Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozmiar pieluch podpowiedzcie

Polecane posty

Gość gość

Ide z wizyta do trzytygodniowego maluszka.Do prezentu chcialam dorzucic paczke pampersow.No i nie wiem,czy 3-6 kg,czy wieksze 4-9 kg ??? Maly urodzil sie z waga 3150 dziekuje za pomoc

Gość gość
Wieksze.

Gość gość
mniejsze

Gość gość
Oczywiście ze te 3-6 kg

Gość gość
Najpewniej dobre będą 3-6, ale rodzice mogą już mieć spory zapas od gości. Kup większe, trochę poleżą, ale na pewno się nie zmarnują :)

Gość gość
te wieksze napewno beda za duze. te mniejsze sa ok.

Gość gość
Ja bym wolała większe, mniejszych na pewno ma mają wystarczająco. Taki dzidziuś szybko rośnie.

Gość gość
kup wieksze

Gość gość
Większe :)

Gość gość
Pieluch nigdy w prezencie nie kupowałam, ale ciuszki zawsze kupowałam większe niż aktualny wiek dziecka, bo podejrzewałam, że ubranek "na teraz" rodzice mają pod dostatkiem, więc lepiej, żeby poleżało i poczekało aż podrośnie niż żeby dziecko nawet nie zdążyło założyć.

Gość gość
:-D tak,jak myslalam,opinie podzielone ,ech....a pieluxh nie kupuje w prezencie,tylko jako dodatek do prezentu,bo tego nigdy za wiele .Chyba po prostu zapytam,ale dzieki za odpowiedzi

Gość gość
zawsze możesz kupić chusteczki, rozmiaru nie zmienia a pewnie są w użyciu ciągle. i tak samo jak w przypadku pieluch- lepiej dowiedzieć sie czy dziecko nie ma uczulenia na jakieś, chyba bezpieczne sa papers białe

Gość gość
lepeij wieksze, taki 3 tyg noworodek moze juz wazyc 4kg, nic sie nie stanie jak pieluchy poleza kilka tyg.

Gość gość
Każde dziecko jest inne... moje urodzone z wagą niewiele niższą, bo 2800 pieluchy najmniejsze, bo 1 czyli 2-5 kg używało 10 tygodni (!). Na te 3-6 to przeszliśmy po tak długim czasie.. A są też dzieci, które 1 w ogóle nie używają... ale jeśli ten maluch urodził się z wagą niewiele ponad 3kg to na pewno nosi 1.. więc możesz kupić większe 2, czyli 3-6kg.. Tych powyżej 4kg nie bierz.. one na prawdę są duże..