Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mokry kaszel , charczenie u 9 mies dziecka

Polecane posty

Gość gość

Prosze doświadczone mamy o poradę. W poniedziałek byliśmy u lekarza bo niepokoił mnie suchy kaszel u dziecka. lekarz osłuchał, nic nie usłyszał niepokojącego ,stwierdził tylko katar spływający po tylnej ścianie gardłą.To by się zgadzało, bo mały jak jest w leżaczku to zxaczyna kaszleć. Doktor zapisał Deflegmin w kroplach ,przez 5 dni. 5 dni minęło i stwierdzam że dopiero teraz zaczyna się balanga. Mały charczy, mokro kaszle, do lekarza dopiero jutro idę. wczoraj jeszcze była taka sytuacja, ze jak jechalismy autem,było gorąco ,młody był leciutko ubrany, zauważyłam na jego główce krople potu i mokre body na pleckach i nie wiem czxy go wtedy nie zawiało. Jak mam mu pomóc? Podaję mu dalej ten Deflegmin, sól morską, vit. C w kroplach , i myśle jeszcze kupić inhalator by tą wydzielinę mu rozrzedzić? Pomóżcie dziewczyny, doradzcie coś. Czy to czasem nie jest już zapalenie oskrzeli??

Gość gość
Oklepywać to podstawa dziecko na kolana główka w dół ręką w łyżeczkę i klepaczki jak najczęściej ale nie przed snem dodatkowo zaparz łyżeczkę majeranku i podawaj do picia po troszku tylko tez nie przed snem

Gość gość
myślisz ze napar z majeranku mogłabym mu podać?ma 9 miesięcy

Gość gość
syrop hederasal, oklepywanie. majeranek zaparzony pod lóżko. dziecko musi spać wyzej. i odciąganie kataru. Pamiętak ,że czesto takie objawy to też syndrom alergii lub czasem ząbkowania. Mój syn miał takie objawy jak wychodzily dolne i gorne jedynki.

Gość gość
Proponowałabym w dużej mierze domowe sposoby, a jeżeli syrop na kaszel to unikaj w składzie kodeiny i dextrometorfanu są niebezpieczne a mało kto wie że dodają tą tablice mendelejewa do syropów z dedykacją dla najmłodszych- niestety!

Gość gość
Jak nie dusi się, odkrztusza to nic nie dawaj. Klimę w aucie wyczyść, bo tam najwięcej syfu się zbiera.