Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odstawienie kawy i skutki uboczne

Polecane posty

Gość gość

Codziennie piłam jedną lub dwie kawy , ale ponieważ zaczęłam mieć problemy z żałądkiem , to postanowiłam zrezygnować z tego napoju. Od wczoraj nie wypiłam ani jednej ,i nie wiem czy to wina odstawienia kawy , czy przeziębienia, ale boli mnie głowa , czuje jakby była bardzo ciężka , ból czuje z tyłu głowy , nie moge na niczym sie skupić i chce mi się spać. Za parę dni mam mature , mam nadzieje,że ten efekt odstawienia nie bedzie się zbyt długo utrzymywał...

Gość gość
Przerwa na dwa dni w piciu jednej czy dwóch kaw dziennie nie powinna źle na Ciebie wpłynąć. Obstawiam, że raczej dopadło Cię zwykłe przeziębienie, zmiana pogody albo stres. Albo tak przejmujesz się tym odstawieniem kawy, że aż Cię głowa od tego rozbolała (mówię serio) :)

Gość gość
a tam.. zastap moze zielona herbata. ja tak juz od miesiaca kawy nie pije tylko 1 zielona albo dwie i jest ok

Gość gość
a przed matura to jeszcze lepiej wlasnie na zielona sie przestawic bo dobrze wplywa na myslenie :)

Gość gość
Możliwe, że to z braku kawy. Ja tak miewałam. Jak przez długi czas piłam kawę-nawet jedną dziennie, bo więcej to bardzo rzadko i robiłam sobie przerwę, to zawsze po jednym lub dwóch dniach bardzo bolała mnie głowa. Przez ok. 2 dni mnie tak trzymało.

Gość gość
Panuje błędne przekonanie, że kawa nie uzależnia. To są właśnie objawy odstawienia, a ból głowy może powodować np. obniżone ciśnienie (kawa je podnosi). Taki efekt może utrzymywać się do tygodnia (wiem po sobie).