Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SpokoMalutka

Zdjęcie byłej dziewczyny

Polecane posty

Witam Piękne Panie :) Mam pytanie: co zrobiłybyście, gdyby Wasz mężczyzna pokazał Wam zdjęcie dowodowe swojej byłej dziewczyny, które nosi w portfelu zachomikowane gdzieś w najgłębszych zakamarkach? Dla ścisłości - z tamtą dziewczyną nie jest już od 4 lat, od czasu kiedy się rozstali miewał tylko przelotne romanse i - jak twierdzi - teraz, kiedy jest ze mną inne się nie liczą. Mimo to, kiedy pokazał mi jej zdjęcie mocno się zdziwiłam i nie wiem, co mam o tym myśleć... Co Wy na to? Buziole :)

Gość gość
Hmm poczułabym się co najmniej dziwnie. A Twoje zdjęcie nosi w portfelu czy tylko jej?

Mojego jeszcze nie dostał. Byliśmy przy temacie zdjęć, a wtedy on wyciągnął z portfela to zdjęcie i powiedział coś w stylu: "Jak dostanę Twoje, to będzie ono tutaj tak długo jak to. Albo jeszcze dłużej."

Gość gośćona27
Sam wyjął i ci pokazał? Czy zapytałaś i chciałaś zobaczyć? Jeśli to pierwsze to moim zdaniem jakiś kretyn bez urazy. Jeśli to drugie to w sumie chciał być może szczery ale mimo wszystko żeby nosić je w portfelu to przegięcie.

Sam. Nie wiem czy chciał wzbudzić we mnie jakieś poczucie zazdrości, bo jej nie okazuję, co nie zmienia faktu, że cholera, tak być nie powinno...

Gość gośćona27
Haha jaki wielkoduszny:) ile on ma lat?

Gość gość
Patrząc na sprawę na chłodno: była jego dziewczyną, coś ich łączyło, być może ją kochał, uprawiali seks itd więc w jakimś sensie już na zawsze będzie dla niego kimś ważnym i może dlatego to zdjęcie? Ale rozumiem Twoje uczucia. Musisz z nim porozmawiać.

Tylko on na zawsze patrzy właśnie chłodno. Niedawno sam mówił, że musiał ja znienawidzić, bo inaczej by się nie pozbierał itd. Zdjęcie było z datą - 2011, więc trochę czasu już minęło. Rozmowa, rozmową - to nas nie ominie, ale zastanawia mnie czy to normalne? W sensie trzymać zdjęcie osoby, którą się nienawidzi (przynajmniej on tak twierdzi)

Gość gość
Sam wyciagnal i pokazal to zdjecie? Glupie gierki. Ten facet jest jak baba.

Gość gośćona27
Kolekcjoner zatem:) na twoim miejscu nie dałabym mu swojego. Kolejnej pokaże twoje i walnie ten sam słaby tekst.

Gość gość
Nie, to nie jest normalne. Mój chłopak nie ma ani jednego zdjęcia ex i tez bym się zastanawiała o co chodzi gdyby nagle wyciągnął je z portfela.

Gość gość
To znaczy ze zawsze bedzie kochac te osobe i po cichu marzyc jak sie bedzie czulic z Toba

Haha w sumie coś w tym może być :) I... jeszcze jedna sprawa - każdemu mówi, że jestem tą jedyną, kochaną, bla bla bla, a tylko jednemu koledze nie potrafi się do tego "przyznać". To też mnie dziwi, przymykałam na to oko, ale jakoś nie mogę przymknąć oka na to, że ww "kolega" wali mu teksty typu: "Pie**ol piękną, cho na piwo". Przyjaźnią się, więc mu nie zabronię kontaktów, poza tym tak się nie robi, ale jak widzę tego typa, to mam mu ochotę przybić piątkę... w łeb... cegłą...

Czyli w chwili kiedy wyciągnął to zdjęcie powinnam się zacząć czuć jak... No nie wiem... Zastępstwo za tamtą dziewczynę?

Gość gość
Miałam podobna sytuacje. Mój facet 4 lata po skończonym związku, jakiegoś zdjęcia w kompie szukal bo chcial mi pokazac i tak leciał przez stare fotki a tam na co drugiej z nią :/ nie bylo to planowane, głupio mu się zrobiło i potem wszystkie stare foldery z fotkami usunął ale ja byłam bardzo smutna i zła... To nie byla jedna fotka, z 10, takie zwykle, gdzies tam stali objęci itp no ale bylo mi przykro, przeprosił, to bylo dawno temu, teraz jestesmy juz nawet małżeństwem :)

Więc tutaj to było "dzieło" przypadku, a mój kochany Czopek sam to zdjęcie wyciągnął. Wiem, że to była jego pierwsza dziewczyna na poważnie, ale no kurde, ja swoje smęty-sentymenty po ex trzymam w pudełku na strychu, gdzie nigdy nie chodzę, a tutaj w portfelu - czyli zawsze przy sobie. Kurde, boli!

Gość KariMaata
Z perspektywy kobiety nie wyobrażam sobie, by trzymać zdjęcie eksa ani jakiekolwiek przedmioty z nim związane, a już tym bardziej pokazywać ostentacyjnie obecnemu partnerowi. Twój chłopak autorko chyba nie dojrzał do związków albo po prostu Cię nie kocha :( Smutne lecz prawdziwe.

Gość gość
"Nienawidzi" buhahaha - a Ty lykasz jak pelikan. Co ma Ci powiedziec , ze kocha ale nie ma szans?

E to nie tak, że nie ma szans, bo chciała do niego wrócić, to kazał jej w mało kulturalnych słowach dać spokój, bo spieprzyła sprawę w chwili, gdy dotknęła innego :P.

Gość gość
Moim zdaniem posiadanie zdjęć eks nie jest złe. W końcu to nasza historia, byli kiedyś ważni. Sama mam pudełko z pamiątkami po starej miłości. Fakt, że zamknięte, opisane co tam jest i zawiązane, ale nie wyobrażam sobie, że ktoś mi je wyrzuca. Byłoby przykre. Natomiast trzymanie zdjęcia byłej w portfelu, to już jest przegięcie. Bo w portfelu powinno się nosić zdjęcia osób, które teraz są dla nas ważne, a nie tych które ważne były kiedyś. Skoro wciąż je tam nosi, to chyba o czymś świadczy. Nie potrafi jej wyrzucić z serca. Wciąż jest ważna.

Gość gość
Prawda jest taka ze bez rozmowy z nim niczego się nie dowiesz. Bo tutaj to tylko spekulacje.

No cóż... Ale przynajmniej na pytanie kiedy się widzimy, bo chciałam pogadać, a mieliśmy się widzieć w piątek, stwierdził, że koło 20-21 da radę. Także hmm... Nie jest tak źle. Buahahah naiwniara -,-

Gość gość
Co za roznica gdzie. Koniec to koniec, nie trzyma sie pamiatek po bylych. Co to niby za sentyment.

Myślę, że jest różnica gdzie się trzyma takie rzeczy. Wiesz... Kiedy trzymasz coś cały czas przy sobie, masz możliwość w każdej chwili zaglądnąć itd., a kiedy coś nie widzi światła dziennego, to inna sprawa. Moja Mama kiedy przeżywałam swoją pierwszą poważną miłość, wyszła na chwilę z pokoju i wróciła z pudełeczkiem pełnym listów za czasów jej pierwszej miłości. Jak sama powiedziała zostawiła to dla potomnych, żeby pokazać, że ta pierwsza miłość nie musi być tą, którą trwa do końca życia i da się przeżyć zawód miłosny, a później się pozbierać i mieć męża i taki kochane dzieci jak my [ja i moje 3 siostry]. Także myślę, że jednak to jest spora różnica ;).

Gość gość
To coś jak trzymanie pamiątek z dzieciństwa. Był ktoś taki i nie ma co udawać, że nie. Ten z mojego przypadku próbował się kilka razy odzywać, za każdym razem kazałam mu spadać, nie chciałam rozmawiać, itp. Teraz nie mamy kontaktu i nie będziemy mieć, bo ja tego nie chcę. Ale nie chciałabym stracić pamiątek po tym etapie życia. Stracić kilka lat? Wyrzucić listy? Zbrodnia. Przecież nie mam ołtarzyka z pamiątkami. Są schowane, obejrzę je za 40 lat, powspominam te czasy.

Gość gość
Trzymanie pamiatek to emocjonalna zdrada.

Gość gość
Buhahahahaha pamiatki z dziecinstwa.. buhahahaha kochasz bylego i zdradzasz swoejgo faceta