Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jowita 120

Złamany ząb

Polecane posty

Gość Jowita 120

Witam złamał mi się ząb a dokładnie 1 ,od wczoraj próbuje dostać się do jakiegoś dentysty ale nic z tego terminy pozajmowane na miesiąc do przodu . Mam pytanie czy stomatolog ma obowiązek przyjąć mnie bez kolejki w takiej sytuacji? Dodam ze zab nie boli ale nie uśmiecha mi sie chodzić przez dwa miesiące bez zęba ;(

Gość aga50
no niestety prywatnie

Gość Jowita 120
A ile taka wizyta bedzie kosztować bo za bardzo kasy nie mam tym bardziej że wstawienie zeba kosztuje czy na nfz czy prywatnie i to nie mało

Gość aga50
no na nfz czekasz nawet 3 miesiace a za urwany cos do 300 zl oby do granic moze i nawet 400 ,niewiem za bardzo ale wiem ze to nie tanie ..jak chcesz od razu to za kase ...

Gość gość
za odbudowe całego zeba zapłacisz około 350 zł i nie rób tego na NFZ bo tam maja beznadziejne materiały i odbudowa bedzie Ci ciagle odpadac

Gość aga50
slyszysz jowita co poprzedniczka pisze? twoj wybor albo za kase na perfect albo z czekaniem byle jak

Gość gość
a na czym zlamalas ?i jak bardzo jest zlamany?korzen czy troche zeba sie zlamalo? daj znac to ci doradze \jestem asystentka stomatolog

Gość gość
tez jestem asystentka stomatologiczna, nie sadze zeby jej sie korzen złamał bo wtedy nie ma mowy o odbudowie

Gość gość
wiadomo ze nie ma mowy .korona tylko i to jeszcze nie bardzo sie uda jesli zlamal sie zab podziąslowo..tylko implant wtedy niestety

Gość Jowita 120
Ząb był wcześniej leczony kanałowo jadłam kanapkę i coś mi zgrzytneło myślałam że cos jest w kanapce ale nie.. ugryzłam drugi raz i po zębie. ząb ułamał się dość wysoko przy dziąśle i nie wiem czy nie bedzie koneczny jakiś implant czy coś ..

Gość gość
powiedz, że boli to muszą przyjąć, w teorii... A jakie miasto? Zależy jaki to ubytek, bo koleżance ukruszyła się jedynka z boku, ubytek całkiem duży, czekała ok 2 tyg i ma ładnie zrobione

Gość gość
jaka korona?? na czym niby korona jak korzeń złamany?? implant albo most

Gość gość
no tak to norma w zebach leczonych kanałowo niestety, Jowita pozostaje Ci odbudowa, tylko działaj szybko bo jak do kanału dostana sie bakterie to czeka Cie re-endo i koszty wzrosna

Gość Jowita 120
Jeszcze chciałabym zapytać ile coś takiego trwa . Tzn ile bede chodzić bez tego zęba. Dziąsło zaczyna mnie pobolewać i nie ukrywam ze jest to nie komfortowa sytuacja bo seplenie i widac że nie mam tego zeba i wg masakra

Gość gość
No to muszą przyjąć jak boli. A z jakiego miasta jesteś?

Gość Jowita120
Lublin

Gość gość
jesli pojdziesz prywatnie to odbuduja Ci od razu

Gość gość
oj to szkoda, bo w Wlkpl znam dobrego lekarza, pewnie by nie robił problemów z przyjęciem na nfz. To działaj, bo jak ząb boli to już nie przelewki

Gość Jowita 120
a ile taka prywatna wizyta może kosztować

Gość gość
no napisałam Ci wyzej ze 350 zł ;)

Gość gość
nie znasz sie widac.. jak ty jestes asystentka? sama mam zlamany korzen zaraz pod dziąsłem i mam korone z sztyftem specjalnym(wkladem) tyko wyszlo mnie to 2000 zlotych .lecznei kanalowe tego zeba i korona z wkladem

Gość Jowita 120
fakt ;)

Gość gość
ano jestem bardzo dobra asystentka :) moja dentystka która jest swietna nie odbuduje zeba ze złamanym korzeniem bo wie ze taka korona długo nie wytrzyma albo w korzeniu rozwinie sie stan zapalny i czeka cie cudna resekcja lub usuniecie korzenia, no ale moja dentystka nie naciaga pacjentów ;)

Gość gość
Ja miałam taką sytuację że ugryzłam bananowego chipsa i ułamała mi się 1,4 piąteczki....mysle sobię koniec pewnie trzeba go wyrwać i bede pieknie wygladać :( Poszłam do dentysty u Zielone Górze na Nagietka 3 i Pani mi mówi " to odbudowujemy?" a ja tak? nie wyrywamy? Teraz mama ząbka takiego ładnego że szok :)