Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiktosia

Jakie jest wasze zdanie na temat aborcji?

Polecane posty

Gość Wiktosia

Piszcie swoje argumenty za i przeciw.

Gość gość
jestem za. jesli ktos robi to w zgodzie z wlasnym sumieniem, na własną odpowiedzialność to po co zakazywac/karac? jestem po 1 zabiega (8 lat temu). niedawno urodziłam córke. obu decyzji nie zaluje.

Gość gość
Jestem za z 1) ekonomicznego punktu widzenia-bardziej opłaca sie zrefundować skrobanke niz utrzymywać dziecko z naszych podatków do pełnoletności i jeszcze dać mu mieszkanie (mowa tu oczywiście o tych z domów dziecka) 2) przynajmniej kobieta nie rodzi i moze sobie normalnie jeszcze życie ułożyć a tak...zostaje z brzuchem jej ciało sie zmienia na gorsze pozniej dochodzi do tego rezygnacja z pracy jeśli praca ciężka na produkcji a na dodatek trzeba urodzić i całe życie idzie sie walić bo pieluchy następują 3) dzieci nie cierpią w patologicznych rodzinach i nikt ich nie zabija jak juz sa na tym swiecie

Gość gość
Rescator to znowu ty przychlaście? W aborcyjnym wątku?

Gość gość
Jestem wstanie zaakceptować coś takiego tylko w przypadku gwałtu i stwierdzenia przez lekarzy jakieś poważnej choroby lub wady genetycznej, ale tylko z tego względu że nie podołałabym psychicznie, reszta argumentów nie ma dla mnie znaczenia.

Gość gość
Może warto inwestować w wychowanie seksualne,żeby potem niektórzy wiedzieli co nieco o antykoncepcji. Teoretycznie jest internet i inne źródła wiedzy ,ale wiele osób wierzy w skuteczność stosunku przerywanego itp. Będzie antykoncepcja,nie będzie aborcji, chociaż z drugiej strony antykoncepcja jest czasami zawodna,ale lepiej wiedzieć,że coś się robiło w kierunku zapobiegania ciąży,niż nie robić nic.

Gość gość
Usunelabym na 100% gdybym zostala zgwalcona

Gość gość
21:09 mmasz niezłe omamy skoro wszędzie widzisz naszego 555 i kiepsko Ci idzie rozszyfrowywanie go bo nic nie mam z nim wspólnego a wygodniej jest rozbić na punkty wypowiedz.

Gość gość
21:16 - tak ale tylko pod warunkiem, że usuwa się też wtedy tą, która usuwa czyli tą zgwałconą, jak i tego który zgwałcił, i tak w ten sposób rodzice dziecka gwałciciel i pośredni morderca oraz bezpośrednia morderczyni idą do piekła a niewinne dziecko zamordowane do nieba :)

Zoleander Morderstwo?Morderstwo zlepka komórek? Ja uważam,że do 3 miesiąca to nie jest dziecko,tylko płód. Hm,w takim razie zabijanie tysięcy mrówek na chodnikach,wirusów,szczurów,myszy,kur,świń itp. jest morderstwem?W końcu każdy ma prawo do życia... A jednak kurczaczek był dobry na obiad?