Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiktiktak

PORAŻENIE NERWU ZĘBODOŁOWEGO DOLNEGO POMOCY

Polecane posty

Gość tiktiktak

Mam pytanie do osób którzy przeszli trudne ekstrakcje zębów 8 dolnych które były częściowo zatrzymane bądź całkiem i których korzenie były położone w nerwie zębodołowym, bo ja mam właśnie taką nieszczęsną ósemkę częściowo zatrzymaną i która na nieszczęście leże jeszcze centralnie w nerwie tzn korzenie tej ósemki i są jeszcze dodatkowo zakrzywione :O Byłam na konsultacji u chirurga i powiedział że zabieg będzie trudny, skomplikowany i najprawdopodobniej dojdzie do porażenia tego nerwu przy ekstrakcji... Boję się tego panicznie, nie jestem przygotowana na to także psychicznie, sam ząb mnie nie boli, nic się z nim nie dzieje ale czasem boli mnie dziąsło a potem przechodzi i nie wiem czy usuwać czy jeszcze poczekać z tym bo te dolegliwości jakie czasem miewam wydają się być niczym w porównaniu do tych powikłań które czekają mnie po ekstrakcji. :( Nie wiem co byście zrobili na moim miejscu? A może są tu osoby które miały bądź mają takie porażenie nerwu?

Gość tiktiktak
Czy twarz wygląda normalnie po takim porażeniu nerwu? Mam na myśli głównie wargi czy są symetryczne czy nie? I jak z czuciem?

Gość tiktiktak
Czekam na jakąś dyskusję...