Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie pozycje seksualne w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Jakie pozycje seksualne stosujecie będąc w ciąży? Jeśli nie jest on zakazany przez lekarza, to czy można go uprawiać bez obaw? Mój mąż twierdzi, że nie jest to wskazane i tylko jedna pozycja (na boku od tyłu) wchodzi w grę. Ja z tej pozycji nie czerpię większych doznań, o orgazmie nie wspomnę nawet. Dziś mam wizytę u lekarza i chyba go o to spytam.

Gość gość
Na łyżeczkę, na pieska, na jeźdźca że ja na gorze, czasem od tyłu na stojąco. Grunt, żeby nie zgniatać brzucha i żeby było wygodnie. Ps.akurat na boku tj.na łyżeczkę zawsze lubiłam i lubię nadal w ciąży, bo jest łatwo stymulować łechtaczkę.

Gość gość
Na jeźdźca też? Tej pozycji najbardziej obawia się mój mąż.

Gość gość
Jestem w 12 tygodniu ciąży i na razie korzystam ze wszystkich, które lubię. Nawet z misjonarskiej tyle, że mąż opiera się na rękach albo na łokciach tak, żeby na brzuch nie naciskać. Pozycja, o której mówi Twój maz to dopiero na późniejszym etapie, jak juz brzuch przeszkadza. I też nie jest jedyna.

Gość gość
Ale czego się obawia? Jestem na górze więc brzuch ma swobodę. Najlepiej jakbyś faktycznie poruszyła ten temat z lekarzem, ale wtedy gdy mąż będzie obok. Powodem strachu jest czasem po prostu niewiedza.

Gość gość
ja się kocham na jeźdźca, od tyłu i na siedząco - siadając na nim tyłem, seks w ciąży jest cudowny, jestem w 25 tygodniu i nie mam zamiaru rezygnować :)

Gość gość
to chyba wiadomo jak sie ma choc odrobine inteligencji 333 www.youtube.com/watch?v=3i8oZDgvlkI

Gość gość
W 12 tyg to trudno żebyś juz miała problemy z pozycją :/ Seks z brzuchem faktycznie nie jest najwygodniejszy a u mnie (32 tc) dodatkowo jest "tam" strasznie mokro i przez to niekoniecznie miło i czasami już wolimy zaspokajać się inaczej :D

Gość gość
Mój mąż boi się o dziecko i dlatego nie chce stosować innych pozycji, a poza tym w około drugim miesiącu zdarzyło mi się plamić po stosunku i teraz nie sposób go namówić na inne pozycje. Jestem w 19 tyg i brzucha jeszcze nie mam, więc nawet nie miałoby mi co przeszkadzać.