Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weźcie bo się boję

Boję się badań krwi.

Polecane posty

Gość weźcie bo się boję

Hej, mam 21 lat, w wakacje idę do pracy i będę musiała mieć badanie krwi. Badania mam umówione na początek czerwca i już się boję. Tylko problem w tym, że nie boję się samego pobierania, tylko wyników. Moja babcia choruje na cukrzycę, tacie w okresowych ostatnio wyszedł cukier 120 i ja się strasznie boję. Ja miałam ostatnio badaną krewi 2 lata temu (też praca) i mi wyszło wszystko idealnie. Ale teraz naczytałam się o objawach cukrzycy, jak na razie żadnego u siebie nie zauważyłam. Śpię 6-7 godzinna dobę i za dnia jestem wyspana, piję ok. litra płynów na dobę, załatwiam się 3-4 dziennie, wada wzroku mi się nie powiększa (od dawna mam -1), nie chudnę (wręcz przeciwnie, ostatnio przytyłam, ale to akurat mnie nie zadowala), nie mam wzmożonego apetytu. Zauważyłam, że to już przeradza się u mnie w jakąś obsesję. Np. u mnie na stancji jest strasznie suche i gorące powietrze (bluzka mi schnie w godzinę) i naturalną rzeczą jest, że się więcej pije. A ja już popadłam w panikę, dopiero jak przyjechałam do domu i wszystko wróciło do normy, to się uspokoiłam. Tak się boję tego badania krwi i tego, że mogę mieć cukrzycę, że przestałam jeść słodycze, które jak większość młodych osób uwielbiam. Ostatnio w kółko chodzę zestresowana, ciągle szukam w necie info o cukrzycy, nie mogę usiedzieć chwilę na miejscu, po prostu mnie nosi, jakbym wypiła 10 kaw z rana. Nie wiem jak ja wytrzymam do tego 2 czerwca w takim stresie. :(

Gość gość
to mi wygląda na nerwice :P

Gość gość
do autorki tematu: jesteś kotku jeszcze bardzo młodziutką dziewicą:)

Gość gość
3-4 razy dziennie się załatwiasz autorko tematu; masz na myśli kupkę czy siusiu?

Gość weźcie bo się boję
gość dziś - Siusiu.

Gość weźcie bo się boję
To, że jestem młoda, nic nie oznacza, moja koleżanka ma 22 lata i choruje na cukrzycę od dziecka.

Gość gość
czy po siusianiu wycierasz papierem ten otworek z którego wychodzi siusiu kotku?:)

Gość gość
czy kupke robisz rano czy wieczorem?

Gość gość
Nie bój się. Moja tesciowa chorowała na cięzką cukrzycę, mąz bada się regularnie, cukier ma w normie. Slodyczy nie je, tak jak ty. Wszystko będzie dobrze.:)

Gość weźcie bo się boję
No mam nadzieję... Bo dziś mam takiego stracha, że od rana nic nie jadłam ani nie piłam z nerwów, a wstałam o 8. :(