Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy uczulenie może wyjść mimo podawania zyrtecu

Polecane posty

Gość gość

mojemu synkowi w poniedziałek spuchło oczko (ma 20 miesięcy), poszłam do pediatry a ta skierowała mnie na badania do szpitala, żeby szybko się tym zająć z podejrzeniem zapalenia zatok sitowych, badania wykluczyły to schorzenie i wypuścili nas do domu z zaleceniami smarowania maścią i podawaniem zyrtecu, smarowałam do środy, zyrtec podaję cały czas, dzisiaj spuchło drugie oczko. W szpitalu twierdzili, że mogło wyjść uczulenie na coś. Mąż twierdzi, że wyszło uczulenie na perfumy mamy bo wczoraj cały pachniał nimi bo był u nich i wieczorem tarł oczko. Ale czy możliwe, żeby uczulenie wyszło mimo tego, że podaję zyrtec?? Przecież to jest na uczulenie to chyba powinno chronić przed wystąpieniem jakichś reakcji? Jakoś trudno mi uwierzyć, że to uczulenie.

ehhh... nie chroni przed alergia a lagodzi skutki..jezeli dziecko jest uczuline na cos to rola rodzicow w tym by odizolowac od alergenu...

Gość gość
Martusia no tak, gdybym tylko wiedziała co powoduje to uczulenie. Testy chyba można robić dopiero po 3 czy 4 roku życia z tego co kojarzę, mój ma 20 miesięcy. Ja byłam pewna, że ten zyrtec nie pozwoli wyjść żadnemu uczuleniu jeśli jakieś będzie miało wystąpić.

Gość gość
w ogóle jest to możliwe, żeby mu wyszło 2 razy to samo w ciągu paru dni? Ja mu posmarowałam tym co mi kazali tamto oczko smarować i teraz patrzę czy coś mu schodzi i szukam w necie, żeby robić cokolwiek, przy okazji widzę, że nawet testy z krwi nie są miarodajne w tym wieku bo już myślałam, żeby je zrobić :(

Gość gość
posmarowałam 1,5 godziny temu, póki co nie zeszło nic :(