Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o rade za tydzień matura a jestem chora

Polecane posty

Gość gość

Od wczoraj męczy mnie wydzielina w gardle , uczucie jakbym miała zgagę, nie mogę spać bo mi się cofa ta ślina , boli mnie gardło oraz uszy. Byłam dziś u lekarza , przepisał mi jakiś lek i syrop , narazie nie pomogło, objawy nadal są takie same,a nawet nasilone. Myślalam ze to moze zatoki albo alergia , już nie wiem sama , ale za tydzien mam maturę..... Zaraz wypróbuję łyżeczke sody z wodą , może chociaż to uczucie zgagi zniknie na chwile, bo ciągle mi sie odbija , ta wydzielina mi spływa i żadne domowe sposoby na dłuższą metę nie działają. Strasznie się boję :( Musze sie wyleczyć do matury : ((

Gość gość
Ty się po prostu maturą stresujesz, zupełnie niepotrzebnie :D Ja swoją zdawałam pięć lat temu i mialam tak wywalone, że pewnie nawet nie powinnam się przyznawać :)

Gość gość
Miałam już tak w zimę i trzymało mnie kilka tygodni.... Co prawda wtedy miałam jeszcze zatkany nos , teraz jest tylko ta wydzielina z gardła i ból , ale boje się że jutro obudzę się w gorszym stanie... Już wszystkiego próbuje żeby się leczyć , poryczałam się tylko z bezsilności , bo zawsze coś takiego musi się wydarzyć , nie dość że się stresuje maturą , muszę się uczyć , to jeszcze to.. Nie mam na nic siły

Gość gość
Musisz to wyleżeć. Połóż się do łóżka, wyśpij się, poczujesz się lepiej, jeśli nie jutro, to pojutrze, ale na pewno będzie poprawa. A wtedy na spokojnie usiądziesz do książek i powtórzysz to, co masz do powtórzenia. Nie nakręcaj się, a matura to naprawdę nic takiego, wiem co mówię. Będzie dobrze, a teraz sobie odpocznij, zrób coś dla siebie, obejrzyj film, poczytaj ksiażkę, cokolwiek. :)

Gość gość
Wiem co czujesz :( Ja też mam maturę a nie jestem w stanie nawet sobie coś powtórzyć, bo do głowy nic nie wchodzi :( A piszę maturę z biologii i nie wiem jak to będzie, jestem załamana...