Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w Polsce tak powszechne jest bagatelizowanie przemocy domowej?

Polecane posty

Gość gość

Sąsiedzi nie reagują, bo to nie ich problem, nauczyciele nie reagują, bo to nie ich sprawa. Jako szesnastolatka próbowałam popełnić samobójstwo, ojciec mnie bił, w szkole nikt nie chciał pomóc. Myślicie, że w szpitalu mi pomogli? Nie, wypisali tego samego dnia do domu, nie pytali nawet dlaczego. A po powrocie do domu dostałam znowu. Wszyscy udawali, że nie widzą tych siniaków, nawet rodzina. Teraz mam męża, dziecko. I sąsiadów, gdzie mężczyzna bije partnerkę i dziecko. Próbuję im pomóc, ale kobieta uważa, że to nie moja sprawa i "jak bije to kocha". Nie wiem dlaczego ona skazuje się na tak straszny los. Dziecko wiecznie posiniaczone, chodzi do przedszkola. Nikt nie reaguje. Zgłosiłam problem opiece społecznej. Na razie czekam.

Gość gość
Jak kobieta wybiera faceta, który ją bije to widocznie takiego chciała.

Gość gość
sama pochodze z patologicznej rodziny i potwierdzam, ze nikt nie reaguje po latach moge powiedziec, ze mam zal do sasiadow, do rodziny ze nikt nigdy nie zagadal, nie zapytal, nie zaoferowal pomocy

Gość gość
Wydaje mi sie ze to wina kultury i tradycji w jakiej sie wychowujwmy. Patriarchat ot co.