Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

paskudne ombre u fryzjera dziewczyny pomocy

Polecane posty

Gość gość

Kochane proszę o radę. Miałam wiele lat farbowane wlosy na czarno farbami loreal. Dziś byłam u fryzjerki, zapłaciłam 220 zł a efektem jest miedziano-rude ombre. Kompletnie mi się nie podoba... Fryzjerka twierdzi ze z czarnego schodzi się stopniowo... I ze za 2 tyg mam się pojawić u niej na kolejnym rozjasnianiu by powstało ombre blond. Czy faktycznie tak powinno wyjść? Czytam na forum ,ze dziewczyny uzyskują efekt bez paskudnej pomarańczy.... Czy mam iść do tego samego feryzjera czy może gdzies indziej? Może zrobić coś samemu by pozbyc się pomarańczy? pomocy dziewczyny!

Gość gość
Fryzjerka dobrze ci powiedziała ,z czarnej farby ciężko aby ci wyszły blond pasemka za pierwszym razem jak tyle lat były farbowane czarną farbą , Schodzi się stopniowo aby nie zniszczyć włosów

Gość gość
miało być ombre

Może się jeszcze nad tym zastanów, wg mnie blond ombre na czarnych włosach będzie wyglądało mniej więcej jak sześciomiesięczne odrosty u tlenionej blondynki.

Gość gość
miała rację, zwłaszcza jak nakładałaś kolejne warstwy czarnej farby

Gość gość
oczywiscie, ze wyjdzie najpierw rudy :O ale 220 za pierwsze, a potem ile? znowu? czy juz ta jedna zaplata bedzie za caly efekt?? bo tak, to chyba z 700zl ci wyjdzie, zanim dojdziesz do blondu :O ja mam brazowe wlosy, farbowane na srednio ciemne, rozjasnialam sama i za kazdym razem szlo najpierw na rudy potem jasno rudy, robilam kąpiele rozjaśniające by wlosow za bardzo nie niszczyc , a rozjasnialam po to by jasno brązową farbę połozyc. wydaje mi się, żeby wyszedl blond trzeba najpierw rozjasnic do maksymalnego jasnego (czyli wyjdzie ci bardzo jasny rudy) a potem nalozyc jasna farbe, nie rozjasniac.

Gość gość
Ok pojde za te 2 tygodnie... mam nadzieje ze ten pomarancz zniknie za 2 razem :(

Gość gość
nie zniknie za drugim, możliwe, że nawet nie za trzecim.

Gość gość
to moze powinnam skonsultowac się z innym fryzjerem?

Gość gość
a co ci da inny fryzjer? Muszą Ci ściagnąć farbę, to ile to zajmie zależy od tego jak zareagują twoje włosy.

Gość gość
Mam rewelacyjną fryzjerke i tez mi tak wyszło z czarnych. Nie da rady szybciej... ale w sumie warto? Włosy mega zniszczone. Ja po pierwszym razie juz nie chce zmiany. Wole zdrowe, a nie 'siano' na głowie

Gość gość
Ja bym wolała sombre na czarnych włosach i lepiej to wygląda . 220 za ombre to dużo . to chyba jakiś drogi zakład fryzjerski

Gość gość
Ombre-bleee ohyda!

Gość gość
oprocz tego robila mi odrosty na ciemny braz oraz scinała. nie jest to drogi zakłada.... ale spytam chyba też gdzieś indziej.... a moje wlosy po tym zabiegu sa o dziwo w dobrej kondycji....

Gość gość
To masz czescie kochana. Ja teraz tone ulepszaczy na łeb wale :o nie jestem zadowolona bo czuje ze zniszczone... no nie wiem. Ja nie polecam dalszego rojasniania.

Gość gość
jeżeli ze scięciem i odrostami to ok , ombre najlepiej robić na naturalny kolorze , będziesz musiała co chwilę robić odrost .

Gość gość
wiem, ze najlepiej na naturalnym kolorze ale kochane, ja mam dosc tego czarnego koloru !!!! czernie wyszly z mody... chce w koncu zmiany... ale nie takiej. nie rudego ombre... z czasem z czasem... zmienie sobie kolor, moze zrobie sombre na ombre (jak juz zacznie wychodzić ! ). wiem ze odrost bede farbowac, ale i tak musialabym bo mam poczatki siwych włosow (o zgrozo!!!)

Gość gość
Zawsze możesz skonsultować się w innym zakładzie , to nic nie kosztuje a nawet w kilku i wybrać ten gdzie wypowiedzieli się konkretnie i rzeczowo

Gość gość
Czasami faktycznie zmiana jest wskazana :-) rozumiem rozterki. Ale tak jak wcześniej pisałam, mi wyszly rude z odcieniem....czerwieni? Dałam sobie spokoj. Pewnie jeszcze z dwa razy z czarnego by mi musiała schodzic a ja chce miec włosy a nie szczote na głowie :-D pas Powodzenia autorko. Napisz co ci wyszlo za drugim razem.

Gość gość
robią tylko żałosną reklamę na kafeterii. Gdyby byli tacy dobrzy to ten kryptomarketing nie zaśmiecałby każdego tematu o włosach