Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

glówka dziecka bardzo nisko a pozniej porod

Polecane posty

Gość gość

Witajcie ja jestem w 38 tygodniu ciazy i mam glowie prawie ze miedzy nogami nie ukrywam ze kazdy ruch sprawia mi bol i wogole ..ale nie o to pytam czy mialyscie podobnie ? Czy jakos wplynelo to na porod ..?

Gość gość
Dodam ze glowa jest doslownie kawalek od ujacia pochwy nie nie wystaje jesli wam o to chodzi ,od 31 tc byla nisko a teraz to jest mega nisko szyjka niby skrocona miekka ale nie przygotowana do porodu ..i do tego z tylu gdzies ale nie znam sie kompletnie jak z ta szyjka czy to dobrze ze jest z tylu? Czy zle ..rozwarcie jedno na opuszek drugie nie wiadomo bardzo boli przy badaniu bo glowka jest niziutko ..

Gość gość
Miałam podobnie w drugiej ciąży. Poród szybki, do szpitala zdążyłam dojechać 40 min przed przyjściem na świat mojej córki :-)

Gość gość
Pozatym lekarz prowadzacy nie chce mi przerwac podczas badania pecherza plodowego ..wciskajac paluchy wiec chyba jednak rozwarcie mam skoro ta glowka tak nisko wlazla? Co o tym myslicie

Gość gość
No okej ale to moja 1 ciaza i czy moze byc tak ze poprostu bede miala latwiej

Gość gość
Nie licz, że będzie łatwo bo nie będzie. To poród a poród boli. Załatw sobie cc na życzenie jeśli się boisz albo proś odrazu o znieczulenie.

Gość gość
Miałam tak od 37 tygodnia. Mówili mi że urodzę lada dzień. Każdy ruch sprawiał ból. Nocne wstawanie do toalety było straszne. W efekcie malucha przenosiłam o tydzień. Rodziłam całą dobę, bo jak odeszły wody to mały wskoczył do góry i już sie w kanał wstawić nie mógł. Skończyło się CC. Tak więc bywa różnie i choćby nie wiem co, nie przewidzisz przebiegu porodu. Życzę jednak szybkiego i sprawnego rozwiązania.

Gość gość
Ale jak ma glowke wpsaowana.w kanal.rodny to moze podejsc do gory ? Jak dziecko od 33 sie zniza jeszcze bardzuej

Gość gość
Co do znieczulenia to w okolicy nie daja znieczulenia jedynie gaz albo czopki .. mysle ze dam rade jak weszlo wyjsc musi juz sie nie.moge doczekac dziecka i chcialabym miec to.za soba. Skurcze mam dosc mocne czasem ale ustaja po jakims czasie.

Gość gość
Kochana lekko nie będzie. Możesz tylko się modlić by było szybko.

Gość gość
ale jestescie beznadziejne to ze mialyscie ciezki poród i teraz traume to nie znaczy ze wszyscy taki beda miec ja mialam nisko głowke, wody mi odeszly a dopiero 20h pozniej zaczął sie poród ktory był szybki bo urodziłam w godzine bez znieczulania bez nacinania pierwsze dziecko wiec da sie i może być szybko i nie tak strasznie wiec autorko głowa do góry to tylko moze pomoc

Gość gość
No oki chcialam.tylko zapytac czy ma.jakies znaczenie to ze glowka jest nisko

Gość gość
Piszcie kochane mam podobna sytuacje

Gość gość
Hallooooo

Gość gość
Ja tak mialam przy pierwszym porodzie i urodzilam szybko chodzilam a na lozko polozylam sie na15minut i urodzilam chlopca 58cm dlugosci

Gość gość
Szybko chodzilas? W jakim sensie w ktorym tc?

Gość gość
ja miałam główkę nisko, rozwarcie już miałam długo, czop śluzowy odszedł i...nic! 3 próby wywołania oksytocyną i za trzecim razem nawet nie chciała się urodzić musieli pęcherz z wodami przebijać

Gość gość
No a jak bylo po brzebiciu pecherza?

Gość gość
Normalnie chodzilam i urodzilam dzien przed terminem

Gość gość
Up up

Gość gość
Up up

Gość gość
Fajnie napisałaś "główka dziecka", większośc kobiet sobie juz tak zmedykalizowała ciążę i poród, że napisałyby "głowa płodu":):):)

Gość gość
Heh powiem tak ja nawet bedac w szpitalu poprawilam doktorka ze dziecko nie plod ,.niech do siebie gadaja plod a dla mnie jest dziecko .. zanim zaszlam.w ciaze zarzekalam.sie.nigdy ze nigdy dzieci a teraz jak jest w brzuchu nie moge sie doczekac az go opusci dla mnie to juz jest dzidzius od kiedy poczulam ruchy .. mimo ze teraz sa bolesne bo ma malo miejsca jest usmiech przez lzy ale jest -)

Gość gość
Polska język, trudna język. Po pierwszym poście, strach czytać następne.

Gość gość
Przynajmniej nie sadze bykow i nie pisze porud" badz pzyj",bende wdzieczna itp.. a co do literowek to nirma piszac z tel ale dzieki za porady..schowam je gleboko w ....

Gość gość
Norma

Gość gość
nie przejmuj sie tymi przodownicami ortografii, ona muszą wyrobić 150% normy :D to luzne forum i luzna dyskusja a na świecie są różni ludzie, którzy tez mają prawo tutaj pisac, dajcie spokój z tymi błędami :D

Gość gość
No okej ale zeby sie czepiac za literowki ok rozumiem nieskladania zdan nie douczona jestem hehe ale bez przesady .. porud" mnie nie ominie hehe