Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurza mnie moja praca szefostwo faworyzuje innych

Polecane posty

Gość gość

Problem w pracy. Okazało się, że szef i szefowa to cwaniaki do bólu. Od samego początku pokazywali siebie jako super ludzi którzy pomogą doradzą i tak dalej. A teraz praca u nich to udręka. Zaczynają cwaniakować, ciągle jakieś ale. Mało tego zaczęło się faworyzowanie innych współpracowników a mojej pracy nie doceniają. W*****a mnie to bo zarabiam tu 1300zł/rękę, pieniądze śmiech na sali. Szukam cały czas innej pracy ale wszędzie oferują jakieś zlecenia albo o dzieło. Generalnie beznadzieja totalna. Takie życie w tym kraju, człowiek się stara i stara a nic z tego nie ma. Pracuję żeby zarobić na głodową pensję a moich starań w ogóle nie potrafią docenić.

Gość gość
Miej wyje/bane, a będzie ci dane. Smutna prawda. Jestem osobą obowiązkową i sumienną i nie potrafię być inna, chociaż nie raz próbowałam. Też pracuję w firmie, która rzadko dostrzega jakieś zaangażowanie dobrych pracowników, a często leserzy wychodzą na swoim obijaniu się i pracy "po łebkach" lepiej niż ci, którzy się starają. I żeby uprzedzić wasze wpisy, że oni są "lepsi". Nie, w mojej firmie nie są to osoby wyróżniające się niczym przeważnie. Niestety, nie można dać się wykorzystywać. Wtedy inni też przyzwyczajają się, że ty zrobisz bez gadania, za mniejsze wynagrodzenie, a jak już zwolnisz tempo to mają wielkie zażalenia.

Gość gość
Olej to i rób swoje , wiem że to wk*****ające ale często tak jest w pracy gdzie jest więcej pracowników . Nie daj im satysfakcji , że się przejmujesz . Ja miałam gorzej bo było poniżanie , donoszenie , kłamstwa i obgadywanie .

Gość gość
Widzę że jest ktoś kto mnie rozumie. U mnie praca właśnie wygląda dokładnie tak samo. Jestem sumiennym i starannym pracownikiem i nawet, jeśli mogę sobie pozwolić na fuszerkę czy zwolnienie tempa to tego nie robię. Inni tak właśnie się zachowują, mają w d***e zasady i organizację, robią po swojemu, często kładąc przy tym świnie pod nogi innym i ich szefostwo docenia. Takie coś boli. Bo człowiek się stara i poświęca i nie usłyszy nawet głupiego miłego słowa, które już by jakąś nową motywację zapoczątkowało. Ale jakiś leser i cwaniak co odwalą fuszerkę zawszę mogą liczyć na fory i miłe słowo. Beznadziejna sytuacja, w życiu bym się tego po tych ludziach nie spodziewał, Z początku wydająca się fajna praca zamieniła się w koszmar. Pracuję tutaj 9 miesiąc i już rozglądam się za czymś innym.

Gość gość
Masz rację że szukasz nowej pracy , takich ludzi nie zmienisz ,będą Cię wyniszczać psychicznie , zagryź zęby i rób swoje a jak uda się znalexć coś innego to ich olej i przenieś się do nowej pracy,, tam może bardziej cię docenią

Gość gość
To się niby tak wydaje, że praca pracą ale musisz mieć jakiś bodziec do pracy. A właśnie jak szefostwo nie docenia to nie ma się tej motywacji do pracy. Wiem jak to jest bo sama przepracowałam 5 lat w takiej firmie. Koleżaneczka szefowej ciągle na pierwszym miejscu, najlepsza, najpiękniejsza, najfajniejsza. W sumie to nic w firmie nie robiła, tylko zbierała projekty i parzyła kawę, ale zawsze to jej wszyscy mieliśmy dziękować za sukcesy w firmie. Szkoda gadać. O ile mobingu nie było i sama praca lajtowa to właśnie to wywyższanie koleżanki szefowej było najgorsze. Ja czułam się wiecznie niedoceniana ale trzymała mnie kasa bo miałam 1800zł/rękę w małym miasteczku więc nie było najgorzej. Dzisiaj zarabiam mniej ale pracuję z fajnymi ludźmi i atmosfera w pracy jest super.

Gość gość
Bo szefostwo swoją drogą uwielbia plotki i donosicieli. I takie osoby po trupach dążą do celu. U mnie w pracy ostatnio zaczęło się to zmieniać w "daj palec wezmą całą rękę" i stwierdziłam, że ale jestem głupia i naiwna, ale niestety nie umiem zwolnić tempa i mieć totalnie wszystkiego w d. A macie coś takiego jak np. okresowa ocena pracownika, rozmowy z szefem itd.?

Gość gość
Jak macie problemy w pracy to trzeba skorzystać z pomocy prawników ! Nie można dać się oszukiwać, okradać i gnębić !Ja się ze swoim szefostwem rozprawiłam i jeszcze na tym zyskałam, pomogli mi na tej stronie http://uwazaj.pl/spor-z-pracodawca/

Gość zuzka991
Niestety tak bywa i albo to zaakceptujesz albo zmienisz pracę. Zawsze możesz tez porozmawiać z pracodawcą. Na http://poradnikpracownika.pl/ znajdziesz porady dla pracowników. Jest tam mnóstwo cennych wskazówek i myślę, że znajdziesz coś dla siebie. Poczytaj i zastanów się nad rozwiazaniem.