Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY DOBRZE UGOTOWALAM ZUPE PIECZARKOWA

Polecane posty

Gość gość

pol selera, pol pietruszki, zielona czesc pora, marchewke , czosnek pokroilam w male kosteczki i zalalam wodą, dodalam 2 kostki bulion drobiowe , 2 liscie laurowe i 2 ziela angielskie i łyżeczke wegety. Gotowalam to a w miedzyczasie na maśle usmazylam pieczarki i cebule i juz wysmazone dodalam do tamtych warzyw i gotowalam 30 minut a na koniec zabielilam smietana 3 lyzki 18 %. Wydaje mi sie ze wyszlo ok, posypalam natka pietruszki. Jak myslicie czy taka zupa moze byc mam 24 lata to moja pierwsza zupa pieczarkowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2 kostki? Nie lepiej zrobic samemu wywar np. z udka lub skrzydelek a kostki to tak pol tylko do smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeśli Ci smakuje, to dobrze:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie mialam niestety skrzydelek ani udek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na pewno jest smaczna:) Następną ugotuj na skrzydełkach albo jednym udku z kurczaka, jak wrzucisz z 1/3 szklanki kaszy wiejskiej, to będzie krupnik. Do tego ze dwa ziemniaki pokrojone w kostkę. ( z 10 mn przed koncem gotowania). Zabiel smietaną+ trochę mleka, trochę posiekanego koperku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×