Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowe okulary zjeżdżają mi z nosa, da się coś z tym zrobić?

Polecane posty

Gość gość

Są plastikowe, więc chyba optyk mi ich nie przygnie, nie mają żadnych śrubek ani stopek na nos :( czy to znaczy, że musiałabym mieć po prostu nowe oprawki?

Umocować jakąś gumkę, która biegła by z tyłu głowy. Nie wiem czy można coś takiego kupić, ale na pewno można coś takiego zrobić.

Gość gość
ja tez mam plastikowe i normalnie optyk podgrzewa plastik i dopasowuje ile chce

Gość gość
Aaa, nie wiedziałam że tak się da, to super. Gumka nie wyglądałaby dobrze i na pewno nie byłoby to wygodne.

Gość gość
Jeśli są całe z plastiku to nic nie zrobisz, gumka na środku wyglądałaby tragicznie. Kup sobie ładne nowe dopasowane do Twojej twarzy, polecam salon http://www.optyk-fotograf.pl/. Bardzo miła Pani dobrze doradzi tak jak mi.

przyklej:] optyk dopasuje , a sam/a mozesz noski poprawić o ile mają :P:P.. Są juz takie z gumką z tyłu, dla dzieci..

Gość gość
przybij gwoździem :classic_cool: nie dziękuj 🖐️

Gość gość
Przyklej kropelką

Gość gość
Prawdopodobnie masz całkowicie źle dobrane okulary..ja też proponuję zakupić porządne u dobrego, sprawdzonego optyka, tutaj masz namiary na takiego www.siejka.pl. Zakupiłam tam swoje w tamtym roku i cały czas je noszę, jestem z nich bardzo zadowolona. Uprzejma obsługa doradziła mi okulary, które idealnie do mnie pasują i są bardzo wygodne. Oferują tam niezwykle bogaty wybór okularów dobrej jakości i mają konkurencyjne ceny. Firma zdecydowanie warta polecenia.

Gość gość
w takim wypadku możesz zwrócić się do salonu optycznego w którym je zakupiłaś i poprosić o korektę. Może ona polegać na wymianie oprawek, lub dopasowaniu nosków w okularach. Dobry salon optyczny typu http://optyk-debica.pl/ nie powinien mieś problemu ;) powodzenia!

Gość gość
Ale tu czuc na kilometr reklamami. Lecz optyk-debica przynajmniej sie stara, a siejka to tak sztywno ze nie wiem ;)

Gość gość
to wszystko kwestia ustawienia, wyregulowania. Jedź do salonu optycznego w którym kupowałaś oprawki i oni ci je wyregulują. Dobrze że ja nie mam takich problemów ze swoimi okularami. Mam oprawki z noskami, dzięki temu okulary nie zjeżdżają z nosa. Duży wybór okularów maja w salonie optycznym http://nyczoptyk.pl/ w Gliwicach. Możesz zobaczyć na ich stronie.

Gość gość
Recepta jest prosta – wybierz się do optyka po nowe oprawki. Ja swoje okulary zamówiłam we wrocławskim zakładzie http://www.optyk-wroclaw.com/ - prawdziwa firma z tradycjami!

Gość gość
Wybierz się do specjalisty. W warszawskim zakładzie optycznym www.zakladoptyczny.pl znajdziesz duży wybór oprawek na każdą kieszeń – z powodzeniem powinnaś tam znaleźć coś dla siebie.

Gość gość
oczywiście, że się da - wystarczy pójść do salonu optycznego np. www.nemezis.net.pl i nawet za darmo umocnią zgięcie :) jak będziesz zakładała to będziesz czuła, że jest ciaśniej :)

Gość gość
Mnie tez zjezdzały i optyk mi wyregulował zauszniki zeby nie leciały do przodu.Ale plastikowe całe tez sa niezbyt niewygodne.Z noskami lepiej sie nosi.

Gość gość
Dobierz sobie porządne oprawki,bo nie warto się męczyć. Wizyta w salonie http://www.optyk-debica.pl/ to tylko chwila,a jak się ma wygodne okulary,można zapomnieć o wcześniejszych niedogodnościach.

Gość gość
Idź do optyka, wtedy podklei na okularach taki wąski silikonowy paseczek przeźroczysty i nie będą zjeżdżać. Ja tak mam z okularami słonecznymi od optyka i nie czuję dyskomfortu

Gość gość
idz do optyka. on Ci je dognie. my podgrzewamy w maszynie i doginamy oprawki plastkikowe indywidualnie do kazdego klienta. nie musisz isc tam, gdzie kupowalas okulary. w kazdym porządnym salonie optycznym zrobią Ci to od ręki i bezpłatnie pozdrawiam

Gość gość
zamow nowe lepiej dopasowane