Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o pomoc zostalem oszukany na Allegro kwota prawie 3200 zł

Polecane posty

Gość gość

3 miesiące temu kupiłem komputer no i oczywiście po 2 tygodniach go nie otrzymałam, sprzedający nie odbiera telefonów ani maila wiec zgłosiłem sprawę na Policje. Wczoraj przyszło pismo że umarzają postepowanie z powodu nie wykrycia sprawcy, IP komputera to Wietnam tego oszusta :( Co ja mam teraz zrobić??????????????

Gość gość
Morał z tego taki że lepiej kompa w sklepie kupować mało tego masz gwarancję.

Gość gość
lepiej poszukaj dobrego adwokata/radcy prawnego i zapytaj co mozesz zrobic, ja nie wiem co ci doradzic :( a jak pieniadze wplacalas ? na konto ? jesli tak to przeciez w banku mają dane kto jest wlascicielem konta, jego nr dokumentu, adres ?!

Gość gość
Allegro zwraca do 10 tyś jeśli udowodnisz że zostałes oszukany. Do nich się zwróc.

Gość gość
Wyslij umorzenie postępowania do allegro i oni ci oddadzą kase

Gość gość
prowo :classic_cool: wietnam, wietnamem ale IP to nie jedyna droga, złodziej-oszust musiał przecież jakoś te pieniądze sobie wypłacić, po tym się namirza właśnie delikwenta, a nie po IP znam się na tym i wiem jak wyglądają procedury w tego typu sprawach

Gość gość
Pieniądze wpłacałem przez PayU tak jak każdy który kupuje na allegro. Policja ustaliła że rachunek bankowy był założony na jakiegoś słupa nawet nie wiem co to jest :( Poza tym gościu nie tylko mnie oszukał, Rozmawiałem z policjantem i powiedział mi ze szanse są bardzo małe na znalezienie tego sprawcy, dobrze chociaż ze allegro usunęło jego stronę maił ponad 1500 komentarzy i aukcja niczym się nie różniła od innych tego typu:(

Gość gość
jw ja kiedys zostałam oszukana kupując telefon i dostalam kase z allegro, siedzialam jak głupia na policji 2 godziny, niemota nie umiala sie komputerem obslugiwac i zeznania pisal na papierze :O masakra, potem i tak umorzyli

Gość gość
Jak można być tak debilnym że po tylu latach trabienia O iszustwach na alegro wysyłać takie pieniądze za co? Bo w sklepie byl droższy o ile? ???40 zl! To właśnie ludzie się lachomia i potem placz

Gość gość
Prowo :-P 🖐️

Gość gość
Dlaczego uważacie że to jest Prowo :(

Gość gość
hahah dlatego jeżeli cokolwiek kupuje to tylko płatność przy odbiorze ! i chwale sobie wszystko sprawnie przychodzi, nawet ostatnio zły numer butów przyszedł i zdążyły mi przyjść dobre , a ja jeszcze złych nie odesłałam ! trafiłeś na oszusta , ale jestes idiotom takiej kwoty sie nie wysyła nie widząc towaru na własne oczy !

Gość gość
ja pierdziele ale to trzeba byc glupkiem zeby taka kase wyslac wczesniej. Przedplate to ja wykonuje tylko do 100-200 zł a i tak dokladnie sprawdzam sprzedawce. 3200 zł i co w sklepie nie bylo za tyle?lepiej z neta bo nie trzeba doopska ruszac z domu

Gość gość
jesli płaciłes przez PayU to allegro zwróci Ci kase

Gość gość
No to co, według was wszyscy którzy rąbią zakupu na allegro to głupki, przecież wiele osób kupuje i nie takie pieniądze wpłaca???

Gość gość
Dobra występie do allegro może zwrócą mi kasę:(

Gość gość
no dobra to wystapie do tego allegro HAHA i ty naprawde chcesz kase odzyskac? wez inny pierwsze co by zrobil to by to zglosil a ten no dobra to zglosze rozbawiles mnie. Nie zal mi ciebie

Gość gość
ja bym sie bala komus przelewać tyle pieniedzy, przeciez kompa mozna isc kupic w sklepie...

Gość gość
Pierwszy raz zostałem oszukany, wiec proszę nie obrażajcie mnie skąd mam wiedzieć co robić, jak nigdy nie byłem w takiej sytuacji:(

Gość gość
Allegro poprosi cie o papier w którym pisze umorzenie i pieniądze allegro musi oddac bo tak mowi regulamin. Jakmie oszukali na 500 zł to allegro napisało ze musze zgłosić na policje i jesli będzie umorzenie sprawy to oni oddają do 10tys. Umnie sprawa zakonczyla się pomyślnie czego tobie tez zycze

Gość koralove
nie czepiajcie sie autora. allegro schodzi na psy i to jest fakt. prawie 10 lat na nim siedze i dopiero ostatnio zaczely mnie spotykac przykre 'niespodzianki.' na policje zglaszalam nawet kwoty ponizej 100 zl (choc patrzyli na mnie jak na idiotke). najwieksza kwota na jaka chcieli mnie oszukac to 600zl, ale i tu sprzedawca narobil w gacie jak dzielnicowy zapukal mu do drzwi i wszystko poszlo bezproblemowo. trzeba walczyc.