Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość7070

bieganie spalanie odchudzanie

Polecane posty

Gość gość7070

Chciałabym aby ktoś mi poradził jak biegać ile żeby nie nabawić się kontuzji. Oczywiście dieta do tego, a mianowicie zaczęłam biegać po jakieś 45 minut dziennie 4 razy w tygodniu pokonuje dystans do 6 km max to dopiero początek. Moja waga 70 kg wzrost 164 cm strasznie przytyłam ważyłam 60 kg w tamte wakacje i czuje się fatalnie w obecnej wadze. Czy 45 minut wystarczy ile max w tygodniu jak to bym chciała z 5 ale podobno to za dużo. Proszę o poradę.

Gość gość
to chyba wiadomo jak sie ma choc odrobine inteligencji 333 www.youtube.com/watch?v=3i8oZDgvlkI

Gość gość
Podbijam temat. Mam identyczna sytuacje, ale biegac zaczne dopiero w maju.

Gość gość7070
Gość mało pomocna odpowiedz..

Gość gość7070
Zastanawiam się ilością treningów w ciągu tygodnia ponieważ widzę osoby które biegają codziennie czy ty może zależy żeby nabrać wprawy i aby początkowo nie przesadzać

Jeżeli dopiero zaczęłaś biegać, to biegasz za dużo. Zacznij łagodnie, np. 3 razy w tygodniu po 20 minut, a co kilka tygodni dokładaj sobie jeden dzień, aż w końcu dojdziesz do 5 dni. Potem wydłużaj stopniowo czas do 30 minut i tyle już wystarczy, chyba, że przygotowujesz się do maratonu :)

Gość gość
Wprowadzaj stopniowo interwaly

Gość gość
He nie do maratonu nie chodzi o to ze juz kiedyś biegałam "próbowałam " miesiąc dwa i koniec.

Gość gość
A po tych 2 miesiacach mialas widoczne efekty wtedy?

Gość gość7070
No i to nie jest jakieś meGa szybkie tempo tyłko truchtem

Gość gość7070
Wtedy nie stosowałam jakiejś diety na wadze tez wielkiej różnicy nie było ale nogi mi wyszczuplaly boczki brzuch

Gość gość
Zamien 4. Wybieganie na trening silowy wzmacniajacy miesnie. To bardzo istotne, zeby miec lepsze efekty i zniwelowac ryzyko kontuzji. Wyvieraj trasy o miekkiej nawierzchni jesli masz taka mozliwosc

Gość gość
U mnie idealnym sposobem na spalenie kalorii okazal się trening na orbitreku z http://www.abfitness.pl/, ćwiczę 30 minut dziennie wiec nie nadwyrężam miesni ale ladnie je rzeźbie. Super efekty!

Gość gość Jaga
Mam 50 lat .Biegam juz trzy miesiace po 40 min dziennie ,diety nie stosuje ograniczylam slodycze..schudlam 6 kg ..

Gość gość
Trzbe spalać więcej kalorii, niż się spożywa. Kardio jest dobre, gdyż tak naprawdę w spala 2 razy więcej kalorii (zaraz po skończeniu wysiłku i potem porom wieczorową, gdzie organizm będzie uzupełniał braki).

Gość gość
ja myślę że biegasz za dużo i powinnaś zwiększać dystans powoli ale też troszkę na siłę. Sama miałam kontuzję a otyła nie jestem. Nie wiem może źle ale biegałam bez rozgrzewki. Zrób jak się w tym czujesz mi trudno ocenić Ciebie