Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cesarskie cięcie ! Proszę o odpowiedz

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny sa tu jakies takie co miały cc np w 2009r 2010r ... i teraz w tym roku albo rok temu? chodzi mi czy cos sie zmieniło w kwesti np wstawania z lozka. bo ja osobiscie miałam cc w 2009 roku wstac mogłam dopiero po 24 godzinach tak samo siedziec dziecko widziałam tez dopiero po tych godzinach. mozecie mi powiedziec czy to sie zmieniło ? po jakim czasie wstałyscie z łozka itp.? A i ja po cc lezałam 6 dni a jak było u Was? Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
Cc 2013 wstałam po 8 godzinach i poszłam pod prysznic

Gość gość
Ja rodziłam przez cc w 2004 i 2006 roku i wstałam po 8h, dziecko też od razu było przy mnie. Może to zależy od szpitala?

Gość gość
Może zależy. A jak myslicie jezeli beda kazali mi lezec 24 godziny to moge poprosic o to zeby mi dziecko przyniesli??

Gość gość
Cc mialam o 10:30, wstalam kolejnego dnia o 7. Dziecko przyniesli mi od razu jak przywiezli mnie na pooperacyjna. bylo ze mna do wieczora, na noc zabrali. Ze szpitala wyszlam na 4 dobe.

Gość gość
gosc 9,05 a w ktorym roku miałas cc

Gość gość
Ja miałam cc w 2011 i 2014. U mnie w szpitalu są pojedyncze sale i cala dobę może być osoba towarzysząca wiec dziecko było od razu z nami . Po pierwszej cc leżałam 24 h po drugiej 8 h.

Gość gość
W polowie 2012, szpital uniwersytecki. cc nieplanowana, z zpowodu zagrazajacej zamartwicy.

Gość gość
Ja mialam cc dwa miesiace temu . Przed pierwsza w nocy bylo cc okolo 8 zostalam przewieziona na zwykla sale i zaraz mi mala przywiezli na karmienie kolo poludnia zabrali na badania jakies i kolo 15 oddali i o 15 wstalam z lozka i poszlam do lazienki i od tej pory mala byla caly czas ze mna a wyszlysmy w 4 dobie tylko dlatego ze urodzilam w czwartek a w niedziele nie wypuszczaja ze szpitala

Gość gość
Ja miałam CC 2 lata temu w Warszawie. Cieli mnie ok 11.00 a kazali wstać o 23.00. Dziecko mi dali na chwile ale mialo problemy i zabrali na 24 h .

Gość gość
miałam cc 2010 i 3 miesiace temu za kazdym razem wstawałam po jakis 8 godzinach

Gość gość
CC miałam w maju 2014. Kazali wstać po 6 godzinach. Dziecko przynieśli mi po 20 minutach. I było już cały czas ze mną. Z tego co wiem to w każdym szpitalu jest inaczej.

Gość gość
Zależy od szpitala. Ja cv w 2012 roku. Zaraz po operacji dali mi dziecko, w ogóle było ze mną caly czas (polozne na moją prośbę odkladaly go lub podawaly mi do piersi) Wstalam po 12h z pomocą poloznej i juz sama wszystko robiłam :)

Gość gość
Wszystko zależy od szpitala. Miałam CC w październiku 2014 w CSK w Katowicach i lezalam 20 godz na plasko, a po 20 godz podniesiono mi wezgłowie łózka. Pozwolono mi wstać po 26 godz dopiero. Słyszalam, ze tak samo jest na Raciborskiej w K-cach, tez się lezy 24 godz, kolezanka rodzila tam w sierpniu 2014. W innych szpitalach na Śląsku lezy się 12 godz. W sumie nie wiem dlaczego są takie różnice, powinno to być jakoś ustandaryzowane. Oczywiscie mam na mysli cięcie po znieczuleniu podpajęczynówkowym, po ogólnym mozna chyba szybciej wstawac.

W każdym szpitalu są inne wymogi - to po pierwsze. Po drugie - to kiedy się wstanie z łóżka zależy też od stanu pacjentki. Dla przykładu - cc miałam o 7 rano , wstać pozwoli mi dopiero dnia następnego o godzinie ok 14 . Po cięciu jak przyjechałam na salę to juz w łóżeczku był maluszek i miałam jego przy sobie cały czas - oczywiście wszystko przy nim robili położne.A pierwsze przystawienie do piersi było 4 godziny po cc.

Wyszłam na 5 dobę. Moja znajoma miała cc w innym szpitalu i tam wypuszczają dopiero na 10 dobę.

Gość gość
Wszystko zależy od szpitala. Pierwsze cc miałam w 2010r. Pionizacja po około 12-13h, wyciągnięcie cewnika i pełna samodzielność. Drugie cc w 2014r. (inny szpital), pionizacja po 12-13h, cewnik wyciągnęli mi po niecałych 2 dniach i wtedy też mogłam zacząć chodzi do łazienki, pod prysznic itd. Generalnie bardzo szybko doszłam do siebie i po pierwszym i pp drugim cięciu, ale drugi raz był jakby mniej bolesny :)

Gość gość
CC w 2014 po niespełna 8 godzinach położna kazała mi iść pod prysznic. Dziecko dostałam od razu, na noc zabrali

Gość gość
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)