Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szyjkowa

skracająca się szyjka 30 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość Szyjkowa

Witajcie , wczoraj byłam u swojego gina i okazało sie ze szyjka sie skrociła w przeciagu m-ca o prawie centyetr. Niestety nie oszczedzałam sie to fakt bo trzeba było sie zajac ubrankami , porzadkami itp . Lekarz stwierdził jednak ze jak jeszcze sie skroci to szpital asekuracyjnie bo i tak mam miec cesarke . Co wy o tym sadzicie? Jakie sa wasze doswiadczenia ?Dodam , ze nie mam zadnego rozwarcia i byc moze powodem niepokoju jest tez miesniak i to ciecie ktore mnie czeka . Czy Was tez juz w 32-34 tygodniu chciano wysłac do szpitala?

Gość ja zawsze tak mam
Widzisz kochana, Tobie skraca się szyjka a u mnie im dalej od szyjki a bliżej do dna, to zaczynam widzieć podwójnie. Ale nic sie nie martw! Jak wstaniesz rano, to znów będzie okej. Ja zawsze tak mam.

Gość gość
Ja trafiłam do szpitala w 31tc ze skracającą sie szyjką, dostałam zastrzyki na rozwój płuc u Małego, polezałam na obserwacji i wypuscili mnie do domu, ale z nakazem bezwzględnego lezenia...ale naprawde takiego, ze mogłam jedynie do toalety wyjsc,a prysznic raz w tygodniu brac...po skonczonym 36tc mogłam zacząc juz powoli chodzic, bo ciąża była juz wtedy donoszona :-) Zyczę Ci, aby u Ciebie tez sie szczesliwie skonczyło :-) a i tez miałam CC

o kurcze ;/ no to niezle:( Czyli jednak:( A te zastrzyki na płucka to kiedy Ci podano?od razu w 31 tygodniu? A ja naiwnie myslałam ze te 3 cm to nie jest najgorzej . U Ciebie ile było?

do : Ja ZAWSZE TAK MAM ? A co u Ciebie nie tak ? Jakies inne problemy bo sorry ale chyba nie nadazyłam za Toba:p .. mimo to sciskam kciuki za cokolwiek by nie trzeba bylo :p

Gość gość
Spokojnie ja trafiłam w 33 tyg z rozwarciem na 1 cm wew i zew . Ze można dotknąć pęcherza płodowego. Leżałam 3 dni wzięli mnie na badania bo chcieli wypuścić bo skurcze ustaly . A tu mimo leżenia 2,5 cm :D i dali na plucka na w razie W . Dziś obecnie 36 tydzień skończony/ zaczęty 37 i dalej chodzę a po wypisaniu nie oszczędzałam sie bo nie mam nikogo do pomocy poza mężem który pracuje , a ogarnąć kolo dzieci trzeba .

Gość ja zawsze tak mam
Zdeterminowana pisałem o butelce wódki:-) Jak chcesz zaciskać kciuki to mam coś takiego na czym mogła byś to zrobić. Sory za jaja, ale mam taki dobry humor, bo właśnie zaczął mi się weekend i potrwa aż 3 dni.