Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzciny na 70 osó! obłęd teściowej..

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Rodzina męża ma taką tradycję, że wszystkie imprezy typu komunie, chrzciny robić trzeba w lokalu i zaprasza się wszystkich, rodzinę,sąsiadów... 5 ciepłych posiłków, przekąski, sałatki i wóda. Na chrzcinach u jego brata było 70 osób, mnie wkrótce też czeka taki "bal". A ja wolała bym co najwyżej obiad dla najbliższych : chrzestni, rodzice i nasze rodzeństwo. I oczywiście chrzest w kościele u teściów a nie tutaj gdzie mieszkamy z dzieckiem. Mam pakować dziecko i tłuc się samochodem 50km. Ich argumentem jest: bo co ludzie powiedzą i rodzina się obrazi, a przecież z prezentów się wróci wszystko... Mąż oczywiście po ich stronie stoi.Czy tylko ja uważam , że coś jest z ich tradycjami nie tak.

Gość gość
a kto płaci?

Gość gość
Mój mąż :) z pieniędzy na wspólne mieszkanie.

Gość gość
Nie tylko Ty,mialam podobnie ale na szczescie maz stanal po mojej stronie i zrobilismy jak chcielismy,to wasze dziecko po cholere robic bal z chrzcin...

Gość gość
I tego biedaka małego trzymają po nocy w knajpie nad wódą i śledziem? Cóż, o ile nie uda ci się przekonać męża to nic nie ugrasz.

Gość gość
te chrzciny to chyba nie dla dziecka,tylko dla tesciowej.

Gość gość
U mnie takich tradycji nie było. Nie wiem jak mam męża przekonać. Unikam tematu narazie. On się teściom nie sprzeciwi, zresztą oni się odrazu obrażają

Gość gość
no to skoro wzięłaś sobie za męża osobę, która robi tak jak jego rodzice chcą to cierp, współczuję, jeszcze wiele takich akcji przed Tobą

Gość co za głupki
Nie ważne czy będzie 10,50 czy 70 osób,ważne że zapisujesz małe nieświadome niczego dzieckodo tej wrednej czarnej mafii i to bez jego zgody ,to jest pierwszy gwałt na twoim dziecku!

Gość gość
10/10!!!