Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ROZSZERZANIE DIETY NIEMOWLAKA

Polecane posty

Gość gość

hej pytanie kieruje do doświadczonych mam:) moja cora ma 6 msc i wlasnie zaczynamy przygode z poznawaniem nowych smakow. Karmiona piersią. Na pierwsz rzut dostała marchewkę, stopniowo przez 4 dni zwiększałam ilość łyżeczek. wczoraj pojawilo nam sie zaparcie. [fakt ze ani w sobote ani w niedziele] nie dostala wody do picia, moze to tez sie przyczynilo] . Czy mam kontynuowac marchewke czy dac chwile odpoczynku ? i pytanie co podawac dalej? jablko? czy inne warzywa? proszę o porady jak to w pratyce wygląda bo to mój pierwszy raz:)

Gość gość
nikogo nie obchodzi twoj bekart,daj bekartowi nawet go=wno pravika,nie zawracja nam dooppyy

Gość gość
Moim zdaniem powinnaś udać się do dietetyka, bo na każde dziecko działa co innego. Ja radziłam się http://akademiazdrowegozywienia.com.pl/ i szybko dietetyk ustanowił fajną dietę rozszerzającą dla mojej córki

Gość gość
Też myślę, że dietetyk to dobre rozwiązanie w przypadku niemowlaków, bo bez dostatecznej wiedzy można tylko popełnić wiele błędów z niestety groźnymi nie raz konsekwencjami dla zdrowia maluszka

Gość gość
Marchewka moze powodowac zaparcia. Mysle, ze za dlugo ja podajesz. Max 3 dni i dalej nastepne warzywo

Gość gość
Zaparcie to nic zlego. Wazne ze alergii nie ma. Teraz sprobuj dac cos nowego do jedzenia. Dynie, groszek itp. A marchew dziala gulujaco, pod warunkiem ze gotuje sie minimum 2 godz...