Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

shadow36

czy to ciaza ,czy tylko bhcg jeszcze do konca nie spadło

Polecane posty

witam , moze wy mi pomozecie bo zaczynam shizowac.8 marca miałam zabieg łyzeczkowania(ciaza obumarła w 9tc). 6 kwietnia miałam@ do 13. od 3 dni strasznie bolały mnie jajniki wiec cos mnie podkusiło zrobic test no i wyszła druga kreska troche grubsza od włosa i blada . teraz moje pytanie kochalismy sie 3 dni po @ wiec mysle ze raczej to nie ciaza (chyba ze sie myle), .powiedzcie mi co o tym myslec , bo moze to jeszcze pozostałosci hormonu po poronieniu test wyłapał . do gina ide dopiero w czwartek oszaleje do tego czasu . pomózcie moze któras tez tak miała?

Gość gość
Pozostałości po poronieniu

Gość gość
moze to byc i pozostalosc po poranioniu, ale tez moze byc ciaza. Zrob test za 2 dni i zobacz czy 2 kreska jest bledsza czy mocniejsza, jesli bledsza coazy nie ma, zostalo podwyzszenie hcg po poprzedniej ciazy i teraz maleje, a jezeli jest wyrazniejsza znaczy, ze jestes w ciazy i beta przyrasta, ale wszystkeigo dowiesz sie na wizycie. podzdrawiam

no tak tylko ze wszedzie pisza ze po poronieniu hormon spada do 4 tyg, a tu juz mija 2 miesiace . ja chyba wariuje na starosc

Gość gość
Ti ze kochalas sie 3 dni po okresie teoretycznie moze znaczyc ze w ciazy nie jested bo wtedy raczej nie plodne dni sa aczkolwiek po ciazy czy tez poronieniu organizm kobirty jest na tyle rozregulowany i nastawiony na ciaze ze w kqzdnym dniu cyklu mozna zajsc tak naprawde. Nie sadze zeby hcg utrzymywalo sie przez dwa miesiacr. Raczrj jestes w ciazy. Ja po porodzie mialam przez rok rozrrgulowany oraganizm choc nir karmilam piesia oktrs byl co 3 mies albo co dwa tyg monotoring eykryl ze mam cykle bezowulacyjbe dopiero po tablrtkach anty wszystko wrocilo do normy. A siostra w 8 tyg poronila. A po 7 tyg byla w kolejnej ciazy choc kochali sie tylko raz .

o prosze . no własnie tez mi sie wydaje ze 2 miesiace to by sie nie trzymał ten hormon . tak jak pisałam wczesniej test zrobiłam poniewaz 3 dni strasznie bolał mnie lewy jajnik i to tak ze siedziec nie dałam rady taki skurcz około 30 minut i pozniej juz spokuj , . zrobiłam tych testów dzisiaj 6 róznych i na kazdym jest cien kreski . ciekawe czy jak bym zrobiła bete jutro to czy by rozwiało watpliwosci moje .

Gość gość
Zrob jutro betr i powtorz po 48 godz wtedy zobaczysz jak przyrasta to ciaza a jak spada to albo poronienie znowu albo jakims cudem ten hormon sie utrzymal po tamtym poronieniu ale watpie. Mysle ze jedted w ciazy zycze dobrego zakonczenia tym razem

pojde na bete jutro i wtedy sie wyjasni wszystko , mam nadzieje ze to jednak ciaza no ale cóz zycie bywa okrutne

hmmm zrobiłam teraz tez test druga kreska jest wielkosci włosa ale juz bardziej wyrazna , i co mam myslec hormon rosnie czy jednak pozostałosc po poronieniu ?

Gość gość
Wmawiasz sobie ciążę, ale skoro tak bardzo chcesz to powodzenia

mam 36 lat wiec czas mnie goni jutro po 14 wrzuce fotke to same ocenicie ciemniejsza ta kreska czy nie ,tak chce ale nic na siłe tylko ten ból jajników mnie zastanawia

Gość gość
3 dni po miesiączce jak najbardziej można zajść w ciążę. Nie pozostaje Ci nic innego jak zrobienie bhcg w odstępie dwóch dni. Tylko pamiętaj, żeby zrobić w tym samym lab. Nie nastawiaj się na ciążę, bo możesz sie rozczarować.

Gość gość
Ja zaszłam w ciąze pierwszy dzien po okresie. To był dla mnie szok,bo dziecko nieplanowane, a innej możliwości nie było.

Gość Justa2704
To daj koniecznie znac co wyszlo i powtorz wynik po 48 h zeby sprawdzic czy i jak przyrasta :)

Gość gość
i co autorko? sa juz wyniki?

hejka mam wynik 80 , ciekawe co bedzie za 48 godz . nadal mam plamienie a do czwartku jeszcze dwa dni

Gość Justa2704
Jak wyszedl ci wynik dodatni, a masz plamienia, to idz koniecznie do lekarza. Da ci od razu cos na podtrzymanie. Zebys tfu tfu tfu znow dzidzi nie stracila nie daj Boze.

witam poszłam dzis do innej gin , zrobiła mi usg i stwierdziła ze mam powiekszony lewy jajnik , mam przyjsc znowu za 2 tyg i powtórzyc bhc bo to moze byc bardzo wczesna ciaza

Gość Justa2704
Hej :) Dzisiaj powtarzasz bete? Napisz koniecznie jaki wynik :) A dala ci cos na podtrzymanie? Co mowila o tym plamieniu?

hejka beta 154,czyli rosnie . byłam u ginki ona ciazy nie widzi tylko niby jakis torbielek na lewym jajniki , nie dała zadnych leków ni nic tylko kazała przyjsc po okresie na nst usg . ja juz nic nie rozumiem to z kad ta beta ,litosci .

Gość gość
Ja poroniłam 15.04 w 5 tc. 16 robiłam bete i wyszła 25,21 po tyg robiłam następną z zalecenia lekarza i wyszła 0,16 więc praktycznie spadła. myślę że jesteś w ciąży ale nie dziwię się że nie widać nic gdyż to chyba trochę wcześnie. u mnie przed poronieniem był pęcherzyk ledwo widoczny wiec nie ma co się martwić wszystko będzie dobrze :) Dbaj o siebie :)

Gość Justa2704
Ja dzien przed usg mialam bete prawie 500 i aparat widzial tylko pecherzyk na 7 mm, takze spokojnie :) To byl wtedy 4 tydzien jakos.

Gość gość
Życzę Ci powodzenia. Wykluczyli pozamaciczną?

kobietki powiem wam szczerze ze nikt nic nie wykluczył i nie potwierdził jeden gin ze wszystko jest ok ze tak po poronieniu bywa (no ale to juz 2 miesiace wiec troche dziwne ) drugi gin ze niby jakas torbielka jest i po nst @przyjsc wiec tak naprawde nic dalej nie wiem i nadal sie denerwuje . beta niby przy torbieli moze rosnac bo ona ciazy nie widzi ale torbiel by nie dawała prawie 100 procent wzrostu w 48 h , mam 36 lat 2 dzieci i wychodzi na to ze jestem głupia bo tego nie rozumiem ,szczerze to tylko płakac mi sie chce .6 dni mnie meczyli przy poronieniu na tabletkach , potem na siłe czyscili , i teraz takie komedie . moze po prostu zle wyczyscili juz sama nie wiem opadaja mi rece

Gość Justa2704
Poczekaj jeszcze tydzien i idz jeszcze raz na usg, najlepiej do dobrego lekarza z dobrym aparatem. Jak nie masz bardzo trudnej sytuacji finansowej, to nawet idz prywatnie, wtedy jest zupelnie inne podejscie. A na razie sie koniecznie oszczedzaj, ale doswiadczonej mamie nie trzeba o tym chyba mowic ;)

Gość ewag
shadow tydzien temu mialam bête 250 I usg na ktorym nic nie bylo widac, w niedziele powtorka bety- prawier 700- we wtorek kolejne usg I juz byl pecherzyk moim zdaniem to bardzo wczesna ciaza I wszystko idzie w dobrym kierunku- wiec no stress- bedzie dobrze powtorz za tydzien usg :)

dzieki za wsparcie dzis mam wogóle brunatne mazanie bo to nie krwawienie wiec wogóle fisia dostaje ,nigdy tak nie było mam 2 dzieci 18lat i 6 latke wiec niewiem juz naprawde niewiem co myslec. moze poprostu na tydzien sobie odpuszcze i poczekam co bedzie @powinna byc 5 maja .o ile nic sie nie przesunie

Gość gość
Ja przy 16000 miałam widoczny tylko pęcherzyk ciążowy. Kilka dni po 32000 był zarodek i serduszko. Przy tak małej becie jak Twoja to trudno, żeby cokolwiek było widać, co najwyżej pogrubione endometrium. Trzeba trochę zaczekać. Bądź dobrej myśli! :)

Gość gość
i jak autorko? czekamy na info