Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czapka czy bez? serio pytam . 3latek

Polecane posty

Gość gość

Jak go dziś ubrać? 3lata dziecko. Temperatura ponad 20 w cieniu, ubrałam spodnie, koszulka z krótkim rękawem i na to cienką bluzkę z długim. Na główkę kask, bo siedział z tylu w foteliku na rowerze. Ale uszy miał odkryte i się zastanawiam że może czapkę powinien mieć? A na to kask. Jak słońce się schowało to lekki wiatr był. A może i ta jedna bluzka za mało

Gość gość
sobie załóż czapkę, kask i kożuch do tego

Gość gość
Serio pytam

Gość gość
Moim zdaniem dobrze był ubrany :)

Gość gość
a ja serio odpowiadam

Gość gość
Ja założyłam dziś cienka Czapkę dziecku, nie było mu gorąco, a uszy zakryte, bluzka z długim i bluza od dresu, kark miał ciepły, nie gorący, nie Upocil się

Gość gość
Ale siedział nie ruszał się chociaż był gorący, a w sklepie była matka z dzieckiem na oko z rok młodszym od mojego i był w koszulce na krótki rękaw, chyba przesadziła

Gość gość
Jeśli to jakimś cudem nie jest prowo, to ubrałaś dziecko za grubo.

Gość gość
Gościu 15.07 a ile ma twoje dziecko?

Gość gość
przesadą jest zakładanie czapki przy 20 stopniach, a nie koszulki z krótkim rękawem

Gość gość
15. 08 jak za grubo ? Do kogo to? Miał jedną cienką bluzkę i koszulkę z krótkim rękawem. Bez czapki, tylko kask. To jak miał iść? Na nago?

Gość gość
Ja z 15.07: dziecko 2 lata, a co, za grubo ubralam pewnie?

Gość gość
15. 07 no tak mi się wydaje ale to twoje dziecko

Gość gość
bluza i pod nią koszulka z krótkim rękawem przy ponad 20 stopniach to za grubo!! Sama też suę tak ubierasz? Ja bym się ugotowała i moje dziecko też.

Gość gość
Nie wiem co wy macie w tych łbach, że tak grubo ubieracie dzieci.

Gość gość
Nie bluza tylko cienka bluzka !!!!!!! O bluzie pisałam mama 2latka

Gość gość
Ja z 15.07: sama też miałam bluzę dresowa, dziecku tez założyłam, wiatr wiał u nas

Gość gość
Cienka czy nie, to są 2 warstwy! Sama też miałaś dwie?

Gość gość
Jesooo, to skoro jedna warstwę dziecko ma mieć teraz, to nago musi chodzić w upał 30 stopni!

Gość gość
Moja córka 12mcy przy 20 nie ma czapki

Gość gość
Mój niespełna 2 latek miał dziś bluzkę z krótkim i cienki dres z adidasa. Nie miał żadnej czapki nawet z daszkiem chociaż na słońcę powinien już chyba mieć...Jak dla mnie 3 latek na rower nie powinien mieć czapki.

Gość gość
Mamo roczniaka jak lekki wiatr przy 20st też bez czapki?

Gość gość
Moje dziecko ma 14 miesięcy i dzis ubrałam go tylko w krótki rękaw i dresowe spodnie z bawełny, nogi bose, goła głowa. Trzy wariatki przez dwie godziny mi zwróciły uwagę. Serio same kwoki w tym kraju? czy są jakies zdrowe kobiety jeszcze?

Gość gość
15.26- tak, też BEZ czapki

Gość gość
Tak się tego wiatru boicie... Mój syn przez zimę miał częste wycieki z uszu, wysięki od urodzenia a tak się nie trzęse. Wiatr nie wiele miał do jego uszu.

Gość gość anka
moja wczoraj i dzisiaj była bez czapki-ma 9 miesięcy.miałam chustkę w razie wiatru,ale nie było potrzeby zakładać.

Gość gość
Toć wczoraj było zimno

Gość gość
Jakieś dwa tygodnie temu był dzień kiedy bardzo silnie wiało tak ,że idąc włosy targało i był chłodny na spacerze przed budynkiem żłobka było ok 20 dzieciaków ok .dwu letnich w kurteczkach i wszystkie bez czapek mnie głowe urywało córke osłaniałam budką a panie w żłobku sie nie przejmuja bo chyba im zależy na jak najmniejszej frekwencji.Dzis tylko mojej kapelusik koszulka miała cienki sweterek ,ale zdjełam bo było w południe b.cieplo.

Gość gość
dziewczynka 3 lata- ubrałam tak na godzinny spacer:legginsy 3/4, bluzka z krótkim, zarzucona cieniutka rozpięta bluzeczka,bez czapki, bez skarpetek, w japonkach. i mam w nosie co ktoś powie. moje dziecko wie kiedy mu gorąco a kiedy zimno. u nas w cieniu 24, do słońca jeszcze więcej a że kwiecień- nie liczy się data a warunki atmosferyczne.

Gość gość
Akurat nie wiem ile dzisiaj jest nas stopni, bo mnie to dziś nie interesuje.. pada deszcz.. ale np. weekend mimo, że zapowiadali z deszczem i burzami był super.. bardzo ładnie i ciepło. Dwulatek miał podkoszulkę i bardzo cienką bawełnianą bluzeczkę z długim rękawem. Ale to, co widziałam w centrum miasta (bo jechaliśmy do centrum handlowego) to jakiś horror. Ludzie dorośli poubierani normalnie raczej.. cienkie bluzeczki, sweterki czy krótkie rękawy, ale dzieciaki? Czapki, koce.. Chłopak na oko 5-7 lat w sklepie kurta jesienna, czapka, apaszka! masakra.. Największy szok przeżyłam gdy zobaczyłam taki widok: szła sobie babka normalnie ubrana do pogody z facetem, który miał koszulką z krótkim rękawem i krótkie spodenki (takie za kolano lekko) i szli z dzieckiem w wózku, które miało jakąś grubą bluzę czapkę!!! i to nie z daszkiem, nie bawełnianą, tylko taką grubszą (moje nosiło taką w grudniu- lutym, od marca cienką bawełnianą, z daszkiem lub wcale). Tak samo widziałam fotkę znajomej na fb.. w sobotnie popołudnie było na prawdę bardzo ciepło, ponad 20 stopni.. a ona na zdjęciu dziecko ponad roczne w ciepłej bluzie i też takiej grubszej czapce z nausznikami wiązanej pod szyją. Wg mnie w moim rejonie od jutra zaczną się kolejki do lekarzy, gdyż cała masa dzieci została przegrzana! (oczywiście mamuśki pewnie pomyślą, że przesadziły z ubraniem dziecka i je przeziębiły, że ubrały zbyt lekko)... Jak można zakładać dziecku czapkę, gdy jest ponad 12-13 stopni i świeci słońce?