Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SpokoMalutka

Zdjęcie byłej dziewczyny

Polecane posty

Gość gość
To część mojego życia. Piszę pamiętnik. Kartki na których opisywałam relacje z eks mam wyrwać i spalić, albo wyrzucić?

Ale tutaj każda strona ma trochę racji, bo z jednej strony można to podpiąć pod emocjonalną zdradę, ale z drugiej strony wyrzucić kilka lat życia, ot tak? Tego NIE DA się po prostu wymazać.

Gość gość
Trzymanie starych zdjec gdzies w szufladach czy pudelkach to jedno ale trzymanie zdjecia eks w portfelu to już calkiem inna sprawa. I Ty jeszcze piszesz, że nie wiesz co o tym myslec??? Litosci..

Gość gość
Jakoś większość ludzi pamiątek po eksach nie trzyma i owszem - wspomnienia się z czasem wymazują. Nie chcialabym być z facetem wspominającym swoją eks i trzymającym po niej pamiątki, sama też pamiątek nie trzymam. Obecny partner/ka powinni być dla nas najwazniejsi. I jeszcze kłuć w oczy bliską osobę czymś takim, no masakra. To chyba sadyzm w czystej postaci. Współczuję partnera.

Gość gość
to oczywiste , ze trzyma fote bo tęskni do przeszlości , inaczej by już dawno wywalił

No cóż, on sadysta, ja chyba masochistka . Po prostu zastanawiam się jak powinnam na to zareagować, bo mnie ścięło. Po prostu. Rzadko się zdarza, że nie wiem jak zareagować, a tutaj nie mam pojęcia z której stronty próbować to ugryźć, żeby zrozumieć co autor miał na myśli...

Gość gość
jeszcze jesli eks jest atrakcyjniejszą osobą niż ta obecna to naprawde moze byc przykre dla kogoś

Hmm... Nie mam się za jakąś piękność i w ogóle, ale tutaj w kategorii "wygląd" wygrywam. A z tego co mi wiadomo, to laska była typem księżniczki, fochy co 2 dni itp., także tutaj też mój plus... W innych aspektach też, mam minus, bo mało gotuję.

Czyli tak właściwie to co mam zrobić? Pomijając rozmowę, bo to na pewno... Wymagać od niego wyrzucenia tego zdjęcia czy żeby nie nosił go w portfelu czy jak?

Gość gość
I tak uwierzysz w to, co chcesz uwierzyć. Ale widzisz, ze już wpadasz w błędne koło porównując się

Gość gość
wymagać możesz... wyrzucenia zdjęcia, kochania cie na zaboj i czego tam jeszcze chcesz , ale to nie zmieni niczego

Gość gość
Ja bym go poprosiła by je schował gdzieś, do starych pamiątek, czy nawet do albumu na zdjęcia. Ale żeby nie miał tego zdjęcia na wyciągnięcie ręki, bo stwierdziłabym, że czuję się wówczas niepewnie i mam wrażenie, że ona wciąż żyje w jego świadomości w czasie teraźniejszym i że ma to zdjęcie by móc na nie często zerkać i mieć ją zawsze blisko. Tak bym mu powiedziała.

Zobaczymy jaki będzie przebieg rozmowy. Ale dzięki - za częściowe otworzenie oczu i kilka słów tych bardziej i mniej miłych :).

Gość gość
O czym tu gadać? Jesli nie chcesz ranić bliskiej osoby, to takie rzeczy o ile juz MUSISZ to trzymasz glęboko. Jak masz drugą osobę w d***e to nosisz przy sobie i jeszcze tym epatujesz, a co tam, niech myśli i cierpi. Moze robi to celowo? Sorry, ale mnie nie przekonuje gadka o konieczności trzymania pamiątek, a to deklarowanie nienawiści to jakiś śmiech na sali. Ilu z was trzyma w portfelu zdjęcia ludzi, których nienawidzi?

Gość gość
Ty przezywasz glupie zdjecie w portfelu, ja sie natknelam na kompie mojego faceta na folder gdzie ma nagie zdjecia bylej, i mnostwo wspolnych zdjec razem. I nie chcial usunac a ostatnio sciemnil ze usunal a wcale nie usunal. Noi co ja mam robic?

Gość gość
Rzucić. 1. bo nagie 2. bo nie chce usunąć 3. okłamał

Gość gość
Mozna trzymac pamiatki po przyjaciolach, po osobach z rodziny czy innych waznych. ALE NIE PO EX. Trzymanie czegokolwiek po EX to ZDRADA

Gość miła jak zawsze
Mój też ma zdjęcia byłych ,ja tez tylko nie nosimy ich w portfelu:) leżą w szufladzie na pamiątke.

Gość gośćNatka078
Ja uważam, że to dziwne. Gdyby nie była dla niego ważna i by jej nie kochał to by nie trzymał zdjęcia 4 lata w portfelu. Jeżeli minie trochę czasu a on wciąż będzie miał jej zdjęcie w portfelu a nie Twoje to zawsze ONA będzie przeszkodą do zdobycia jego serca

Gość gość amk
to oznacza, ze traktuje cie jako rowniez przyjaciolke, ktorej moze pokazac zdjecie bylej dziewczyny, bo chce sie z toba podzielic faktem, ze kiedys z kims byl i nie wyszlo. a ze ma sie do bylych sentyment, to przeciez normalne. to nie jest dla ciebie jakas ujma, ze przed poznaniem ciebie byl z kims innym, zeby mial to ukrywac, albo sie normalnie i otwarcie z toba tym nie podzielic. troche dojrzalosci w sprawie ;)

Gość gość
buhahahaha :) :)

Gość gość amk
padlam czytajac niektore teksty, ze trzymanie zdjec lub pamiatek po ex to zdrada :D jakby mi facet powiedzial, ze mam wyrzucic wszystkie zdjecia i pamiatki po ex to bym go chyba wysmiala ;) przeciez ex to osoby, ktore kiedys byly nam bliskie, jak przyjeciele, z ktorymi nie ma juz kontaktu, ale ktorzy cos znaczyli, jakos nas ksztaltowali. mimo, ze nie chcemy z nimi byc bo nie sa dla nas odpowiedni do zwiazku, cieszymy sie, ze nowy partner jest lepszy, to jakis tam sentyment pozostaje, jak do strego kolegi ze szkolnej lawy.

gość dziś "Mozna trzymac pamiatki po przyjaciolach, po osobach z rodziny czy innych waznych. ALE NIE PO EX. Trzymanie czegokolwiek po EX to ZDRADA" - Rozumiem, że jak ktoś ma np. dziecko z ex, ma je oddać do domu dziecka...? Mój ex to część mojego życia. Zamknięta. Ale nadal część. Nie będę usuwał go ze wspólnych zdjęć, bo to też moje zdjęcia. Nie będę też nosić ich w portfelu. Tylko akty skasowałem.

Gość gość
Jesli trzymasz zdjecia ex a facet i tak z toba jest to znaczy ze powinnas go walic w rogi ile wlezie.

Gość gość
Co ty bredzisz? Tu nie mowimy o dziecku ani o wspolnych tylko o zdjeciach czy pamiatkach po ex. Nie czaisz roznicy?

Gość gość amk
zazdrosc to w ogole jest chora cecha, ale byc zazdrosnym o ex, albo o pamiatki po ex, to jeszcze glebszy problem ;) z tym, ze ja rozumiem, ze taka zazdrosc to kwestia mlodego wieku, bo z perspektywy doswiadczenia zyciowego, to takie malostki wydaja sie faktycznie smieszne ;)

Gość gość
Najlepiej porownaj jak sie zachowywala druga strona w stosunku do Ciebie. Czy byla tolerancyjna, czy wolno Ci bylo miec zdjecia, pamiatki i trzymac kontakty z innymi osobami.

Po prostu nie rozumiem, w czym przeszkadzają Ci zdjęcia z ex (mowa o normalnych, tj. przyzwoitych zdjęciach, nie noszonych w portfelu, tylko, dajmy na to, walających się gdzieś po twardym dysku). Jesteś tak niepewna własnej wartości, że nawet zdjęcia uważasz za zagrożenie, czy bywasz zazdrosna o obrazy? Jeśli chodzi o "pamiątki" - nie wiem, co określasz tym mianem. Na upartego każda otrzymana od exa rzecz, każda rzecz kupiona w trakcie trwania związku, może się z nim kojarzyć. Jeśli ktoś obsesyjnie o tym myśli. Ja tak nie robię, ale może Ty katujesz się myślami i porównaniami z ex swego faceta?