Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z Was wynajmuje innym mieszkanie?

Polecane posty

Gość gość

Czy zawsze najemcy nie dbaja o mieszkanie? Jak slucham znajomych w jakim stanie odbieraja mieszkania po najemcach to wlos staje ns glowie

Gość gość
Ja wynajmuje,już 4rok.to są 3lokatorzy(mieszkają prawie 1,5roku)i żaden lokator nie zniszczył nam mieszkania.

Gość gość
My wynajmujemy drugi rok, wczesniej przez pierwszy rok babka wynajmowala z Trojka dzieci, zreszta matka byla typen kretaczki i syfiara i niestety musielismy odmalowac mieszkanie, dlatego Tak wazna jest kaucja. My wzielismy rownowartosc wynajmu czyli 700zl( mieszkanie 57m) terazwynajmuje spoko babka, takze zalezy na kogo trafisz

Gość kokoszka123
ja. wiesz, zależy jaki masz standart mieszkania w ogóle. My odmalowujemy zawsze, mamy lokatorów długoterminowych minimum 2 lata, a po 2 latach zawsze trzeba odmalowywać białe ściany. zawsze biorę kaucję z góry równą czynszowi za 1 m-c. nam się trafiają b. fajni lokatorzy. nie biorę studentów, erasmusów, tylko pary. i to jeszcze po wcześniejszej rozmowie.

Gość gość
Ja wynajmuje już od 6 lat rodzinie z dwójką dzieci. Dbają o mieszkanie, jeśli coś się zepsuje to naprawiaja, a ja odliczam od kosztów wynajmu. Raz w roku odświezaja ściany, dbają o meble, sanitariaty itd. Nie mam z nimi żadnego problemu. Teraz na lato planują gruntownie zmienić kolor ścian i podłogi, ja wyraziłam zgodę i na pół roku obnize im koszt wynajmu. Przed nimi, przez rok miałam studentów i nigdy więcej.