Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie moge odchrzaknąć jestem zaflegmiona pomocy

Polecane posty

Gość gość

nie wiem czy dobrze opisuję ,po prostu siedzi mi flegma między nosem i gardłem,i ani nosem ani ustami,wiem obrzydliwy temat,ale proszę o jakieś rady bo normalnie sie uduszę :(

Gość gość
od dawna to masz? czy tak nagle, ja tak miałem przez jakis czas aż oddychać ciężko było i mnie głowa od tego bolała, niby alergie mi wykryli od pyłków, przepisała mi lekarka jakiś psikacz do nosa i przeszło

Gość gość
Może zacznij coś robić? Może jak będziesz w ruchu i będziesz zmieniać pozycję, to coś się zmieni?

Gość gość
Jaki psikacz lekarka ci przepisala?

Gość gość
od około 5-6 dni,byłam przeziębiona brałam gripex ,nasivin do nosa i ibuprom zatoki, w aptece 3 dni temu dostałam acc optima do stosowania 1 tab rano,ale nie pomaga,nie mam zdrowia na chodzenie po lekarzach,u mnie w przychodni trzeba sie osobiscie rejestrować i byc przed 7 czyli przed otwarciem ,bo telefonicznie nie dodzwoni sie,a ludzi jest tyle przed 7 jak na targu

Gość gość
jestem w ruchu :) posprzątałam chatę i byłam 4 x z psem pobiegać

Gość gość
ja mam to samo. nie wytrzymałam nerwowo i poszłam do lekarza. przepisał mi buderhin 50 , do tego Cirrus antybiotyk i inne leki..zwyczajnie flegma chciała mnie zadusić

Gość gość
ja mam to juz któryś raz po przeziębieniu ,lekarz mi wmawia że to nerwica i daje jakies psychotropy,dlatego juz nie chodzę ,przecież czuje wyraznie że cos tam zalega! 17.55 i pomogło ? po jakim czasie ? Ja jak pójde do lekarza i powiem że chce antybiotyk to mi kaze isć do psychiatry bo nerwica,k***a ja wiem co to jest nerwica a co to jest zalegająca flegma.

Gość gość
Jaki kolor masz tej flegmy ?

Gość gość
Moja flegma jest zielona

Gość gość
to na tle bakteryjnym jak zielona . a masz opuchnięty nos , zatoki ?

Gość gość
przepraszam na tle wirusowym bo bakteryjny to żółty kolor

Gość gość
Jak leki na rozrzedzenie nie działają to można zastosować inhalacje kilka razy dziennie i płukanie nosa roztworem wody z solą i sodą . A jak jest uczucie opuchnięcia to steryd w spraju np flixonase .

Gość gość
flegma raczej przezroczysta lekko zielonkawa autorka

Gość gość
przeźroczysta to przeważnie u alergików , masz na coś alergię ?

Gość gość
Jeżeli niemasz wydzieliny ropnej to lekaż ci antybiotyku nie przepisze bo antybiotyki działają na bakteryjne zapalenie .

Gość gość
lekarz miało być

Gość gość
KUP SOBIE W APTECE bez recepty za pare zlotych SYROP TYMIANKOWY. Sama mialam taki prpblem jak Ty. Pij 3 x dziennie po lyku (nieduzym lyku).

Gość gość
lekarz nawet nie pyta o kolor flegmy tylko stwierdza nerwice i przepisuje benzodiazepiny! Nigdy nie badałam sie w kierunku alergii i nigdy czegoś takiego nie miałam,zaczęło sie jakieś 6 mc temu i się ciągnie. Nawet nie chcę myślec o alergii bo mam psa (od 5 lat) i boje sie że mogłabym być uczulona na sierść ,ale skoro przedtem nic sie nie działo?

Gość gość
dzięki wypróbuje ten syrop,bo oszaleję !

Gość gość
Czasami skutkiem przeziębienia jest właśnie nadmierna produkcja wydzieliny w zatokach . Spróbuj inhalacji parą wodną z dodatkiem np rumianku jeżeli nie jesteś na niego uczulona . Jeżeli acc nie działa to może spróbuj sinupret można kupić na blistry bo jest dość drogi u niektórych osób działa błyskawicznie i flegma spływa z zatok .

Gość gość
rumianek?

Gość gość
tak rumianek działa przeciwzapalnie . Poczytaj o tym w internecie . Wdychasz gorące opary nosem i na zmiane ustami , nakrywasz głowe ręcznikiem i nachylasz się nad garnkiem tylko tak aby się nie oparzyć ok 15 min . kilka razy dziennie .

Gość gość
Parówkę zrób i po klopocie

Gość gość
czy sinupret to to samo co sinulan ? bo mam w domu sinulan forte takue zielone kapsułki ,mam 3 listki autorka

Gość gość
Tak to to samo jak masz to zażyj sobie najwyższą dawkę jaka tam jest napisana .

Gość gość
ok ,dziękuje wszystkim za pomoc,miło że ktoś się zainteresował,śmigam z psiną i zażywam sinulan:)

Gość gość
I zrób sobie tą parówkę jak nie masz rumianku to dodaj zwykłej soli kuchennej i to wdychaj to szybciej rozrzedzi wydzielinę .