Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sposob na toalete bez kanalizy zna ktos?

Polecane posty

Gość gość

Blagam, doradzcie cos...moze jest tu jakis fachowiec co zna sie na tym? Chodzi o to, ze nie mamy toalety i tu z gory dziekuje za hejty wszystkim trollom. Warunki moze nie sa szalowe, mamy pokoj z kuchnia tylko, ale kochamy sie i cieszymy ze mozemy byc razem. Ale do rzeczy.. Dostalismy od gminy taki jakby barak socjalny no i nie mamy kasy zeby ta lazienke zrobic. Wstyd jak przyjda goscie a u nas stoi wiaderko za zaslonka w kuchni:-( Jak najtanszym kosztem zrobic chociaz sam kibel? A oriętujecie sie moze czy taki lokal od gminy by nam wyremontowali w tym programie nasz nowy dom? Z gory serdecznie dziekuje za kazda pomoc i rade. Pozdrawiam.

Gość hydrałólik naczelny
Pojebalo cie?

Gość gość
Super, nie mialam pojecia ze cos takiego istnieje! Ale cena troche odstrasza :-\

Gość gość
czasem chodzimy też srać w krzaki bo w wiadrze śmierdzi :(

Gość gość
Najgorzej jak mężu zachce się kupę, a ja obiad gotuje i potem ziemniaki śmierdzą kałem :(

Gość gość
Niestety bez kanalizacji nic innego raczej nie zrobisz . A pytaliście w gminie czy nie mogli by zrobić wam łazienki ,skoro należy on do gminy . nie ma możliwości podpięcia się do kanalizacji ? Na wykopanie szampa trzeba mieć pozwolenie itd .

Gość gość
A w kuchni ze zalewu dokąd woda spływa?

Gość gość
Podszywaczom dziekuje. No w kuchni tez nie ma odplywu, ale wstawiam miske i w niej zmywam. Gmina tlumaczy sie brakiem kasy i umywa rece:-( Dzieciaki najbardziej cierpia bo nie moga kolegow zaprosic, wstydza sie. Szukamy po znajomych kogos kto moglby wspomoc nas w remoncie ale teraz w budowlance duzo roboty maja i czasu brak. A z materialem swoim tez nie przyjda kazdy widzi tylko czubek wlasnego nosa i nie chca pomoc. Nie wiem, czy zazdroszcza nam, ze dostalismy ta bude czy co!

Gość gość
Kochana, ale dlaczego wy w takich warunkach mieszkacie? nie pracujecie? Jeśli tak to czemu? I to jeszcze z dzieci.

Gość gość
5/10 bo może się rozwinąć. "Swędząca macica" to to nie będzie, ale widzę tu pewien potencjał 🖐️

Gość gość
swędząca macica to będzie po sraniu do wiadra..

Gość gość
mentalność takiej patologii jest przerażająca, aby tylko wyciągnąc łape do innych, w wypowiedzi z 6.59 widać to najlepiej - każdy ma poświęcać swój czas, ciężko zarobione pieniądze na materiały budowlane dla nich bo im się przecież należy. Do roboty się wezcie odpady społeczne, dzieci tylko szkoda że mają takich p************h rodziców

Gość gość
No właśnie dlatego pytam o sytuację tej osoby. Przecież to nie do pomyślenia, że dwie dorosłe, zdrowe osoby zafundowały dzieciom taki dom... I do tego te wymagania co do innych... Pomocy to potrzebują dzieci w sierocińcach, schorowane osoby bez środków do życia a nie leniwi dorośli..

Gość gość
Tymi dziećmi się autorka pogrążyła,gmina nie mogłaby dac dzieci do takich warunków sanitarnych,prędzej by te dzieci odebrała

Gość gość
Moze by odebrala gdybysmy patologia byli. A my mamy ciezkie warunki ale milosci i opieki dzieciom niebrakuje. I Ja jestem w ciazy wiec nie pracuje, maz kladzie kostke brukowa, praca inyerwencyjna z mopsu, alko u nas nie ma wiec spokojne wasze glowki. Prosilam o doradzenie w konkretnej sprawie a nie dorabianie ideologii.

Gość gość
Haha, no jasne PROWO...wszedzie tylko prowo weszycie.

Gość gość
Kurfa u nas w kraju wystarczy być biednym nie musi być patologia. Gmina nie ma prawa umieszczać nieletnich i kobiet w ciąży w takich warunkach!

Gość gość
Przesyan pisac bzdury jak nie masz pojecia! W naszym kraju istnieje przepasc miedzy tym co byc powinno a tym co jest! Dostalismy lokal prawie natychmiast bo poprzedni lokator zmarl. I tak mielismy duzo szczzescia i noe narzekamy na warunki. Gdybysmy nie wzieli tego to nie mielibysmy szans na nic innego, to jest wies, nic nie buduja!

Gość gość
Jeśli to jest budynek wolnostojacy to co za problem wykopać dziore ,wylać wylewke,wstawic ze 3/4 kręgi betonowe(ostatni z przykrywa) i masz szambo ?

Gość gość
Na wykopanie szamba trzeba mieć pozwolenie z gminy .

Gość gość
Żadne pozwolenie,tylko zgłoszenie !

Gość gość
Zgłoszenie i pozwolenie , poczytaj w internecie .

Gość gość
Tak musi byc to i to, ale i tak te kregi sa drogie, wszystkie rury itd.

Gość gość
Kurfa to tak ciężko złożyć wniosek? Myślisz ze ci łaskę zrobią? Zapewne jeszcze rozpatrza to szybciej niż zwykle ze wzgledu na sytuacje , a ty siedzisz z doopa i czekasz na gotowe! Jak się podjeliscie założyć rodzinę to teraz trzeba ponieść tego konsekwencje,co powiedz dzieciom ,ze nie macie kibla bo nikt wam nie chciał przyjść i zrobić?

Gość gość
No to najtaniej wyjdzie ta toaleta turystyczna , złożyć pismo do gminy i mopsu o pomoc w budowie łazienki ze względu na ciężki stan rodzinny i warunki w których przebywają dzieci . lub znaleźć organizację która znajdzie sponsora np firma budowlana itp .

Gość gość
Ale z tej toalety turystycznej tez trzeba gdzieś wylewac nieczystości! To gdzie za chatę czy do rowu ?

Gość gość
A teraz gdzie wylewają ?skoro nie chcą szamba wykopać to jakie inne wyjście ? wykopać dołek w ziemi i tam wylewać i zakopywać .

Gość gość
10.18 debilu chyba autorka napisała że nie ma pieniędzy to po co piszesz pierdoły sam byłem w takiej sytuacji i wziąłem pustostan do remontu gdzie w ogóle nie było ścian ani instalacji ani kanalizacji wszystko musiałem robić sam także wiem ile to kosztuje pozwolenie na budowę kierownika budowy ktoś musi zrobić projekt to po co piszesz pierdoły jak nie masz pojęcia o tym. Nawet mimo że były kominy ,to i tak musiałem robić ze stali ,bo tamte nie stwarzały wymogów.