Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaLaytsOwn

Do pedagogow i psychologow oraz nauczycieli

Polecane posty

Gość AnnaLaytsOwn

Witajcie, post głównie kieruje do psychologów i pedagogów i nauczycieli. Osób zatrudnionych w placówkach opiekuńczo-wychowawczych, szkołach, przedszkolach, poradniach. Proszę o pomoc w doradzeniu kierunku/specjalności, wiem, że trudno dostać się do pracy w ww. placówkach, ale proszę o doświadczone osoby jaki kierunek najprędzej dałby szansę na zatrudnienie i jest w pewnym sensie uniwersalny, mam swój typ, ale chciałabym usłyszeć Państwa opinię. 1/ Jestem po pedagogice: opiekuńczo-wychowawczej (Ist), wspomaganie rozwoju (IIst) 2/ Posiadam przygotowanie pedagogiczne tzw. uprawnienia nauczycielskie do zatrudnienia na stanowisku nauczyciela m.in. w szkołach i PPP. 3/ Podyplomowo skończyłam studia kwalifikacyjne z zakresu pedagogiki sądowej 4/ Kończę studia podyplomowe z zakresu doradztwa zawodowe kwalifikacyjne I teraz myślę o terapii pedagogicznej lub w ogóle jakiejkolwiek terapii bo w przypadku PPP i w szkole są wymagane chociażby zajęcia korekcyjno-kompensacyjne czy wwr Proszę o pomoc

Gość gość
podbijam

Gość gość
Mogę ci zadać pytanie? Pierwszy raz na tym forum?

Gość gość
Jeżeli tak to co? :)

Gość gość
Ja doradzę najpierw znaleźć pracę a później jeżeli będzie potrzeba robić kolejne kursy ;-) Fajnie brzmi ta specjalizacją sadowa - nie słyszałam o takiej nawet... nie interesowałam się szczerze. Ja jestem pedagogiem-terapeutą, pracuję jako nauczyciel bo nie ma tylu godzin terapii ... mam kilka godzin zaledwie terapii indywidualnej. Rzeczywiście aktualnie z pracą w oświacie jest ciężko, możliwe że będzie ciężej, chociaż ja stale jestem dobrej myśli. Warto najpierw zainteresować się etatem, znaleźć punkt zaczepienia, później w miarę potrzeb danej placówki rozwijać się albo korzystać z posiadanych umiejętności. Masz już sporo kwalifikacji, nie warto w ślepo dalej nic robić. Szybciej zacznij robić staż.

Gość gość
Pytanie, które zadałaś, brzmi zabawnie w kontekście realiów, tego forum. Nie zdziw się, jak zamiast odpowiedzi, otrzymasz propozycję stosunku analnego, wytrysków na twarz, lub zostaniesz wyzwana od najgorszych i przeczytasz, że ktoś z emfazą pisze, że "zatłukłby ciebie metalowym prętem". Tak, tylko informuję ;)

Gość gość
Tak, trudno znaleźć pracę w oświacie. Staż też trudno znaleźć. Jak udało Ci się zacząć staż nauczycielski? Po prostu mogę w następnym roku zrobić studia podyplomowe bezpłatnie, dlatego pytam co warto zrobić bo nie wiem czy już za 2 lata będzie okazja znów zrobić studia nie płacąc za nie. Wiem, że lepiej robić coś pod znalezione miejsce pracy, ale jak jest okazja? Doradź co mogłoby się przydać i w PPP jak i w szkole? Dzięki za pomoc :) Dziękuję też za ostrzeżenia - jestem przygotowana na różnego typu odpowiedzi. :)

Gość gość
Skoro jesteś przygotowana, to zapytam :) Lubisz robić seks? :)