Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justyna1220

Wyprawka, jakie kosmetyki ?

Polecane posty

Witam Jestem w 19 tc, z uwagi na to, że mam problemy z kręgosłupem wyprawkę zaczynam już kompletować w przyszłym miesiącu. Jest to moja pierwsza ciąża, nie chce kupić zbędnych czy co gorsza złych produktów. Czy mogłybyście napisać mi listę kosmetyków, których wy używacie/używałyście dla maleństwa najlepiej z firmami ? Pozdrawiam :)

Gość gość
Produktu dla dzieci Himalaya herbals.

Gość gość
Puder Nivea lub mąka ziemniaczana Maść Bepanthen (najlepsza) Żel do mycia Nivea Może być coś do smarowania skóry.. jakiś krem nawilżający, mleczko.. (tylko nie bambino.. polecam sprawdzić skład) Octanisept ( preparat np. do pępka, do rany po cięciu kroczu) Sól fizjologiczna w pojedynczych opakowaniach (do mycia oczu) Gaziki aspirator do nosa

Gość gość
aa mogą się też przydać płatki kosmetyczne, te większe (kwadratowe lub prostokątne).. no i chusteczki nawilżające.. To już musisz dopasować pod siebie.. czy wolisz bardzo mokre, czy średnie.. mocno zapachowe czy słabiej.. niektóre (np. pampers) mają całą masę niepotrzebnej chemii (PEGi, parabeny itp) _Ja najczęściej kupuję Cleanic Kindii Dzidziuś, czasem Gagę z Tesco... ponoć Dady też nie są najgorsze.. ale to jak mówię.. każdy dopasowuje pod siebie.. dla mnie haggis czy pampers odpadają (straszliwie mokre, z mnóstwem chemii i do tego drogie)

Gość gość
zdecydowanie aspirator... (ja akurat mam firmy marimer i drugi do odkurzacza "katarek" przydatny przy przeziębieniach, dużych katarach) aa i zapomniałam.. do nosa też woda morska.. też każdy dopasowuje pod siebie, mnóstwo tego jest.. ( ja akurat postawiłam na niebieski disne mar, ponieważ moim zdaniem jest "najłagodniejszy", w sensie, że mgiełka jest mocno rozproszona..tzn. próbowałam sobie psikać do nosa tymi różnymi wodami, a przez 2 lata trochę tego było, i niektóre mają bardzo duże ciśnienie.. mnie kręciło w nosie, uczucie było nieprzyjemnie, a co dopiero ma powiedzieć malutkie dziecko? ) a co do ciemieniuchy.. nie wszystkie dzieci mają.. a jak mają, to różne produkty są skuteczne, na różne dzieci działąją inaczej.. na początek, można oliwką, kremem.. a jak wtedy nie pomoże, to szukać czegoś innego

Gość gość
Himalaya Herbals można kupić w sklepach indyjskich, na przykład indiaonline pl Maja mniej chemii i wiecej naturalnych skladnikow niz te rozne nivea, johnsons itp.

Gość gość
Octanisept Do mycia używałam zwykłego mydła dla dzieci Bambino + lepsza oliwa z oliwek do wanienki, żeby natłuścić skórę i nie musiałam stosować żadnych balsamów. Oliwka się przyda głównie Tobie, do smarowania brzucha, dziecku ewentualnie, jeśli się będzie robiła ciemieniucha (choć nie wszystkie dzieci ją mają). Tak więc kup małą butelkę jeśli już. Płatki kosmetyczne Maść do pośladków - robiona w aptece "maść pośladkowa", świetna sprawa, córka nie miała ani razu odparzeń, dobrze się zmywa i jeśli masz receptę od pediatry to kosztuje niewiele. Puder nie zawsze bywa potrzebny, ale warto mieć, bo na ogół każde dziecko gdzieś w końcu jest trochę pozacierane. Sudocrem nie jest niezbędny, poza tym w większości szpitali dostaniesz małą próbkę, mnie ona wystarczyła, użyłam go ze 2 razy. Proszek do prania dla dzieci do koloru. Kupiłam i do bieli i do koloru, a potem i tak wszystko prałam razem, bo nie było kiedy osobno:) Chusteczki do pupki - ja używam tych z Rossmanna i jestem zadowolona. Nie kosztują dużo, a sprawdzają się jak każde inne. Patyczki dla dzieci

Gość gość
Ja używałam Żel do mycia z pompka bubchen, pachnie oblednie Krem do pupy mustela Balsam mustela Krem na zime do buzi mustela, ale ja mam listopadowe i lutowe dziecko Chusteczki białe pampers Pieluchy zielone pampers Sól fizjologiczna i spray hipertoniczny sterimar Frida Płatki i patyczki Octenisept do pepka i później na zdarte kolana :D Na ciemieniuche na razie nic nie kupuj, nie wszystkie dzieci mają Ja lubię też kosmetyki babydream z rosmana, hipp i balneum baby basic

Gość gość
Pampersowe też nie kosztują dużo, wczoraj w kauflandzie zaplacilam 22 zł za4 opakowania, w rosmanie 6 op jest w reg cenie za 33

Gość gość
ja uzywam takich: -krem pielegnacyjny ziaja (uzywam do pupki i do buzki jak wychodzimy na spacer) - plyn do kapieli ziaja (natluszczajacy jak dla mnie duzo lepszy niz emolium no i duzo tanszy) - baza z tlenkiem cynku ziaja(na krostki, zaczerwienienia to jest cos w stylu sudocremu ale duzo tansze) -chusteczki nawilzane- kupowalam z biedronki ale nie dady te drugie ale kupilam ostatnio cleanic i jestem z nich duzo bardziej zadowolona -octenisept do pepuszka -sol fizjologiczna do oczek -woda morska do noska i aspirator -oliwka linomag do ciemieniuchy

Gość gość
Krem na słońce- nivea Krem na jesień, zimę - nivea na każdą pogodę, chyba jedyny (lub jeden z niewielu) bez WODY chusteczki Cleanic Kindii (z owieczką).. dobre i w rozsądnej cenie ( w 3 lub 4 pakach, wychodzi trochę ponad 4zł za paczkę) aspirator marimer

Gość gość
Osoba piszaca o Himalayi wprowadza autorke w blad. W tych kosmetykach jest chemia, tylko wymieniona mala czcionka, zeby konsument nie zauwazal, a skladniki naturalne wielkimi literami, zeby produkty udawaly ekologiczne, co nie jest prawda. To prawda, ze maja wiecej wyciagow roslinnych i mniej chemii niz np. Jonnson's, ale nie jest to delikatna chemia. Jedyne produkty z linii dzieciecej Himalayi z zuzupelnie naturalnym i bezpiecznym skladem to mydlo w kostce i puder/zasypka i te moge polecic, bo uzywalam (jedyne zastrzezenie mam tylko do braku zamkniecia w dozowniku pudru, ktore po zerwaniu wieczka zostaje juzdo konca otwarte, tzn. pokrywkanie ma obrotowego pokretla, tylko jednowarstwowe z samymi dziurkami, ale produkt godny polecenia). Himalaye mozna dostac w normalnych stacjonarnych aptekach i niektorych drogeriach, np. Dayli, ale nie zawsze. Jesli chodzi o krem na pogode to moge polecic Penaten (dostal ocene bdb w eko tescie), ktory mozna dostac w Super-Pharmie i w Rossmannie. Chusteczki bardzo dobre z dobrym skladem ma Hipp, Penaren tez, no i najtansze alerowniez super z Rossmanna Babydream Sensitiv i Ol-Pflegetucher (rozowe i zolte opakowania, przy czym te w zoltym sa tlustawe, bo z olejkiem, ale dobre jak ktos nie chce smarowac pozniej pupy, bo od razu natluszczaja skore). Niebieskie rossmanowskie maja juz troche gorszy sklad.

Gość gość
Jesli chodzi o aspirator, to polece ci Freenose. Mozna kupic w Rossmannach.

Gość gość
A do natluszczania (bezposrednio, lub do dodawania do wody kapielowej) polecam olej kokosowy lub ze slodkich migdalow lub z pestek winogron.

Gość gość
Jeżeli szukacie inspiracji modowych i kosmetycznych to zapraszam na bloga mojej przyjaciółki. Dopiero zaczyna i przydałoby jej się wsparcie. wystarczy wpisać w wyszukiwarkę zycieoczamiblondynki