Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzerwonaKokardka

jak odstawić 8miesięczne dziecko od piersi?

Polecane posty

Gość CzerwonaKokardka

Myślę, żeby powoli odstawić synka od piersi, ale kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać, mam wrażenie, że syn jest od niej uzależniony, w ciągu dnia, wiadomo je inne posiłki, popija je jak chce piersią, czasem daje mu wodę, ale nie umie pić z niekapka i muszę kombinować. W nocy jakby mógł to by wisiał przy cycku cała noc. Macie jakieś złote rady?

Gość gość
synek właśnie skończył 11 mies. i ograniczam mu pierś. Na razie nie dostaje w dzień. Ostatnie jedzenie z piersi ma o 4 rano a potem dopiero o 19:30 przed snem

W dzien mysle, ze to nie bylby problem, gorzej w nocy, bo sie budzi i chce piersi, smoczka w nocy niechce, butli tez nie chociaz pil mleko z butli jak ja wychodzilam z domu, a on z kims zostawal. Teraz nie chce.

Gość gość
dasz rade ja miałam trójke szkrabów teraz 6 lat karmiony 2i 5 roku 8lat karmiony 8 miesiecy i 16 lat karmiona 3 lata udało mi sie przez zaklejenie piersi plastrami lekko posmarowałam czerwona szminka cycy sa chore i tyle mnie było chyba cieżej niż moim dzieciom

Gość gość
Po pierwsze sama musisz byc na 100% gotowa i wtedy mozesz dzialac. Ja podchodzilam do tematu kilka razy bo niby bylam gotowa a jednak nie i poddawalam sie. A odstawilam jak syn mial 16m. Probowalam jak mial 11.5m ;-) nastaw sie na dziki placz, lament czy spazmy ucieczki czy brak mozliwosci przytulenia...moj mial taki bunt ze uciekal nie chcial sie przytulic..ryczal z 1,5 h okropnie..w ramach buntu nawet sie nie chcial napic..u nas trwalo to tydzien..ale 4noce najgorsze..tzn budzil sie plakal nie chcial jesc pic...nic..moze sproboj bidon ze slomka u nas sie sprawdzil..i wiesz nie je w nocy;-)albo sporadycznie ale kaszke lyzeczka bo z butli nic nie wezmie tak mial od urodzenia...ciezki przypadek