Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Whitechocolatesorbet

Gosc w dom, Bog w dom czy raczej problem?

Polecane posty

Gość Whitechocolatesorbet

Mieszkamy z narzeczonym za granica i jego brat postanowil rowniez zaczepic sie tutaj. Poinformowal nas, ze za rowny miesiac przyjezdza i zatrzyma sie u nas "dopoki nie stanie na nogi". I tutaj pojawia sie moj problem, bo chociaz rozumiem, ze to rodzina i ze trzeba pomoc to nie usmiecha mi sie goszczenie go tygodniami. Mieszkamy w malutkiej kawalerce- niewiele ponad 20 metrow i jego obecnosc bedzie bardzo niekomfortowa. Po za tym to dodatkowa osoba w domu do nakarmienia i po ktorej bedzie trzeba sprzatac. Place czynsz, zeby mieszkac w wynajetym mieszkaniu tylko z chlopakiem a nie u kogos katem na pokoju, wiec nie chce zeby teraz ktos za darmo zwalal mi sie na glowe. Poklocilam sie o to wczoraj ze swoim chlopakiem i zazadalam jasnego sprecyzowania warunkow obecnosci jego brata unas. Zastanawiam sie, czy powinnam mimo wszystko robic dobra mine do zlej gry i udawac, ze jego obecnosc mi nie przeszkadza czy moze mam prawo zadac zeby po 2 tygodniach bezwzglednie sie od nas wyprowadzil?

Gość gość
no niech sie zatrzyma i szuka czegos innego,zeby nie myslal,ze moze zostac na długo a w razie gdyby został to niech sobie sam jedzenie kupuje i płaci

NOO TAK ale jak twoja siostra lub brat przyjada to moga i 2 miechy siedziec, niezgodna sukka jestes, jak brat znajdzie mieszkanie to cie twoj pan opusci i dobrze zrobi!!!

Gość goń dziada
w życiu bym się nie zgodził na taki układ,ewentualnie dzień dwa i wynocha na swoje,prędzej to jemu stanie ,niz on stanie na nogi,goń dziada ,zeby się nie zasiedział

Ja rozumiem, ze to jego brat ale w malej kawalerce, w ktorej sami sie ledwo miescimy nie ma warunkow na doatkowa osobe- po rozlozeniu dodatkowego materaca doslownie nie ma gdzie postawic stopy. A po za tym to dorosly facet i nie mam zamiaru go nianczyc i w pewnym stopniu utrzymywac ( jedzenie, woda, prad itp.) Zastanawiam sie czy byloby duzym faux pas gdybym dala mu jasno do zrozumienia, ze po 2 tygodniach ma sie po prostu wyniesc.

Gość goń dziada
masz dobre serce,dwa tygodnie sie męczyć z kmiotem,ja bym dwóch dni nie wytrzymał

Gość gość
Whitechocolatesorbet,Ty już teraz powinnaś poinformować brata swojego chłopaka,że on bedzie mógł u was zamieszkac jedynie np.max 2 tyg z tym,ze bedzie musiał od poczatku płacic za swoje jedzenie i partycypowac w rachunkach.Nie daj sobie abys go utrzymywała i przetrzynywała powyzej 2 tyg.

Gość gość
Autorko to Twoj narzeczony powinien powiedziec bratu ile moze u Was mieszkac. Jeszcze na 2 tygodnie bym sie mgla zgodzi. Ale nie dluzej, nie w takich warunkach. Osobiscie nienawidze jak ktos mi oznajmia ze do mnie przyjedzie. Ja sie zawsze pytam czy moge a nie zwalam sie komus na glowe.

Gość gość z 17 11
A i jeszcze nie kazalabym mu placic za jedzenie przez te 2 tygodnie, to w sumie rodzina Twojego narzeczonego. ALE : to Twoj narzeczony powinien sprzatac i zajac sie dodatkowymi obowiazkami jakie na Was spadna prez pobyt jego brata. Tylko tak to widze.