Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onabb

Dlaczego mnie to spotyka? ktoś mi doradzi?

Polecane posty

Gość onabb

Problem oczywiście dotyczy facetów. nie chce zeby to co za chwilke napisze o sobie zabrzmiało narcystycznie i odebrane przez was negatywnie. No więc, jestem ładną i zgrabną dziewczyną z zasadami i z układnym i spokojnym charakterem, mam swoje małe i wieksze pasje. Lubię ludzi i wogóle. Dlaczego trafiają mi sie faceci dziwni? tacy z którymi nie da sie zbudowac związku, albo tacy którzy tego związku nie chca? lub tez z jakis przyczyn nie wiadomo jakich konntakt sie urywa a facet chowa głowę w piasek?

Gość gość
to proste i banalne z racji swojej atrakcyjności zapewne celujesz w mężczyzn z wyższej półki, którzy zapewne muszą Tobie czymś zaimponować i odpowiednio się prezentować, w końcu nie pokażesz się z byle kim no i tu pojawiają się te niuanse o które pytasz: A) facet który jest przystojny często zdaje sobie z tego sprawę i traktuje związek zazwyczaj dość lekko, prozaicznie, tendencyjnie - taki ktoś często życiem tylko się bawi i wykorzystuje to co mu los przyniesie, a kobieta naiwnie sądzi, że trafiła na ideał, no bo przystojny, no bo nie głupi, no bo potrafi kobietę oczarować i zna jej potrzeby, ale nie pomyślicie nawet o tym, że to kwestia praktyki i nauka sztuki manipulacji - facet potrafi rozgryźć kobietę, która w gruncie rzeczy kieruje się prostym i schematycznym wzorcem postępowania... przystojny facet nie ma problemów, bo same do niego lgniecie, on po prostu wie jak wykorzystać swoje atuty - zresztą kobiety robią to każdego niemal dnia w wielu sytuacjach, ale wystarczy, że tylko raz zrobi im to samo mężczyzna i od razu wielkie halo B) co jeszcze? jeśli faktycznie jesteś ładna to zapewne "atakują" Ciebie ci bardziej "łopatologiczni" faceci, którzy z pewnością nie myślą o rodzinie, którym napędzasz ich pewność siebie - takowi zdobywają to co chcą i odchodzą - zatem jak dostaną odejdą, jak nie dostaną tez odejdą C) facet który chce założyć rodzinę szuka normalnej kobiety, która biorąc pod uwagę przyjęte trendy niczym nie wyróżnia się z tłumu - dlaczego tak się dzieje? bo ie jesteśmy głupi i dobrze wiemy co się z tym wiąże - atrakcyjna kobieta będzie nieustannie pod ostrzałem zarówno tych co chcą przelotnej znajomości jak i zdesperowanych 40 latków, którzy chcą mieć ładny dodatek do swojej fury za pół miliona złotych - mało która jest w stanie opierać się całe życie przed pokusami i prędzej czy później trzeba liczyć się z tym, że takowa zdradzi go z kimś i wszystko się rozpadnie - pomyśl jeszcze sama nad tym czym różni się zwyczajna kobieta od tej nieco tylko ładniejszej? często te zwykłe kobiety są w naszych oczach wyjątkowe i żadna supermodelka ich nie zastąpi, bo mają w sobie to coś, wewnętrzne ciepło i magnetyzm - taka kobieta jest ciekawsza przez to, że nie jest tak "doskonała" - sztuczność i plastik jaki oferuje nam tak zwana piękność bywa nudny - taka kobieta jest dobra właśnie tylko na chwilę - taka kobieta zazwyczaj myśli, że zasługuje na coś więcej tylko ze względu na to jak wygląda, a życie to nie bajka - każdy z nas chce żyć spokojnie i w miarę uczciwie - ciągła walka może i mobilizuje, ale z czasem zaczyna męczyć zwłaszcza jak oczekuje się od nas coraz to więcej i więcej - zawsze piszecie, że to nie tak, że nie macie wielkich oczekiwań, że pragniecie tylko miłości, ale prawda jest z goła inna tylko jak ktoś przekroczy pewien próg luksusu to ie dostrzega tego że się zmienił, ewentualnie zawsze tak żył i nie rozumie, że jego świat jest lekko przekoloryzowany, jak gdyby naciągnięty statystycznie... D) istnieje też opcja która zakłada, że masz prócz wyglądu tak naprawdę mało do zaoferowania... E) ewentualnie po prostu masz o sobie wysokie mniemanie - kiedyś spotkałem w realnym świecie dziewczynę, która masowo zamieszczała swoje zdjęcia w Internecie i nawet została mis chyba foto w gazecie - nie zdradzę jakiej - to nie ma znaczenia - tak czy inaczej była strasznie brzydka i nie wiem co ludzie w niej widzieli - może inaczej - zdjęcia były wyretuszowane - nie podobała mi się ta dziewczyna zarówno jak patrzyłem na zdjęcia jak i gdy ją zobaczyłem osobiście - osobiście było zdecydowanie gorzej - tak czy inaczej zapewne uważała siebie za atrakcyjną, ale jak widać każdy z nas ma inne gusta F) jak doczytałaś do końca to współczuję :D

Gość gość
Bo lecisz na wygląd i to jest odpowiedź. Facet co ma poukładane w głowie, a tobie się z jakiś powodów nie podoba odpada na wstępie. Także wracaj do garów.

Gość onabb
Ludzie ale wy macie stereotypowe myślenie. Rozumiem ze ładni ludzie są blee, źli wyrafinowani i puszczalscy? Gratuluję

Gość gość
to jest poooolskaaa poooolskaaaaaaaaaaa

Gość gość
Mam ten sam problem z facetami co ty:-( Umawiam się na randki, w ostatnim czasie dałam szansę na dalszą znajmość trzem facetom. BYło kilka randek, ja nastawiona pozytywnie na te znajmości a faceci? No cóż, na początku udający zainteresowanie a potem nie wiadomo czemu wycofujący się lub zabiegający o mnie w ten sposób ze mi się odwidziało i zrywałam taką znjamość. Teraz poznałam kolejenego faceta, bardzo w moim typie. Na spotkaniu było super ale co z tego jak facet chce kolejnego spotkania ale ani nie zadzowni do mnie, a jak smsujemy to on odpisuje mi po kilku godzinach przez co czuję się ignorowana i tez mi się wydaje ze znowu jest cos nie tak jak powinno. Nie wiem co robie zle, bo na randkach jest naprawdę fajnie. Nie wiem czemu faceci udaja zainteresowanych a potem po angielsku się ulatniają tak jakby się czegoś bali.

Gość gość
to proste, bo wygląd ich przyciąga, ale osobowość odpycha

Gość gość
dlaczego gość 20:55 piszesz ze osobowość odpycha? nie znasz dziewczyny a juz szpilke wbijasz.Może oni są dziwni, moze mają cos za uszami i moze sie czegos wstydzą hmm? czemu takiego wariantu nie bierzecie po uwagę? Ja tez chodze na randki i mi nic nie wychodzi. a osobowosc mam wesołą, jestem pozytywnie nastawiona, nie przynudzam, o wszystkim moge pogadac i coo? NIC facet mowi i pisze co innego a zachowuje sie w taki sposób ze ja sie zaczynam zastanawiac nad dalsza znajomoscią i tez odpuszczam i sie nie odzywam i tak w kółko

Gość gość
to logiczne gdy masz np. 10 kontaktów elektrycznych i tylko jedną wtyczkę owa wtyczka nie pasuje do żadnego z nich, co to oznacza? że najprawdopodobniej to z wtyczką jest coś nie tak to, że kobieta jest wesołą i otwartą osobą nie świadczy o tym, że wzbudza zaufanie czy też jest dobrze odbierana przez otoczenie znałem kiedyś kogoś kto nie miał sobie nic do zarzucenia taka ślepa wiara w siebie, w swoją wartość i urodę bywa zgubne

Gość gość
wtyczki to akurat kiepski przykład. Ludzie sa różni, i niejedno maja za uszami taka jest prawda

Gość gość
dlaczego zakładasz, że to z nimi jest coś nie tak, a Ty jesteś "bez skazy"? to banalna i strasznie wygodna postawa, zrzucić winę na innych by tym samym poczuć się lepiej i nie dopuścić do siebie to co niewygodne gdyby mężczyzna tak pisał z pewnością jedna z was broniła by kobiet i pisały teraz o mężczyźnie tak samo jak ja piszę o Tobie

Gość gość
ja przyjmuje do wiadomości ze moge komuś nie odpowiadac itp kazdy ma wady. patrze na siebie obiektywnie, widze i wiem jakie ja mam zachowania a jakie maja ine kobiety/ mężczyźni. Nie jestem ślepo zapatrzona w siebie i proszę mnie tutaj nie oczerniać. Piszę tylko ze faceci z którymi ostatnio sie spotkała byli dziwni bo skoro cos we mnie wynaleźli złego to zapewno po kilku spotkaniach czyli to około jakies 3tygodnie i widzi koleś czy nadajemy na tych samych falach skoro pisze rózne miłe rzeczy to jest zainteresowany wiec czemu z dnia na dzien urywa kontakt po czym znowu pisze ?

Gość gość
może za wiele oczekujesz i jesteś niecierpliwa a to nie piekarnia

Gość gość
no i daje sobie spokój z fcetami bede dla nich olewatorska, będę jędzą i wtedy pewnie będę im pasowac. CHyba to lubicie panowie :)

Gość gość
własnie chodzi o to ze nie szukam na siłę. Czekam jednak az któregoś dnia poznam dobrego mężczyzne któremu bedzie zależeć na związku i przede wszystkim na . Chce kochać i być kochaną

Gość gość
to dzowne bo jak jak chcialem z taka jedna zbudowac najpierw przyjazn a poznizj zwiazek to ona mi powoedziala, ze nie bo czeka az sie zakocha w kims i z tym kims bedzie budowac zwiazek, czeka na milosc od pierwszego spojrzenia i mysli, ze jak ona sie zakocha w kims to ten ktos odwzajemni jej uczucie