Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniaaaaaaaaaaa123

Nie lubię od zawsze swojego pierwszego imienia czy jak zaczne uzywać drugiego to

Polecane posty

Gość Aniaaaaaaaaaaa123

będzie to dziwne? Pewnie osoby jak rodzice itd już się i tak przyzwyczaiły do pierwszego, więc trudno, ale jak poznam jakiś nowych ludzi to mogę się przedstawiać drugim i w razie nieporozumien tlumaczyc, ze na pierwsze mam tak i tak, ale uzywam drugiego? Spotkaliscie sie z czyms takim?

Gość gość
zmien imie na inne

Gość gość
Tez jestem Ania i kiedyś nie lubiłam tego imienia ale jakoś się przekonałam i lubię Anna

Gość gość
tak ja mam sąsiada w papierach ma na imię stanisław ale wszyscy na niego mówią tomek rodzice rodzeństwo żona wszyscy to jest po prostu tomek nieraz nawet tak jest że kurier przyjedzie i się pyta gdzie mieszka stanisław W. a mi nie raz zdarzyło się że powiedziałam tu taki nie mieszka nie znam a pózniej jest o kuzwa chodziło o tomka

Gość gość
Jeśli uzywasz innego to możesz zmienić drugie na pierwsze w USC, ale pewnie Ci ktorzy Cie znaja od dziecka i tak beda uzywac pierwszego

Gość gość
Mam wujka w rodzinie, już pana po 60, który odkąd pamiętam, nie używa swojego imienia. Chyba nikt, nie zna go z jego pierwszego imienia :D Nigdy nie lubił i tak się jakoś utarło. Nawet nie pamiętam, jak to było. Wszyscy znają go, a ma baaaaaaaaaaaardzo wielu znajomych z imienia zastępczego :D

Gość gość
moj maz uzywa tylko drugiego , wszyscy do niego mowia z drugiego , pierwsze nawet do niego nie pasuje :) autorko mozesz uzywac drugiego jak chcesz to zaden problem

Gość gość
Ania to właśnie jest to drugie którego chcę używać :) Pierwsze też jest bardzo pospolite, ale kompletnie mi się nie podoba- Katarzyna :O Nienawidze go, a Ania mi się nawet podoba, a tak mam na drugie więc myślałam ,że poki jeszcze nie założyłam swojej rodziny itd to może zaczne sie przedstawiac nowym imieniem ludziom co dopiero ich poznam w przyszłej pracy itd :)

Gość gość
oczywiscie mozesz tak robic , przeciez to nie zabronione