Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

37 tc pomocy klucie w pachwinach ucisk na uda i bol na miesiaczke

Polecane posty

Gość gość

Pisze do was ze wzgledu na to ze to moja 1 ciaza i kompletnie nie wiem jak to z tymi.skurczami i porodem.jest kazdy mi mowi inaczej .. od kilku dni mam bolesci w pachwinach i uciski na uda dziecko jest glowka w dol i nisko .. jak zaczyna sie ruszac bardzo kluje mnie w kroczu .. brzuch co jakis czas robi sie mega twardy i tak jakby zaciska a w nocy budza mnie bolesne miesiaczkowe bole u dolu brzucha .. powoedzcie mi czy to wszysttko swiadczy o rychlym porodzie? Jak u was bylo czy mam.szanse na.lzejszy porod? I kiedy mam.sie zglosic do szpitala bo.juz sama nie wiem

Gość gościowka mama
Parcie na pecherz norma, twardnienie to skurcze przepowiadaja e, jak poczujesz ze skurcze pojawiaja sie regularnie to zacznij mierzyc czas co ile, jak bbeda co 10 min regularne to wio do szpitala.Chyba ze Ci odejda wody to od razu do szpitala tylko zaobserwuj czy zielone czy czyste

Gość gość
Możliwe ze zaczelas rodzic

Gość gość
Parcie na krocze mialo byc*

Gość gość
Nie no chyba nie zaczelam.od wczoraj rodzic . Do tej pory bym.chyba urodzila... ale martwi mnie to klucie ono jest naprawde bardzo bolesne czy to ma zwiazek z uciskiem..dziecka

Gość gość
Zapomnialam.dopisac ze czesto mam to klucie tam.w srodku w pochwie ale od wczorak gdzies tez. Takie klucie pochwy jakby nie wiem jak to okresic nawet takie jakby rozciaganie. Mam zwiekszona wydzieline jak zaczyna mnie mocno kluc w kroczu ale nie jest z krwia ani nic i dzis w sumie bylam.z 50 razy oddac mocz

Gość gość
To normalne, wszystki Ci sie tam rozciąga. Sluz jest ok, ale obserwu czy Ci sie wody nie sączą (to tez normalbe i nie powod do paniki). Jak bedziesz miala skurcze to wejdz do wanny do cieplej wody i powinny minąc jak beda przepowiadajace a jak beda porodowe to beda regularne i coraz czesciej. I nie boj sie, poznasz ze rodzisz :)

Gość gość
Moze ci tez odejsc lub odchodzic czop sluzowy, wyglada jak klaczki sluzu albo makaron ale to tez normalne i to znak ze porod juz niedlugo.

Gość gość
Wlasnie nie wiwm.chyba to nie czop a te klucia tez mialyscie

Gość gość
Ja taki klucia mialam ze 2 tygodnie przed porodem a co najlepsze kazdy mowi ze porodu nie da sie przegapic a ja stwietdzam ze da

Gość gość
A jak to jak go przegapilas? Napisz prosze

Gość gość36
Witaj ja jestem w 35 tyg, c, i miałam to samo, co ty od dwóch dni, dzisiaj byłam na izbie przyjęć ginekologiczne, mam krótka szyjkę macicy, lekarz przepisał mi magnez in, 125 dawka 4 razy dziennie, bóle ustały, no i musze leżeć oszczędzać sie, pozdrawiam

Gość gość36
Witaj ja jestem w 35 tyg, c, i miałam to samo, co ty od dwóch dni, dzisiaj byłam na izbie przyjęć ginekologiczne, mam krótka szyjkę macicy, lekarz przepisał mi magnez in, 125 dawka 4 razy dziennie, bóle ustały, no i musze leżeć oszczędzać sie, pozdrawiam

Gość gość
No ale ja juz nie mam.po co brac i wstrzymywac skurcze

Gość gość36
ale 37 tydzień to troszkę wcześnie na poród bo im silniejsze bóle przybliżają do porodu, chyba że chcesz urodzić wcześnie kup magnez bierz 2 razy dziennie, to nic tobie nie zaszkodzi, a bóle na miesiączkę ustana, i kłócia, jak uważasz, mi pomaga magnezin, pzdr

Gość gość
No jak ma pomoc to ok

Gość gość
Ale 37 yc to ciaza donoszona autorko. Wiec sie nie ,martw

Gość gość
Jak masz 5 min drogi samochodem to ok a jak ktos 40 km bez auta to gorzej pozatym jakbym z kazda dolegliwoscia jechala na ip. To bym na same paliwo nie urobila .. i gdybys przelezala. Wiwkszosc ciazy w szpitalu tez bys inaczej myslala pozdrawiam