Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alexsaa

odchudzanie przy pomocy witaminy b12

Polecane posty

czesc zakladam watek,poniewaz moja kolezanka suplementujac witamine b12,ladnie schudla Zaznaczam,ze ja mam niedoczynnosc tarczycy tak jak moja kolezanka i jak to sie mowi,tyjemt z powietrza. Kolezanka wlasciwie specjalnej diety nie wprowadzilato jedyne co co zrobila welimnowala slodycze i w przeciagu kilku miesiecy schudla 7 kg.Wczesniej byla na roznych dietach i waga nie chciala zejsc.U mnie to samo,jestem od tygodnia na witaminie b12,jeszcze nie moge nic powiedziec.

Gość gość mania
Ta witamina ma właściwości odchudzające? Nie wiedzialam

Gość gość
koleżanka schudła ponieważ odstawiła słodycze a nie dlatego, że brała B12, witaminę tę przepisują dla wzmocnienia organizmu a nie dla schudniecia czego to ludzie nie wymyślą :D

Gość gość
cóż bzdura. jestem wegetarianką, ale wcale nie jestem jakaś szczupła, taka sobie, trochę mam ponad normę może z 7 kg. Miałam koszmarne niedobory B12 (od 20 lat nie jem mięsa) i zaczęłam suplementację - efekt: ustąpiły objawy niedoboru, ale na wagę to nie wpłynęło, a już 2 lata jak biorę spore dawki

Gość TixTom
Ja jak chodziłem na siłownie, to brałem B12 w zastrzykach, zwiększała apetyt, po pewnym czasie przyrost masy ciała i wydolności.

Gość słoneczna pomarańcza
Witamina B12 a odchudzanie Witamina-B12Szukając sposobu na skuteczne i zdrowe odchudzanie warto przeanalizować wpływ witaminy B12 na utratę zbędnych kilogramów, a co za tym idzie szybsze efekty w postaci utraty wagi. Jakie znaczenie odgrywa witamina B12 w organizmie? Dlaczego uważa się, że pomaga podczas odchudzania? Na co jest witamina B12 Witamina B12 bierze udział w szeregu ważnych procesów życiowych. Jej rola opiera się na regulacji pracy m.in. układu pokarmowego oraz nerwowego, uczestniczeniu w procesach tworzenia naszego DNA oraz stabilizacji procesów krwiotwórczych. Witamina B12 jest także niezwykle ważna do prawidłowego funkcjonowania naszej skóry oraz pomaga leczyć różnorodne jej schorzenia np. trądzik. Witamina b12 zastosowanie Znaczny wpływ witaminy B12 na nasze zdrowie oraz prawidłowe funkcjonowanie organizmu jest znany od lat, jednak od niedawna przypisuje się jej także działanie wpływające na możliwość szybkiego zrzucenia wagi. Przyjmowanie odpowiedniej dawki witaminy B12 np. w suplementach diety pomaga nam wpłynąć m.in. na szybkość przemiany węglowodanów i białek oraz wzmocnić tępo naszej przemiany materii. ja też o tym słyszałam

Gość gość
ja miałam przepisaną przy bólach kręgosłupa czyli wychodzi na to, że ona ma wielorakie zastosowanie

Gość gość
TixTom napisz gdzie kupiłeś te witamine B12 do zastrzyków bo właśnie interesuje mnie to oraz jak się czułes po tych zastrzykach.

Gość gość
Osobiście jeśli chodzi o odchudzanie to preferuję wyłącznie zdrowe, naturalne składniki. Gro z nich można znaleźć na https://zdrowystragan.pl/ . Myślę, że warto.

Gość sure
I ja muszę stwierdzić,że witamina B12 działa trochę jak tabletka odchudzająca,biorę witaminkę ze względów zdrowotnych i ku mojemu zaskoczenie schudłam 4 kg,bez zmiany diety w ciągu 3 miesięcy.Fajna rzecz :)

Gość lunero
Witaminy B a odchudzanie Niedobór witamin, na przykład witamin z grupy B może powodować problemy z odchudzaniem. Witaminy B biorą udział w przemianach cukrowo-tłuszczowo-białkowych i ich niedobór może zahamować te przemiany.

Gość gość
Wydaje mi sie ze wit z grupy B mi pomogly.Biore je z kwasem foliowym bo staram sie o dziecko.w ciagu 4 miesiecy schudlam 6 kg,nie odmawialam sobie szczegolnie jedzenia.zauwazylam ze po witaminach nie mam juz problemu z wyproznianiem sie:).

Gość solene
Z własnego doświadczenia wiem,że niedobór vit. B12 powoduje przyrost masy ciała. Obecnie dostaję zastrzyk raz w miesiącu. Apetyt mam większy niż dawniej, jem trochę więcej, a pomimo tego powolutku chudnę- ok.0,5kg na miesiąc.

Gość gość
Ja schudlam po witamince b complex tydzien czasu A zlecialo 3.5 kg .polecam bardzo

Gość Lcf

Nic tak nie odchudza jak... obóz.

Gość Gość

Od 3 miesięcy łykam b complex 1 tabletka ale zawiera po 50 mg każdej witaminy. Dodatkowo b 12 i kwas foliowy w tych tabletkach są  w formie metylowanej. I tez mimo braku szczególnej diety zauważyłam że schudlam. Zwłaszcza w miejscach gdzie zawsze ciężko było mi zrzucić czyli biodra i uda. Dodatkowo nam mniej cellulitu. 

Gość ewa
Dnia 24.04.2015 o 19:42, Gość słoneczna pomarańcza napisał:

Witamina B12 a odchudzanie Witamina-B12Szukając sposobu na skuteczne i zdrowe odchudzanie warto przeanalizować wpływ witaminy B12 na utratę zbędnych kilogramów, a co za tym idzie szybsze efekty w postaci utraty wagi. Jakie znaczenie odgrywa witamina B12 w organizmie? Dlaczego uważa się, że pomaga podczas odchudzania? Na co jest witamina B12 Witamina B12 bierze udział w szeregu ważnych procesów życiowych. Jej rola opiera się na regulacji pracy m.in. układu pokarmowego oraz nerwowego, uczestniczeniu w procesach tworzenia naszego DNA oraz stabilizacji procesów krwiotwórczych. Witamina B12 jest także niezwykle ważna do prawidłowego funkcjonowania naszej skóry oraz pomaga leczyć różnorodne jej schorzenia np. trądzik. Witamina b12 zastosowanie Znaczny wpływ witaminy B12 na nasze zdrowie oraz prawidłowe funkcjonowanie organizmu jest znany od lat, jednak od niedawna przypisuje się jej także działanie wpływające na możliwość szybkiego zrzucenia wagi. Przyjmowanie odpowiedniej dawki witaminy B12 np. w suplementach diety pomaga nam wpłynąć m.in. na szybkość przemiany węglowodanów i białek oraz wzmocnić tępo naszej przemiany materii. ja też o tym słyszałam

Tak, to prawda. B12 ma wpływ na przyspieszenie przemiany materii, każdy organizm jest jednak odrębny i stan zdrowia inny. W życiu (60) próbowałam rozgryżć swój metabolizm, udało się , chyba dotarłam do przyczyny pewnych niedoborów, przy okazji schudłam 5 kg w 3 m-ce.