Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dostalem 900 alimentow nie bede mial za co zyc

Polecane posty

Gość gość

Mam 3 letnie dziecko. Miałem zasadzone dwa lata temu alimenty 600zlotych. Moja matka zrezygnowała z pracy i opiekowała się dzieckiem od 8 do 17 otrzymywała kwotę 800zlotych od 2014 września poszło dziecko do przedszkola od 8do 13 a następnie opieka mojej matki do godziny 18 otrzymywał kwotę 700zlotych. Matka dziecka wystąpiła o podwyższenie alimentow na kwote 1200. Moja matka poszła do pracy od 8do 12 od ponad dwóch miesięcy nie brała juz pieniędzy za opiekę. Ja chciałem żeby dziecko zostawalo dłużej w przedszkolu to znaczy do godz 16 matka stwierdziła ze to nie dobre dla dziecka ja wystapilem o opinie do Przedszkola otrzymałem pozytywna. Matka przedstawiła swoją opinię od psychologa ze dziecko ma moczenie w trakcie snu co nie jest prawdą.Ja pracuje po 12 godzin na nooc co drugi dzień od 21 do 9 rano wiec mam możliwość odbioru dziecka codziennie i to nawet o. Godz 13. Moje zarobki to 2400 netto na paliwo do pracy wydaje 400 mieszkam sam w domu na gaz wydaje ponad 400 na prąd 300 do tego dochodzi woda 100 wywóz śmieci itp do tego splacam. Pożyczkę w kwocie 420zlotych była przeznaczona na naprawę auta. . Matka dziecka ukrywa zarobki w rzeczywistości zarabia ponad 3 a na papierze ma najniższa krajowa1270. Walka jest nie równa. Sąd sugerował się ze koszty wzrosły bo dziecko uczęszcza do przedszkola nie uwzględnił ze moja matka nie pobiera gotówki za opiekę .jestem załamany nie będę miał za co zyc

Gość gość
Teraz jej mama idzie na emeryture wiec pewnie będzie się opiekowała zapisze do państwowego przedszkola i ma życie spokojne a ja będę musiał sprzedać dom żeby opłacać alimenty

Gość gość
Nie p*****l tylko plac dziecko to skarb znajdz lepsza prace krec cos na lewo albo co, ja to zaniedbalem alimenty biore sie za to I to natychmiast.

Gość gość
Jak Twoja mama mogła brać za nad wnukiem?

Gość gość
zrezygnowała z pracy na rzecz opieki nie byliśmy razem co innego jak. Bym. Żył razem z eks. Przecież musiała z czegoś żyć. To eks wyszła z taką propozycja

Gość gość
Jak mogła brać? Zauważcie, że jego matka ZREZYGNOWAŁA Z PRACY, aby opiekować się wnukiem, nie ma renty, ani emerytury. Sytuacja skomplikowana. I skąd wiesz na pewno, że Twoja była żona zarabia więcej? Spore alimenty, ale cóż... Możesz się odwoływać o pomniejszenie. Dziecko rzeczywiście nie powinno spędzać całego dnia w przedszkolu, ale może wcale nikt nie myśli o dobru dziecka, tylko jest to karta przetargowa. Nie pozostaje nic innego, jak płacić.

Gość gość
Odwołuj się. Są stowarzyszenia do walki o prawa ojców, poproś o pomoc. Będzie ciężko bo sądy mamy jakie mamy, ale spróbować musisz. To też twoje dziecko (i z opisu wynik, że ty i twoja rodzina się w jego wychowanie zaangażowała), więc walcz!

Gość gość
Zylem z nią to wiem ile zarabiala jest po uniwersytecie dojeżdża 40 km do pracy. Pracuje tam 8lat

Gość gość
Za parę dni mam sprawe w sadzie o ustalenie widzen ja o to wystapilem czekałem pól roku. Mam możliwość odbierania go codziennie z przedszkola. Tylko czy jest szansa ze dostane widzenia od poniedziałku do piątku odbieranie go z przedszkola od godz 13 np do 17 kiedy eks wraca z. Pracy

Gość gość
2400 netto na paliwo do pracy wydaje 400 mieszkam sam w domu na gaz wydaje ponad 400 na prąd 300 do tego dochodzi woda 100 wywóz śmieci itp do tego splacam. Pożyczkę w kwocie 420zlotych xx 400 zł na paliwo? Gdzie jest ta praca nie ma możliwości innego dojazdu tylko samochodem? Idzie wiosna, można się przesiąść na rower. 400zł gaz? Co ty z tym gazem robisz, może przykręć trochę to ogrzewanie, a sam się ubierz a nie latasz w koszulce i w slipach pewnie. xx 300zł prąd? Mieszkasz sam co ty tam masz w tym domu skoro ogrzewasz gazem to i pewnie wodę też ogerzewasz gazem masakra jakaś 100 woda? ja na trzy osoby mam 40zł miesięcznie no i pożyczka na naprawe auta 420zł. :) Powiem krótko:) Żyjesz ponad swój stan i w tym tkwi problem nie oszczędzasz, chcesz wygody i luksusów. Zmień to a zobaczysz ile ci zostanie w kieszeni. Ja mam 2300 zł na troje i mi wystarcza a ty sam nie możesz się utrzymać za 1500 zł bo tyle Ci zostaje po odliczeniu alimentów.

Gość gość
"Ja mam 2300 na troje" No i? Ty wegetujesz (bo inaczej się tego nazwać nie da) to każdy tak ma robić? Bo wybacz, ale to nie jest kwota na przyzwoite życie nawet pary, a co mówić pary z dzieckiem!

Gość gość
Autem mam w dwie strony ponad 50 km auto diesel. Wiec gazu nie założę rowerem jeździć ponad 50 km to. Raczej nie realne.

Gość gość
gość dziś , a czemu się kuźwa czepiasz faceta, a nie panny, która jak wynika z wpisu zarabia ponad 2 razy więcej niż ma na papierze i oszukuje, plus ojciec i jego matka od początku pomagali jak mogli i dalej chcą pomagać? Cholera, sama jestem matką, ale nawet jakbyśmy się rozstali to przez myśl by mi nie przeszło robienie z męża bankomatu a z siebie ofiary. Zwyczajnie byłoby mi wstyd.

Gość gość
Z ciekawości, 420zł pożyczki na naprawę auta to całość do spłaty czy miesięczna rata? Bo jeśli miesięczna rata to coś kręcisz... :o

Gość gość
To rata. Naprawa skomplikowana bo do wymiany silnik plus turbina

Gość gość
Na ile miesięcy?

Gość gość
2300 na troje? omg! wegetujesz i jeszcze się tym chwalisz :O pyknij sobie jeszcze jedno dziecko, a co tam, stać cię- przecież 2300 to taka kupa forsy

Gość gość
autorze- weź się zgłoś do odpowiedniej fundacji walczącej z przygłupimi matkami. Pieprzone harpie :O

Gość gość
Zrobiłeś dziecko to płać. Bardzo dobrze!

Gość gość
Ojojojojojoooojjj jaki poszkodowany biedaczeeeeek :( Płać na dziecko jak jest twoje!