Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taszaszka

Hemoroidy?

Polecane posty

Gość taszaszka

Witam, mam potworny problem. Około 3 tygodni temu podczas mycia się, wyczułam coś przypominającego gulkę pod skórą, nie wiedziałam co z tym zrobić, więc nie robiłam z tym nic. Od jakichś 2 tygodni (około, +/-) mam koło o***tu coś o nieregularnym kształcie, przypominające miękką poduszkę czymś wypełnioną. NIE swędzi mnie to, raczej sprawia nieprzyjemne uczucie i trochę jakby boli (choć to może tylko wrażenie przez te niezręczne uczucie) i strasznie mi to przeszkadza i mnie to drażni, NIE widać też krwi. Nie mam tego non stop, tylko np. 2 dni mam, potem nie mam, potem znów mam itp. (nie jestem w stanie określić dobrze tych odstępów czasu). Dzisiaj tak strasznie mi to przeszkadza, że ciężko mi siadać i dziwnie mi się chodzi (przypomina to uczucie jakby np majtki się wrzynały :D - o coś jest tam po prostu za dużo). Nie prowadzę aktywnego trybu życia, ale powoli to zmieniam (chodzę codziennie - wiadomo, ale staram się coś ćwiczyć w domu, skakać na skakance itp.). Ta cała sytuacja jest dla mnie jeszcze bardziej straszna z tego względu, że mam dopiero 18 lat. Nie wyobrażam sobie teraz np. bliskości fizycznej z chłopakiem. Podejrzewam, że są to hemoroidy, ale gubi mnie to, że ani NIE swędzi, ani NIE krwawi. Proszę o pomoc, najlepiej naturalnymi metodami, domowymi sposobami - nie lubię i nie potrafię regularnie przyjmować tabletek, a czopków to już wgl sobie nie wyobrażam. Fajniej by było jakby osoby z podobnym problemem, najlepiej już wyleczonym się tu udzieliły. Przepraszam, że tak długo to opisałam, ale staram się w miarę możliwości jak najlepiej to opisać. :p Aaa, no i zapomniałabym, mam zaparcia, od baardzo dawna, od jakiegoś roku niecałego, co jakiś czas wypijam syrop Lactulosum Hasco, który mi pomaga, lecz od momentu tych całych hemoroidów - wzięłam go 2 razy - i tak średniawo zadziałał. I jeszcze dodam, że nie miałam wcześniej takiego rodzaju intymnych problemów. Może warto jeszcze dodać, że nigdy nie uprawiałam seksu analnego i nie pije dużo wody (a powinnam to zmienić - wiem). Błagam Was o pomoc. :( Strasznie nie lubię lekarzy i boję się z tym iść do niego. :(

Gość taszaszka
:(

Gość taszaszka
Naprawde nikt mi nie pomoze?

Gość gość
Na pewno pomoże Ci proktolog.

bez lekarza sie nie obejdzie. przepisze ci czopki ewentaulnie tabletki i masc skieruje pewnie do chirurga , dobrze bedzie. to nic wstydliwego. idz do lekarza samo nie przejdzie,a wrecz ci bedzie wracac co kilka lat

Gość Sunsina
Dokładnie nie ma co z takimi rzeczami zwlekać bo w mało co przechodzi samo to raczej jest już jakiś problem i nie można go bagatelizować. Nie wiem czy to hemoroidy ale jeśli tak to skontaktuj się z http://flebonet.pl/ klinika wykonuje usuwanie hemoroidów więc to może być jedyne wyjście, no chyba, że jeszcze nie jest konieczne to można też iść do lekarza rodzinnego i zapytać czy jest jakaś maść. Temat na pewno wstydliwy, ale nie ma sensu chyba z nim czekać.

Gość gość
W leczeniu hemoroidów ważna jest dieta bogata w błonnik, zjadam go przynajmniej dwa razy dziennie, najlepiej połączyć babkę jajowatą i babkę płesznik, ja dodaje tez trochę nasion chia. Piję też duże ilości wody, zjadam 3 łyżki oleju kokosowego tłoczonego na zimno, do smarowania używam preparatów z aloesem, maja właściwości sciągające. Od niedawna przyjmuję ziołowy preparat Ojibwa, na razie problem zniknął. Mam nadzieję, że na zawsze. Kupuje przez internet http://www.ziolavita.pl/ojibwa-herbal-extract-450mg-90kapsulek-now-p2825.html

Gość Dukan
Jeśli ktoś ma naprawdę poważny problem, że hemoroidy już nie dają żyć, odpuście sobie rodzinnych lekarzy, którzy tylko czopki i maście znają, a udajcie się od razu do chirurga czy placówki tego typu - http://flebonet.pl/ gdzie rzeczywiście Wam pomogą, a nie będą bawić się na zasadzie a może pomoże, a jak nie to wtedy chirurg. Tego nie powinno się lekceważyć.

Gość gość
taszaszka- jesteś dorosła, samymi ziółkami hemoroidów nie wyleczysz, a z opisu wnioskuję że są zewnętrzne. Zaparcia i brak wody nie ułatwiają sytuacji. Jeśli nie lekarz to zadziałaj kompleksowo: woda 2l.dziennie, blonnik- może być owsianka, czopki- dostępne w aptece np: uniżel procto- łatwo je aplikujesz i nic nie boli, najlepiej na noc. Trzymam kciuki, daj znać jakie sa postępy.