Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy możliwa jest ciąża pozamaciczna?

Polecane posty

Gość gość

Cześć Dziewczyny, 10 marca 2015 miałam ostatni okres, od 2 kwietnia do 9. 04 miałam lekkie brązowe plamienie. Wystąpiło w terminie spodziewanej miesiączki. Ale coś mi nie dawało spokoju, bo nie było to krwawienie, wiec 11 kwietnia zrobiłam test ciążowy i wyszły II kreski. 13 kwietnia byłam u ginekologa na usg, niestety nie było jeszcze nic widać. Czasami boli mnie całe podbrzusza pół dnia, jest to bił ciągły, bez skurczy, a czasami lewy jajnik z którego była owulacja. Pod koniec 6 tyg zrobiłam betę, pierwsza wyszła 20900,a druga 28910.Sa dni kiedy czuje się dobrze, ale tak jak dziś jest mi słabo, czuje się zmęczona, tak jak kiedyś jak miałam anemię. Czy jestem zagrożona ciąża pozamaciczna, usg mam 29 kwietnia. Czy przyrost jaki miałam w 6 tc nie jest za mały, czy to normalne że po 6 tc beta zwalnia?

Gość gość
kiedy dokładnie robiłaś te bety? Którego kwietnia?

Gość gość
23 i 25 kwietnia

Gość gość
Przyrost jest w porządku, nie zamartwiaj się tylko spokojnie czekaj na usg. Ja w szóstym tygodniu bylam na usg i było widać tylko pęcherzyk ciążowy, a tydzień później już widziałam "kijankę" z bijącym serduszkiem. ;)

Gość gość
Bardzo Ci zazdroszczę, chciałabym żeby z moja dzidzia było wszystko ok. Ktoś mnie nastraszyl w sobotę ze mam stanowczo za mały przyrost bety i te bóle mogą być przyczyną ciąży pozamaciczna. Pół soboty przeglądałam...

Gość gość
Miałam na myśli przeplakalam

Gość gość
Na tym etapie moja beta podwoiła się w ciągu 5 dni, u Ciebie przyrost jest podobny także spokojnie. Powyżej 10000 beta przyrasta juz wolniej, a najważniejsze, że przyrasta.

Gość gość
A czy te ciągle bóle podbrzusza i osłabienie jest normalne?

Gość gość
troche maly przyrost...dlaczego myslisz, ze pozamaciczna? Idz dzis na beta i zobaczysz. Powinna byc kolo 50 tys.

Gość gość
a według mnie masz idealna bete. Widziałam twoj wpis na ciaza pytania i odpowiedzi na fb i powiem ci ze laski cie tylko nastraszyły. Masz prawidłowy przyrost. Poza tym nie skugeruj sie w ogole beta. Kaza kobieta ma inny przyrost. Napewno jest wszytsko dobrze. A bol brzucha pewnie spowodowany jest rozciaganiem macicy. Popros lekarza o luteine lub duphaston, ja teraz jestem w 11 tyg i tez codziennie sie zamartwiam ale mam mocne podtrzymanie bo pare ciaz niestety poroniłam. Ale u mnie to długa historia. Trzymam kciui autorki i nie czytaj tych glupich wiadomosci ze ciaza pozamaciczna czy za maly przyrost. Aha i daj znac jak bedziesz po wizycie:*

Gość gość
Dziewczyny bardzo dziękuję za słowa otuchy, ciesze się ze konkretnie udzielilyscie mi odp na moje wątpliwości. Ja tez poprzednia ciążę poronilam dlatego boje się i tez rozumiem Twoje obawy. Po to jest to forum żeby wymieniać się swoimi doświadczeniami.

Gość gość
Osłabienie, zmęczenie, senność, pogorszenie koncentracji i pamięci to wszystko normalne objawy ciąży. :) Nie zamartwiaj się! Jest dobrze. Ja dzisiaj mam kolejne usg i wiadomo, że człowiek się zawsze trochę niepokoi czy wszystko w porządku, ale staram się mieć pozytywne nastawianie. Życzę spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania. :)

Gość gość
Miałam na myśli ze czasami zdarzają mi się takie dni, że jest mi słabo, tak jakbym miała zaraz zetrzeć i czasami kręci mi się w głowie

Gość gość
Mialam ciaze pozamaciczna i moja beta w 6,5 tc byla okolo 700., takze spokojnie masz piekna bete i wszystko jest dobrze. Spokojnie poczekaj do 6-7 tc zeby juz zobaczyc serduszko

Gość gość
Idz na bete jeszcze raz, jesli usg masz wsrode, to moze byc jeszcze za wczesnie, zeby cos zobaczyc i znowu bedziesz sie stresowac.

Gość gość
A czemu ma być za wcześnie? Przy becie w sobotę prawie 29tys. na usg będzie wszystko widać.

Gość gość
Dzieki, dziewczyny uspokoilyscie mnie troche.Mam nadzieje ze zobacze wszystko na USG :) a co z z tymi zarotami glowy?Czy to wahania hormonow, czy ktorejs z Was tez tak sie przydarzalo?

Gość gość
No i jak tam autorko?

Gość gość
Trzeba bardzo uwazac, pekniecie jajowodu z powodu ciazy pozamacicznej jest czesto nagle, tak jaj ja, gdzie o 8 biegalam po domu, a o 9 mdlalam co kilka minut, strasznie sie pocilam, ogromny bol miesni ramienia a tylko male klucie w brzuchu, bardzo niskie cisnienie, ledwo tez czulam to co sie wokol mnie dzialo, nie mialam kontroli nad fizycznymi potrzebami, to wszystko dzialo sie bardzo szybko. W takiej sytuacji jestes obojetna, co z toba robia, bo i tak polowy sie nie kontaktowalo, po wszystkim dowiadujesz sie ze bylo sie w ciazy, szok i niedowierzanie. Jednego dnia jestes zdrowa a nastepnego dnia moglo nie byc.