Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Kasi

zszywana warga a blizna

Polecane posty

Gość mama Kasi

Moja dwulatka spadła tydzień temu tak niefortunnie, że pękła jej warga górna (nieco ponad czerwoną część) i ma założonych sześć szwów rozpuszczalnych. Rana goi się, jest nadal obrzęk i otarcia wokół. Czy jest szansa, że blizna będzie niewidoczna? Tak mi jej żal, jeśli poza tym co już się wycierpiała, zostanie jej ślad na samej buźce:(

Gość gość
myślę że mały slad może być ale leciutki. Jak urośnie może być nie widoczny , zblednieje

Gość mama Kasi
Na obecną chwilę nawet nie da się ocenić czy szycie jest równe. Martwię się po prostu. Myślę o tym cały czas:(

Gość gość
Nie pytałaś o to lekarza?

Gość mama Kasi
Lekarz powiedział, że "trudno teraz ocenić". Najważniejsze, żeby dziecko sobie nie rozerwało szwów, szczególnie że część jest od środka i może przeszkadzać. Póki co pilnowaliśmy cały czas córki, by sobie przy tym nie gmerała. Niestety zabrakło naszej uwagi przez 2-3 sekundy, gdy doszło do tego wypadku:(

Gość gość
To skąd spadła?

Gość gość
Blizna zostanie, np co tu się oszukiwać, moje dziecko po zadrapaniu się paznokciem na buzi ma bliznę i co? jakoś żyje z tym

Gość mama Kasi
Z wysokości około metra na buzię na chodnik, niestety bez możliwości ochrony rączkami. Też z tym będę żyła i cieszę się, że oczy całe i nos. Na pewno zawsze mogło być gorzej.

Gość gość
Mój mąż miał zszywaną wargę górną, na środku, 4 szwy, kilka lat temu. Ślad ma do dziś, ale nie duży. U dziecka może się z wiekiem rozrośnie.