Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hania Mat

Wykończenie kominka

Polecane posty

Gość Hania Mat

Cześć! Ostatnio mąż mój dokończył murowanie kominka na działeczce. Domek już prawie gotowy, nieco grosza wpadło i zastanawiamy się nad materiałami pod wykończenie. Jesteście w stanie coś polecić?

Gość gość
No niestety nie. Nie moje klimaty. Co prawda mam kominek w domu ale to jakis facet mi robił a tylko cegły wybierałam. Teraz są takie cudne obudowy kiedys ich nie było. Tyle co moge doradzić.

Gość gość
W Liroy'u takie obudowy mają

Gość Munina
Pytanie jaki masz wystrój tego pokoju? Jaka kolorystyka? Do tego można dobrać odpowiednie materiały.

Gość Hania Mat
Hej, dzięki za szybkie odpowiedzi. Pokój utrzymany w jasnych kolorach, na ścianach krem, zasłony i obrus jasny brąz. Podłoga drewniana, jasne drewno. Widziałam ostatnio na internecie jakieś różne kamienie do wykładania kominka, granity i różne takie. Coś w ten deseń się nadaje?

Gość Munina
Przeglądałam kiedyś ich stronę, fajnym motywem jest ta cięta cegła. Ładną fugę do tego dobierasz, do kremowych ścian to pasuje biała fuga. Wygląda Ciekawie i dodaje ciepła pomieszczeniu.

Gość AnnaBłęcka
Cegła raczej nie będzie pasować do takiej kolorystki pokoju Munina. Ja bym stawiała bardziej na ten kamień, coś pod kolor. Cegła jest czerwona, nie pasuje.

Gość Munina
A tu się nie zgodzę, jeśli doda do tego płytę granitową lub ładny gres, na sam "blat" kominka, tam gdzie się układa ozdoby - może to fajnie wypoziomować kolory. Spójrz na przykład na kolor Epoca Krem gatunek 1, fajnie by się skomponował z kremowym wystrojem. A ciemne cegiełki pod pasowały by się pod brązowe ozdoby i tkaniny.

Gość Kewin
Najlepiej wybrać jakieś ładne i kolorystycznie dopasowane do wnętrza płytki. Tak przynajmniej mnie się wydaje. Generalnie pamiętaj też o dobrej i sprawdzonej ekipie. Bez dobrego montażu nawet najpiękniejsze wykończenie nie będzie dobrze wyglądać.

Gość gość
Mamy duuuży panoramiczny kominek, obłożony czarnym szkłem. Wystrój domu nowoczesny i chłodny. Wygląda to świetnie i każdy wchodząc do nas zwraca uwagę i pyta co to za materiał :D Miał być marmur ale stwierdziłam, że jest oklepany, mam marmurowe parapety w całym domu i nie podbiły mojego serca

Gość geraltszogun
dokładnie tak! trzeba wziąć dobrą ekipę by wszysto dobrze wygladalo ale i materiały muszą być z dobrego źródła.

Gość tetetkowiec
no tak jak kupi się jakiś badziew z supermarketu to potem nie ma cos się dziwić, że wszystko odłazi, pęka itd itd...

Gość dariakat
Oj no bo kto teraz kupuje w marketach NIKT... ja tam mam zaufanego dostawce i tam wyposarzylam cale mieszkanko... jak wy tutaj cos podajecie to warto sie tym sugerowac bo bez kitu market to zla opcja

Gość gortato
no a co takiego położyłeś na podłogę?

Gość Hania Mat
Generalnie w łazience mamy bardzo ładne kafelki, polecam płytki gresowe - świetnie się sprawdzają.

Gość Bartosz Wortys
A to ciekawe, jak to się komponuje kolorystycznie z resztą pomieszczenia. Generalnie z żoną zastanawiamy się nad gresem na taras, mamy już nawet upatrzoną fajną hurtownię niedaleko domu. Tylko jeszcze czekamy na dobrą ekipę.

Gość Eksperciak76
Pamiętaj @Bartosz, że bardzo ważne przy wybieraniu gresu jest zwrócenie uwagi na jego klasę ścieralności oraz wytrzymałość. Od tego może sporo zależeć.

Gość Bartosz Wortys
Wiesz co eksperciak, no znaleźliśmy hurtownię, gdzie spokojnie możesz dostać I klasę ścieralności i bardzo fajnych, promocyjnych cenach. Mam nadzieję, że klasa ścieralności będzie też równa wytrzymałości ;)

Z drewnem dobrze będzie się komponowała płytka z cegły ręcznie formowanej. Cegła jest, była i będzie zawsze modna. Jeżeli mieszkasz na Śląsku to oczopląsów można dostać w centrum klinkieru w Katowicach. Jeżeli chodzi o inne materiały to zobacz co używają firmy od kominków http://www.kominki-godzic.pl/oferta/pozostale/materialy Płytki są teraz bardzo ładne i może znajdziesz jakieś fajne w dużym rozmiarze. Kolor jak dla mnie szary!

Gość rotro
kolor gresu teraz to tylko szary a duzy rozmiar to fakt w tanimgresie cos sie znajdzie

Gość dzikoiko
duzy rozmiar czyli jaki???

płytka gresowa np. 30x100cm tak, aby nie było za wiele łączeń :-)

Gość dzikoiko
Ciekawy jestem ile kasy za takie duże i niestandardowy płytki..

Gość polkowadonia
wystarczy sprawdzic na stronie ale sadze ze stosunkowo nie drogo..

Gość leonkozminki
"wystarczy sprawdzic na stronie" na JAKIEJ stronie?!

Gość driana
google nie boli... zreszta ktos na gorze juz wrzucal... tanigres.pl to topowy sklad na pmorzu wiec wyskakuje na poczatku wyszukiwarki maja dobre pozycjonowanie

Gość gość
ja kupiłam kominek w firmie http://www.lechma.com.pl/ z Poznania. Potem we własnym zakresie zrobiliśmy sobie podłogę wokół kominka, ułożyliśmy płytki ceramiczne. Ścianę pomalowaliśmy i kominek pięknie wygląda i bardzo dobrze działa.

Gość gość_Katarina
Dobrym i szybkim rozwiązaniem jest zakup bio kominka. Montaż jest łatwy, także każdy mężczyzna sobie z tym poradzi. Do swojego domu kupiłam biokominiki w sklepie http://centrumbiokominkow.pl/. Polecam skorzystać z ich oferty. Realizacja zamówienia przebiegła bez zarzutów. :)