Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu ktos z sieci plus???

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem. Mój maz tydz temu wyjechał do Monachium... Przed wyjazdem poszedł do salonu i pani wyłączyła mu GPRS i włączyła roaming. Dziś napisał ze chce odebrać mmsa i chyba wpisał kod na aktywację GPRS i od tej pory cisza. Zero kontaktu moje smsy nie dochodzą. Czy to wina GPRS? I co z tym zrobić? Dodam ze do dziś przez ten tydz nie było problemu z zasięgiem

Gość gość
a ja zawsze myslalam ze roaming z automatu sie wlacza po przekroczeniu granicy. bynajmniej u mnie tak sie dzieje.

Gość gość
W ciągu 24h powinno się włączyć. Jeśli nie to znowu infolinia (albo przez neta zgłoszenie) bo się mogło systemie coś zablokować. MMSy można też odbierać jak się z wifi jakimś połączy, więc to szybsze chyba będzie.

Gość gość
Różnie piszą... Włączyła mu ok wszystko było dobrze dopóki nie zaczął kombinowac z mmsami

Gość gość
Zależy od operatora, z reguły roaming w abonamencie jest wyłączony, a w prepaidach włączony. Wiąże się to m.in. z tym, że ludzie przy granicy czasem łapią zagraniczną sieć, karta do 0 zejdzie i tyle, a na abonamencie naprawdę duże rachunki mogą być. I sieć chce też się zabezpieczyć - by to klient musiał ŚWIADOMIE sobie to włączyć i nie mógł się potem fochać, że mu włączono usługę z kßórej nie chciał korzystać.

Gość gość
A jak ja jutro zadzwonie na infolinie z Polski to mu włącza? Bo on nie ma kontaktu

Gość gość
Kurcze... Będę musiała kombinowac... :(

Gość gość
Nie wiem czy teraz to wina roamingu czy tego cholernego kodu na aktywację GPRS/MMS

Gość gość
Aaaa, czekaj myślałam, ze wyłącznie o GPRS chodzi. x Mógł pomylić kody. Ewentualnie właśnie system się jebnął. A Ty tylko przypuszczasz? Czy jakoś inaczej Ci to przekazał? x A kto jest właścicielem telefonu? Niestety w plusie jest taka polityka, że tylko właściciel moze coś załatwiać (albo ktoś wpisany w system przez właściciela). W przypadku włączania roamingu gdy tel jest za granicą może się zdarzyć, że nie zaskoczy (trzeba tel zrestartować), miałam taką sytuację w orange. 2 dni chyba trwało aż to zlecenie przez system przeszlo, dziewczyna tego faceta płakała prawie bo kontaktu nie mieli żadnego i nie było gwarancji że zadziałą.

Gość gość
Na 100% w imieniu męża można pisać maila na BOK, ale no to potrwać może trochę. Dzwonić zawsze można, ale wtedy żeby płeć właściciela się zgadzała (czyli jak na faceta to poproś innego), i dane wszystkie musi mieć (z dowodu męża, zameldowanie, niektóre szczegóły umowy - płatności, plan taryfowy itp)

Gość gość
Przypuszczam bo smsy zawsze dochodziły i on tez pilnował zeby mieć stały kontakt. Pisalismy normalnie dopóki nie napisał ze chce aktywować GPRS

Gość gość
Zachcialo mu się kombinowac :/

Gość gość
Raporty sms masz u siebie włączone? Wtedy będziesz wiedziała na 100% czy dochodzą. Zresztą, możesz dzwonić próbować. Jak jesteś właścicielką to dzwoń sama na infolinię, jeśli to mąż jest to znajdź kogoś kto się za niego poda i powiedzą co tam się dzieje. Jeszcze przez neta na plus online (czy jakoś tak) można próbować, ale to tylko jak on się kiedyś tam logował i pod warunkiem, że masz inny tel na współnym rachunku (bo po logowaniu kod przychodzi na numer - nie odkryłam jeszcze jak to się wyłącza)

Gość gość
Cóż dziś juz nic nie zrobię... Może rano od kogoś zadzwoni to będę kombinowac...

Gość gość
Właśnie chodzi o to ze to on jest właścicielem... Myślisz ze tak z Polski naprawia mu tam i ustawia? Dodam ze ma numer w mix

Gość gość
Tak raporty mam włączone i probowalam parę razy dzwonić i nic cały czas nieosiągalny

Gość gość
Wraca dopiero za 3-4 tyg i będzie lipa jak się nie uda :(

Gość gość
Myslalam o plus online ale to się nie uda bo nie będę miała kodu dostępu

Gość gość
Tak, mogą naprawić :) przede wszystkim sprawdzą czy roaming jest wciąż realnie włączony (przynajmniej u nas w orange system czasem pokazywal, że niby tak, a realnie nie był), w razie czego "odświeżą" usługę. To trochę jak z kompem co się zawiesi, trzeba zamknąć dany program i go raz jeszcze uruchomić. Tylko jak pisałam, przynajmniej kiedyś kazano nam mówić, ze trzeba informować tę osobę że tel ma zrestartować (ale no nie wiem na 100% jak teraz to wygląda) x Możecie powiedzieć, że daliście dziecku/babci/siostrze tel męża i się nie da dodzwonić. Tylko no trzeba mieć przygotowane dane z dowodu, do tego wiedza kiedy tel jest łądowany i za ile np. Albo czy jakieś specjalne usługi będą włączone. Jak wiesz którąś z tych rzeczy osoba dzwoniąca (ten mężczyzna) może od razu powiedzieć to konsultant nie będzie już weryfikował (bo jak wypytuje czasem trudne pytanie może zadać). Po prostu osoba dzwoniąca musi ściemniać że jest właścicielem :D I wtedy się okaże co i jak.

Gość gość
Dziewczyna w plusie kazała mu po przekroczeniu granicy włączyć i wyłączyć... Zobaczymy jutro co z tego wyjdzie... Odchodze od zmysłów