Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czapka czy bez? serio pytam . 3latek

Polecane posty

Gość gość
A ja mam takie pytanie. Zdania są podzielone. I nie krytykuje, tylko. . . Przy temp. Ponad 20st. Zakładamy dzieciom jeden rękaw i jak jest lekki wiatr czapkę niektórzy, wygląda to ok. Ale np jak jest 26st to upał i dzieci bluzki z krótkim rękawem a i wtedy może być wiatr , wiadomo że ciepły no ale silny może być. I co? Czapka? Krótki rękaw i czapka? To wygląda co najmniej śmiesznie :-D dziewczynka to może jeszcze chustka jakaś czy opaska ale chłopiec taki 4letni? Nie założy opaski :-D

Gość gość
ludzie, ale zarówno przy tych 20 stopniach, jak i przy 26 (!) ten wiatr jest CIEPŁY, więc po co tym biednym dzieciom czapki???

Gość gość
u mnie dziś 21 stopni, dziecko ma rok i miało krótki rękaw, cienkie spodnie i żadnej głupiej czapki.

Gość gość
Ja to wiem że wiatr ciepły. Pytanie tylko kieruje do tych mam co to teraz czapkę zakładają bo lekki wiatr. To je pytam czy jeśli dziecko chod******oszulce z krótkim rękawem bo jest upał a wiatr duży to też zakładają czapkę ? :-D krótki rękaw i czapka?

Gość gość
dziecko 3 lata, 22 stopnie, adidasy, skarpetki, spodenki,majtki, bluzeczka z krótkim rękawem, kapelusik i tyle powodzenia przegrzewajcie dalej dzieci :)

Gość gość
syn 5 lat - krótki rękawek, cienkie spodnie od dresu... córka- 13 miesięcy- cienki dresik, bez czapki.

Gość gość
córka pod dresem miała jeszcze body z krótkim rękawem

Gość gość
Kobieto.. ale wiatr nie szkodzi! tzn. jak jest ogólnie nieprzyjemna pogoda czyli wilgotno, deszczowo i wietrznie, to wtedy tak.. ale jak jest 20 stopni i wiatr, no to przecież to nie jest nieprzyjemny wiatr.. co on szkodzi? Po prostu wieje.. i tyle... Czapkę zakłada się do ok 12-14 stopni. Później po co? no chyba, że jest tyle stopni, ale deszczowo, baaaardzo wietrznie i ogólnie temp. odczuwa się dużo niższą.. a później to zakłada się czapkę gdy jest bardzo gorąco, w celu ochrony przed słońcem...ale z daszkiem, osłoną na kark, najcieńszą jak się da, najlepiej białą i najlepiej wilgotną. A jak się jest w cieniu to możńa się jej pozbyć. Proste. Co wszyscy się tak wiatru boją..

Gość gość
no właśnie nie wiem hihihihihih

Gość gość
Juz dziecko w japonkach? To przesada w drugą stronę....

Gość gość
jesli juz wogole jakasczapka to z daszkiem.moja polroczna córka od kilku dni bez czapki chodzi a co dopiero 3 latek

Gość gość
moja 6 latka sama chce czapke. do przedszkola jezdzi juz sama na rowerze. i mowi ze jej wieje po uszach.

Gość gość
czapka pod kask przy 20 stopniach? no daj spokoj juz w tym kasku wystarczajaco mu sie glowa grzeje

Gość gość
jaja :-P

Gość gość
Oczywiście że czapka, najlepiej z niedźwiedziego futra, żeby najmniejszy powiew wiatru broń Boże nie owionął głowy i uszu!