Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ludzka świadomość aby na pewno jest bytem jednorazowym?ZAPRASZAM DO DYSKUSJI

Polecane posty

Gość gość
tak, jest przynależna do jednego konkretnego ciała, w nim się budzi i po jego śmierci zanika

Gość gość
skad wiesz ze zanika, moze wlasnie zostaje gdzies poza cialem

Gość gość
Jeśli tak jest faktycznie to jest to smutne:-(

Gość gość
Co to za new age'owe gooowno? :/

Gość gość
nie jest bytem jednorazowym, odradza się w innym ciele, stąd nasze sny ukazujące miejsca w których nie byliśmy a je znamy, osoby których nie widzieliśmy a wiemy ze są naszą rodziną, sytuacje w których nie uczestniczyliśmy a jednak wiemy co będzie za moment, itd....

Gość gośćula
wreszcie jakiś ciekawy temat,ja obstaje za tym że się odradza

Gość gość
ja wierze że odchodzimy po śmierci do Boga

Gość gość
Tak, na pewno.

Gość gość
świadomość jest funkcją zdrowego, prawidłowo działającego mózgu istoty o wyższym stopniu rozwoju, istnieje tylko wówczas, kiedy mózg jest w trybie aktywności lub snu świadomego. nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek znajdując się w innych stanach niż powyższe czuła się świadoma siebie, więc nie daje mi to żadnych podstaw do wiary, że po śmierci mózgowej pozostanę świadoma

Gość gość
A co to jest meta-byt, niedostępna?

Gość gość
Tak, na pewno. x a może troche kultury i poszanowania cudzych przekonań? mam prawo swoją opinie wyrazić prostaczko ja w twoje reinkarnacje nie wierze bo ludzie na całym świecie widzą duchy, nagrywają głosy na dyktafony z cmentarzy mały dowód na życie po śmierci?

Niedostępny, jak już. Nie umiem odpowiedzieć inaczej, niż filozoficznie :) świadomość łącząca wszystkie inne świadomości i świadoma tego, czego one świadome nie są. Wg niektórych interpretacji może odpowiadać Bogu. Istnieje poza przestrzenią 3 wymiarów i czasem.

Gość gość
nie rozumiem jak ktoś nie rozumie,że reinkarnacja,duchy i Bóg sie nie wykluczają. Nie wcielamy sie od razu w inne ciało można żyć w zawieszeniu między światami... jest i reinkarnacja i Bóg nie ma tak,ze sama reinkarnacja bez Boga

Gość gość
a co powiecie o tym? reinkarnacja? dusza w drugim ciele? wspomnienia z poprzedniego życia, bardzo realne wspomnienia "Chłopiec który żył już kiedyś" https://www.youtube.com/watch?v=_Urie3fqPDU w Polsce też jest takie dziecko, które pamięta czasy średniowiecza, jak go z grupą lekarzy, psychologów i innych profesorków zabrali do zamku w Malborku to on tam wszystko pamiętał, wiedział gdzie co w jakiej komnacie kiedyś robili, czuł się tam jak u siebie w domu, a nigdy wcześniej tam nie był, bo można by powiedzieć, że rodzice go tak 'wytresowali' ale był sprawdzany i testowany przez psychologów itp więc to by wyszło, a on tak naturalnie i ze szczegółami o wszystkim opowiadał. Co wy na to?

Gość gość
nie dawno naukowcy odkryli że hipnoza ktorej ludzie sie poddawali opowiadając o poprzednich wcieleniach to wcale nie ich własnie przezycia z poprzednich wcieleń tylko ich przodków zapisana w genach

Gość gość
gość dziś daj link gdzie to czytałaś

Gość gość
qrwa co za debil nam temat rozwala :o

Gość gość
nie czytałam tylko w jakimś programie widziałam, nie wiem czy nie we wiadomościach chyba tak

Gość gość
psychol masz załatwione od jutra ban na ip gwarantuję

Gość gość
Trzeba upować temat żeby rozpocząć drugą NORMALNĄ stronę tematu

Gość gość
Trzeba upować temat żeby rozpocząć drugą NORMALNĄ stronę tematu

Gość gość
Założyć bana na proxy, to w sumie żaden problem. Kretyn nie ma nic do powiedzenia to wchodzi, ściąga portki i srrrra na środku pokoju.

Gość gość
Ominąć bana na proxy to też żaden problem. Ogromny problem to jest ruszyć dupę i skasować spam.

Gość gość
Mnie się wydaję, że to jednak byt jednorazowy. Jak mam mówić o świadomości, skoro jestem kompletnie nieświadoma tych poprzednich spraw. A teoria ze snami ukazującymi miejsca w których nie byliśmy, ale je znamy? Czy to w takim razie nie oznacza bardziej przenoszenia szczątków wiedzy, ale bez świadomości?