał, u nas np jest dużo king, Karolina i Dominik a gdzie indziej julek i majem, maja tez mi sie pidobA

Gość gość
tu nie chodzi o to żeby dać dziecku na imię tak jak żeby żadne inne dziecko takiego imienia nie miało.. Tylko żeby nie przesadzać. Ja rodziłam pół roku temu i ze mną na sali leżały 2 dziewczyny... Obie miały Julki. Położna przyszła i mówi do nas, że i tak dobrze, bo kilka sal dalej leżą 4 Julki na jednej dużej sali... Paranoja.

Gość gość
Ja jak słyszę imię dziecka Antoni,Franciszek albo Stasiu to mnie oczepuje kazdy ma jakies preferencje o gustach się nie dyskutuje ja mam znowu tak rzadkie imię ,ze w podstawówce wcale nie chcialam się aż tak wyróżniać ,ale teraz cieszę się ,że mam nie oklepane.

Gość gość
I o tym mowa. 4 Julki na jednej sali. Przegięcie.

Gość gość
imię julia dałam mojej córeczce 7 lat temu, kiedy te imię nie było tak popularne. niestety córeczka zmarła. imię piękne i uważam, że każdy powinien kierować się sercem i dobrem dziecka.

Gość gość
No właśnie ... Dobrem dziecka. A gdzie tu jest miejsce dla dobra dziecka jak mamuśka jedna z drugą kierują się swoimi 'widzi mi się' i później co druga julka.. Ja bym nie chciała być tylko jedną z wielu Juleczek. Ani jako dziecko ani jako osoba dorosła..

Gość gość
A ja jestem Anka ! Znam masę Asiek,Kasiek,Anek i nie lubię swojego imienia, bo co druga to właśnie Kaśka, Aśka lub Anka.To jest tak,że przychodzi moda i każdy daje na imię dziecku wg.panujących standardów. Dawniej Marie,Jasie,Kazie,Krysie,Gienie,Jadźki zamieniły się na Magdy,Marty,Kingi itp.

Gość gość
Majek jest zdecydowanie więcej, więc nie przesadzajcie. W klasie synka jest 5 Maj. TO dopiero katastrofa jak Pani woła po nazwisku, ale co kto lubi,

Gość gość
gość dziś Ja jak słyszę imię dziecka Antoni,Franciszek albo Stasiu to mnie oczepuje xx co ci się robi? Jeżu, nawet po polsku się nie potrafią wysławiać :O pewni pochodzisz z jakiejś wiochy na pd polski :O

Gość gość
w średniej szkole miałam 5 Ań w klasie :O W zasadzie tylko ta Anka była tak nagminna wtedy. Teraz mamy 5 imion męskich i żeńskich które są nagminne do potęgi

Gość gość
Zapomnieliście dodac ze oliwka to tez popularne imię dla dziewczynki

a mi sie imie maja zawsze podobalo , mam nadzieje, ze spadnie chociaz na 20 miejsce. czasem lepiej miec oklepane imie niz jakies wymyslne np u mnie w robocie jest facet co ma na imie Agrypin

Gość gość madziula
A ja na studiach w grupie miałam 7 dziewczyn w tym 4 Magdy :/ byla jeszcze sylwia aneta i goska. Sama mam na imie Magda i nie cierpię tego imienia :'(

Gość gość J olka
A co Was obchodzi jak ktoś daje na imię swojemu dziecku ????? Mam tez córkę Julię ale jak w swoim otoczeniu nie znałam dziewczynki o tym imieniu a trochę lat wstecz to było. I wiecie nigdy nie krytykuje że ktoś dał na imię tak czy tak to głupie. BTW na 3 klasy była jedna :)

Gość gość
oczepuje :D :D :D oplułam monitor !!! :D

Gość gość
dziewczyna z odiedla dala na imie dzieciom kacper i julka masakra

Gość gość
moja sąsiadka ma córki,no nie zgadniecie,jakie maja imiona ? oczywiście-Maja i Julia....rzyyyyg

Gość milenaaaaaaaaaaaaa
Fakt Juli i Maj jest dużo ale to dokładnie to samo co Anie,Kasie,Joasie i Magdy lat 80 i poczatku lat 90 czyli matki tych dzieci ktore sie teraz rodzą mi osobiście podoba sie imię Julia ale nie dałabym mojej córce tak na imię bo naprawde za dużo tego sie słyszy Sama miałam żadkie imię w mojej szkole nie było nikogo o takim imieniu a teraz stało sie bardzo popularne wsród dziewczynek to bardzo ładne imię Milena kiedyś żadkie wszyscy sie zachwycali i zauważali teraz dużo tych Milenek sie zrobiło :) wiec na wszystko przychodzi moda i odchodzi ale moim zdaniem co za duzo to nie zdrowo jak slysze ze sasiadka, koleżanka i ktos tam jeszcze ma dziecko o danym imieniu to nie daje, poprostu.jest tyle mozliwosci a nie tylko julka i julka

Gość gość
Ale fajny pomysł, skoro kiedys było kilka sztandarowych imion to teraz też tak zróbmy :D fajne podejście :). Najlepiej wypośrodkować i dać takie średnio popularne imię, jasne, że może sie tak trafić, że potem nasza przykładowa Kalina trafi do klasy z 3 innymi Kalinami, ale jednak jest mniejsze prawdopodobieństwo niż jak damy Julkę czy Zuzię, bez sensu jest dawać takie imiona, które wiadomo, ze są cholernie popularne. Znałam Kasie, Olki, Agnieszki i nie były zadowolone ze swoich imion, w klasie zawsze było ich kilka i pani musiała mówić po nazwisku, bardzo oklepane imię to podoban "krzywda" (trochę przesadzone, ale ejdnak) jak nadanie dziecku na imię Petronela, Inez czy inna Vanessa, skarjności są beznadziejne.

Gość gość
Milena to ładne imię? no chyba, że w zestawieniu z julią, mają czy zuzią... :O

Gość gość
Ja w imieniu Julia widzę inny problem niż częstotliwość jego nadawania. Otóż, przez dramat Szekspira, to imię zostało niejako naznaczone :) Julia kojarzy się z drobną, delikatną, urodziwą i romantyczną niewiastą. Trudno mi nie wybuchnąć śmiechem jak widzę ponad stukilogramową Julcię z kolczykiem w nosie i włosami ufarbowanymi na niebiesko (opisywana Julcia ma 16 lat i naprawdę jest brzydka jak noc listopadowa).

Gość gość
Autorko, krociutko, W.Y.PIER.DALAJ

Gość gość
ale macie problemy

Gość gość
gość dziś no bo każdy wie jak jego dziecko będzie wyglądać po 16 latach od narodzin :P

Gość gość
gość dziś Ale fajny pomysł, skoro kiedys było kilka sztandarowych imion to teraz też tak zróbmy fajne podejście xxx nie, nie chodzi o to żeby teraz obrzydzić jakies imię popularnością ale czy swoje mamy, ciocie, babcie też wyzywacie od patologii i głupich mamusiek bez pomysłu na imię? też tak lejecie jadem drogie kasio-madzio-asio-agnieszko-anio-marto-moniko-gośki?

Gość gość
a ja mam bratanice Julie, chodzi do 4kl i jest jedyna Julia z tego rocznika w jej szkole.

Gość gość
dziś hmmm... patrząc na siebie, ojca dziecka, a także dziadków- można mieć niejakie wyobrażenie na ten temat :)

Gość gość
chyba śmieszna jesteś

Gość gość
gość dziś Nie noszę z żadnego wymienionych przez Ciebie imion ;). Mam bardzo niepopularne imię i osobiście nie znam nikogo kto też by je nosił. Moja córka również ma oryginalne imię i bardzo mnie to cieszy.

Gość gość
jejku jak moj temat urósł. w moim miescie juz nie jest taki boom-12 julek na 50 dziewczynek w 2012. brawo! co za talent i wybór. jaka róznorodnosc. czy imie kinga, natalka czy chocby marysia jest duzo brzydsze czy w polskim kalendarzu jest tylko imie julia?